Glasshjärna?

Tänkte jag skulle berätta vad vi gjort i helgen och så, det har ju hänt en massa roliga grejer.. Men jag har solsting i huvet så jag orkar inte..

Återkommer då jag får lite mer energi.

Bästis!!

Välkommen hem!! :-)


Blandat

Vi funderar på att skippa Kolmården.. Kollade igen på vädret och det ska bli 25-30 grader varmt.. Puh, vid närmare eftertanke inte så kul!! Det skulle ju vara att betala för att gå in och titta på skog. Och skulle vi åka ner ändå och skippa Kolis så missar vi det nog den här sommaren, kommer aldrig att orka åka ner sen..

Istället så kommer kanske M:s syrra och hennes dotter (Monstrets kusin) upp hit till Stockholm, i sådana fall blir det sola på baksidan, blåsa upp Monstrets pool för premiärdopp och kanske åka på picnick. Billigt och enkelt i värmen, that´s how we like it!!

Vi skjuter nog upp Nyköping till nästa helg då det ska vara lite bekvämare väder!!


Men!! Jag har ju glömt att visa lite bilder på invånarna:

Senaste bilden på Krister..


Och Lars.. De har blivit stora har de inte?


Strax efter jag tog de här bilderna hoppade Lars ner på Monstret och kissade så han är i onåd numera, hon "vill inte ha det där kissmarsvinet hos sig"..

Sen måste jag ju visa vad mina födelsedagspengar som jag fick från mams och Momma och Moffa gick till!! Jag har velat ha en hur länge som helst!! Den ska underlätta mitt liv som hemmamamma sen.. ;-)

Vecka 33

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.
Vikt 2 200 gram.

Det går fort nu gör det inte? Nu tänkte ju jag lägga upp en bild på tjockisen hära men insåg att den ligger fortfarande kvar på kameran hemma så det får jag fixa sen.. Vi har ju knappt tagit några bilder alls på magen och så den här gången, man tänker ju liksom inte på det lika mycket som man gjorde förra gången, tiden bara går.

Men jag mår fortfarande utmärkt, kan bli lite trött i ryggen ungefär som att man burit något tungt (surprise!) och har lite ont i höfterna om jag ligger i samma ställning länge då jag sover. Annars har jag konstaterat att Nummer 2 inte gillar att åka tåg, varje tågresa är en plåga i sparkar och vändningar, och att den inte gillar att man slappsitter i soffan. Måtte det börja bli lite trängre för den snart så den slutar röra sig så mycket, det börjar göra riktigt ONT..

Annars tjaa.. Allt flyter på ganska bra nu, magen växer, vi fixar lite grejer.. Monstret tycker att det är jättespännande och pratar massor om när sommaren är slut och hon blir storasyster, att mamma och pappa ska åka på sjukhuset och hämta bebisen och sen ska hon och mamma vara hemma med den jättelänge.. Skitsöt är hon!

Då så, nu uppdaterar jag här lite senare på kvällen (21:53):
Den här bilden är från igår!

Sol!!

Igår var bara världens skönaste dag.. Jag och Monstret var hemma och hon fick ha sin "rekreationsdag", en sån där dag när hon egentligen är rätt pigg men man vill ändå inte släppa henne på dagis inann man är säker på att hon är frisk. Vi slappade som tusan hela dagen! Slängde ut solstolarna på baksidan, satte upp Monstrets soltält och låg och läste.. Jätteskönt! Jag vill VERKLIGEN inte vara på jobbet idag!! Jag vill ha semester..

Hela veckan ska ju vara så här, stekande sol, bara att vräka på solskydd och vara ute allt man kan! Idag smörjde jag Monstret med faktor 50 redan innan dagis, hon har ju så ljus, ljus hud och verkar lika bränningsbenägen som sin mor så det är bara ett att göra på. De är ju ute hela långa dagarna på dagis med så vi chansar inte med någon lägre faktor.. Synd att det blir så kletigt bara, men hon är ju van och är jättenoga med att hon ska smörja solskydd "för det måste man i solen" och ser till att både jag och M också smörjer in oss..

