En spya till?

Vaknade vid halv tre i natt av att Monstret kräktes i sängen, alltid lika härligt uppvaknande.. Sen blev det lite i vardagsrummet på väg till toan, på mattan i vardagsrummet, inne i badrummet och lite i duschen. Vi blötte upp lakan och pyjamas, duschade nerkräkta dockor, bytte i sängen (tack och lov att vi har lagt plastad frotté i botten, det är ju inte första gången man måste upp mitt i natten och byta i sängen så man är ju förberedd) torkade barnet, la henne i sin egen säng letade efter en nalle som var tvungen att ligga hos henne också och sjönk sen äntligen ner i våran. Då gick det kanske fem minuter så hörde jag "Mamma jag vill sova hos er" och Monstret som klättrar ur sin säng. Sen "Blurp".. och så var det bara att göra rent i sovrummet på golvet med.

Det var efter det här vi fick användning för den snordyra prinsess-popcornhinken från Globen, den är PERFEKT som spyhink (lite glamorösare att kräkas i en hink med prinsessor på med istället!! Stackars Monstret kräktes väl en fyra-fem gånger till efter det men varje gång i hinken (eftersom jag inte kunde somna om och hörde när det var på väg), tillslut kommer det ju inte ens något för magen är tom och man tycker ju så synd om henne.

Idag har hon varit pigg ändå, men knappt ätit något och druckit pyttelite. Svårt att hjälpa henne med, hon vet ju precis hur hon vill ha det själv och vägrar stenhårt att göra på någon annans vis. Man får muta, hota och locka i henne något.. Tex så gjorde vi lite egna smoothies på eftermiddagen av banan, yoghurt och frusna hallon. Det gick det ner en tallrik av, speciellt då jag berättade att det var hennes favorit-mellis när hon var bebis, det är mycket prat överhuvudtaget om när hon var bebis nu.. Jag antar att det är en reaktion på nr. 2?

Sedan måste jag berätta om det lilla teknik-geniet som Monstret visat sig vara.. Hon sköter numera även datorn själv (påminner om att hon inte ens är 4 år än). Allt från att starta upp, sätta på skärmen och logga in på sin användare till att surfa på Bolibompa-webben och spela spel, kolla på webb-tv och annat som går att göra där. Hon sätter även in ett pc-spel med Pettson som hon har, startar upp och spelar det själv. Jag fattar ingenting, hon minns ALLT jag visar henne, hur man stänger eller förstorar fönster att man ska dubbelklicka på ikonerna för att starta program, hon sköter mediespelaren för att kolla på film.. Fantastisk unge! Jag tyckte att det var nog att hon sköter tv, dvd, stereo, playstation och sånt själv men datorn är ju en helt annan division. Får se var det slutar, rätt som det är sitter man där själv och frågar henne hur man gör saker på nätet.. :-)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Usch då, magsjuka är ingen höjdare. Hoppas lilla Monstret kryar på sig snabbt och att ni slipper bli smittade. Kom på nu att jag inte vet vad hon heter ? Ha det så länge iaf. // Hanna

2009-01-22 @ 19:41:39
URL: http://hannamaria.bloggagratis.se
Postat av: Karro

Hon är så duktig, hur fasiken kan hon allt det där? Jag är ju tom osäker i vissa lägen :) Kram

2009-01-24 @ 00:25:33
URL: http://karoline.eak.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0