Vi hade ju planerat att vi ska åka ner till Nyköping i helgen och åka på Kolmården på lördag.. Men efter att ha sett väderprognoserna får vi se om det kanske blir en baddag bara istället, eller så åker vi tidigt och går där nere bara över förmiddagen och åker och badar efteråt. Vi får se.. Vi åker ner fredag kväll iaf så visar det sig vad vi gör, kanske Monstret får bestämma vad hon vill göra och så följer vi bara med.

Helgen som gick..

I lördags tröttnade vi rejält på att bara sitta hemma och plockade med oss lite fika och åkte till Rosersbergs slottspark, jättemysigt att ströva runt lite, kasta sten i vattnet, sitta och fika på en filt och bara vara liksom.

Efteråt somnade lillfisen i bilen och vi åkte en sväng med bilen igen, sommarstugeletandet fortsätter, även om det mest är att försöka fatta vart alla vägar går just nu. Det finns enorma mängder småvägar här ute har vi upptäckt..

Igår var det mest slappa.. Vi städade och handlade lite.

Och idag så vabbar jag med Monstret. Hon har varit lite piggare i helgen, under dagarna i alla fall, men hostat jättemycket och haft några rejäla astmakörningar på natten så vi vågar inte släppa iväg henne på dagis än om något sånt skulle hända där. Då hon får ett sånt "skov" så hostar hon konstant värre och värre till hon spyr, sen börjar det om igen.. om man inte stoppar det med medicinen innan och det kan man ju inte lita på att dagispersonalen fattar.. JAG gör inte det iaf utan vill ha koll på henne själv. Så idag var vi till doktorn för att kolla så det inte var något värre än en rejäl förkylning, vilket det var sist vi "väntade ut" en förkylning och fick gå på pencillin, men det var ok. Vi fick ett läkarintyg till försäkringskassan eftersom vi varit hemma i snart en vecka och får se hur det går. Svårast är ju nästan febern som går lite upp och ner, man vet ju aldrig när hon blir frisk, och att hon är så mycket sämre på nätterna än på dagarna.

Plocka stenar..


Kasta i vattnet..


Se söt ut..


Mmmm.. Gott med Ballerina!


Monstret frågar om gräsklipparen..


Den här alltså, kul grej att de klipper gräset med häst.


Mamman ser trött och svullen ut.. Ha ha!!


Vi ska ta ett kort och skicka till Momma men Monstret är något motsträvig..


Sprang iväg..


Fick pussar hos pappa!


Och avslutade med lite mys.. Sen åkte vi hem!

Midsommarafton

Vi är inte mycket för hoppa runt stången och annat firande i den här familjen så att det halvregnade den här dagen gjorde väl inget ur det avseendet.. Men f-n vad tråkigt det är det här vädret.

Idag har vi tagit en lång frukost, sedan satt oss i bilen och åkt först till Rosers och provlekt nya lekparken, förstås köpt glass till Monstret där och efter det tog vi en lång sväng ut på landet.. Vi har nämligen tänkt ut värsta planen om vårt framtida boende och då måste vi kolla in omgivningarna lite.. Vi har ju dödströttnat på den här lägenheten och grannarna runt omkring och vill VERKLIGEN flytta, vi vill dessutom upp en bit från marken för att slippa alla som i tid och otid går förbi precis utanför fönstren, alla skrikande ungar som konstant härjar och ringer på dörren (dörrklockan är bortskruvad av en anledning) och alla j-a insekter som kommer in jämt. De bygger ju nya hyreslägenheter precis här i närheten och dem är vi sugna på, eller någon annan schysst lägenhet som inte ligger för långt från Monstrets dagis men samtidigt är det ju lite svårt att flytta bort från den här möjligheten att bara kliva rakt ut på gräset som vi har idag. Lösningen är ju såklart ett lantställe!! Det finns ju MASSOR av fina små fritidshus är runt omkring om man åker några mil, men det får ju inte vara för dyrt, inte för sunkigt och med tanke på vår otroliga händighet inte i för dåligt skick. Sen vill ju jag ha en toa, dass och jag går inte ihop alls, och då stiger ju priset markant.. Men för typ en halv miljon får man precis ett sånt som vi vill ha, inte allt för långt härifrån. Gäller bara att banken tycker att det är en lika bra idé som vi tycker.
Men det hade ju varit det ultimata, bo i lägenhet, lugnt, nytt och fräscht och ändå kunna åka ut till landet och ha allt det där mysiga på sommaren med bad, sol och gräs. Vi får se hur det blir, drömma kan man ju alltid?

Vi har varit och handlat en sväng i eftermiddags, en massa onödigt som vanligt, och sen har vi ätit världens godaste grillmiddag. Tyvärr var varken jag eller Monstret särskilt hungriga, men desto bättre lunch blir det i morgon av alla rester. Och vi har förstås tryckt i oss lite jordgubbstårta!! Vad är väl midsommar utan det? Idag var det Monstret som gjorde tårta, jag har bara bakat botten och hjälpt till med vispningen lite eftersom hon inte orkar hålla elvispen så länge, Ja, skurit jordgubbarna med annars hade alla varit provsmakade och uppätna, jordgubbar är det bästa Monstret vet.

Fin va? Säkert ett kilo jordgubbar på, ha ha, så blir det när hon får bestämma själv. Inuti är det chokladfromage och hallongrädde i mängder, en riktig kaloribomb gjorde hon!

Vecka 32

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt 2 kg.


Börjar vara ordentligt tjock på mitten nu, skiljer lite beroende på hur Nr 2 ligger men som barnmorskan sa när jag var dit så ligger den nog ganska rakt upp och ner mitt fram, för jag är liksom inte sid-tjock utan bara tjock framåt.
Den rör sig mycket och det är sisådär skönt, märks att det börjar bli trångt för den känns ordentligt. M har fått sig några rejäla kickar när han sticker dit huvudet och den dansar omkring som tusan när Monstret sjunger och spelar gitarr för den..

Monstret har gjort en egen låt där hon spelar gitarr för glatta livet och sjunger "Baby, baby, babyunge.. Du måste komma uuut! Lilla baby, baby.. Du måste komma UUUUT snart!! Baaabyuuunge!!" Ha ha, en riktig hit.. Hon säger inte bäbis heller utan bejby eller bejbyunge, hon tittar för mycket på tv skulle man kunna tro.

Men jag var ju som sagt till barnmorskan i måndags morse, inte min vanliga heller utan en semestervikarie som var det peppigaste jag varit med om. Aaaallt var "SÅ HÄRLIGT" och "SÅ MYSIGT".. Jag ville bara strypa henne och skrika att "KLOCKAN ÄR BARA ÅTTA PÅ MÅNDAG MORGON!!! INGET ÄR HÄRLIGT MED DET!!!!!" men det gjorde jag ju inte såklart.. Sen påpekade hon flera gånger att jag måste ta det lugnt och slappna av.. Försök med det när du har 5 veckors jobb kvar att göra på de tre veckors arbetstid som är kvar innan semestern, hur går det ihop med att ta det lugnt?

Men annars så mår jag perfekt, lite halsbränna just idag eftersom jag i min enfald drack hela 2,5 dl apelsinjuice på tåget i morse och det straffar sig fort.. Men utöver det så är jag precis som vanligt, fast lite långsammare, jag blir så irriterad över att jag inte kan gå fort längre för folk springer ju nästan över en när man inte håller samma takt. Fast å andra sidan får man stå i rulltrappan hela vägen upp från perrongen och ta hissen istället för trapporna upp till jobbet utan att någon ifrågasätter varför man är så lat och den lyxen väger nästan upp irritationen. Bara man inte blev så flåsig av allting..

Lite trött i ryggen blir jag med efter såna här galna stressarbetsdagar som det varit nu när man springer omkring och försöker hinna allt som ska göras, men det hade jag nog blivit ändå även utan tjockmage.

Till Madde!!

Ni andra kan ju hoppa det hära inlägget.. det kommer handla om barnstolar.. ;-)

Vi hittade en Britax Römer Baby Safe plus, fattar inte varför de ska döpa dem som sportbilar, jag skickar in en länk..
Vi tog den röda Ellen-färgen eftersom den var på rea, 1995:- eller nåt sånt.. MED bas, såklart, nåt annat är ju otänkbart eftersom jag är av naturen lat. ;-)


Vi hade ju en Autobaby med bas sist, vilken var skitbra med och kostar bara 800 på Barnens hus nu, men jag vet att jag tyckte att den var för bred och tung att bära (tydligen ska den nya vara ännu tyngre). Den här var lite smalare och inte alls lika tung, sen skulle basen vara bra om man hade rätt skålade säten och i vår bil sitter man ju på golvet typ så.. Basen hade en massa bra grejer som inte fanns med den förra också, överslagsskydd och fastspänning av bältet för att det ska sitta rätt. Nä, jag är nöjd. Jag blev ännu nöjdare när killen som plockade ut den från lagret visade att man flyttar höjden på bältena vid axlarna bara med ett handtag, inget mera dra ut bälten och försöka få dem på rätt plats igen!! Halleluja!!

Men vad vill du ha då? Man får ju nästan tänka ut lite krav och sen se vad man hittar som matchar dem.. Men det är svårt! Jag är glad att vi har ett Barnens hus med guldpersonal som går att snacka med utan att de ska sälja på en halva butiken..

Skiftesdagar

Dagarna är olika minsann..

Igår var det All work and no play.. Jobbade så jag var helt stressig och svettig (notera att jag jobbar på kontor) efter att ha varit hos barnmorskan på morgonen. På kvällen fick vi iaf soffan såld, så nu har vi mer plats för Monstret och mindre plats för gäster. Tillfälligt är det dock, vi ska hitta en fåtölj eller nåt som går att bädda ut till en säng och ha där inne istället. Har ni några förslag mottages dessa tacksamt, viktigt är dock att den finns i rosa eller lila så att Monstret kan leva med den.. Jag började plocka i ordning bebiskläderna efter Monstret igår med, allt måste ju tvättas om det ska användas igen, men åh vad sött allt är!! Pyttelitet! Det är ju så svårt att fatta att vi snart ska ha en till sån där liten!

Idag är det inte samma fart direkt, Monstret var lite halvdålig och varm igår kväll och har sovit oroligt inatt. I morse när jag skulle ha upp henne ur sängen och gå till dagis vägrade hon kliva upp, bara vände sig om och kröp ihop under täcket. Just det är ju inget nytt eftersom det händer varje morgon (hon är ju sin mors dotter) men att det faktiskt inte går att få upp henne efter tio minuter och att hon säger att hon inte mår bra händer INTE varje dag. Det var bara att skala av sig jeansen och krypa ner i sängen själv. Under dagen har hon pendlat mellan pigg och uppe och leker eller jättegrinig och ligger i soffan, suger på tummen och glor slött på tv:n. Hon har även pendlat mellan feber eller inte så jag vet inte vad hon har dragit på sig, hon är bara lite, lite hostig och har inte direkt ont någonstans heller. Kanske hon bara är uttröttad och inte orkar, precis som man blir själv ibland, hon jobbar ju lika mycket som oss om inte mer ibland. M ska vara hemma med henne i morgon eftersom jag har så extremt på jobbet nu men han kan ju aldrig ta första dagen på en sjukdom då de måste ha en ersättare i köket. Men jag vet inte, hon kan ju lika gärna vara superpigg i morgon, precis som att hon kan vara jättesjuk, man vet ju aldrig med den här donnan. Hon pendlar ju så våldsamt då hon är sjuk.

Lång tajm nåo si..

Har varit mycket i helgen... Det är det ofta nu tycker jag.. Men vi jobbar ju så mycket att det liksom inte hinns något i veckorna, allt måste göras på helgen.

Förra helgen städade vi, handlade och stökade på lördagen, söndagen gick åt till IKEA och lite omstrukturering av Monstrets rum. Bl.a så fick hon nya bokhyllor och en ny byrå, rosa såklart. Sen blir det nog till att måla om hennes säng senare i sommar och hänga upp prinsesshimlen som vi har sparat..
Igår var vi till Barnens hus och storbebisshoppade, kontot gråter, men det var saker vi skulle ha.. Bl.a så blev det babyskyddet, sängmobil (med musik, ljusprojicering och fjärrkontroll förstås, för att M ska bli nöjd) , babygym (Monstret använde ju det förra som rullator när hon skulle lära sig gå så det är lite lesset) och lite annat smått och gott. Det fattas dock fortfarande en del grejer, vyssan-lullfötter till spjälisen, en babygunga, en amningsfilt som verkar så sjukt bra, en skötväska (M har sett ut en som han kan acceptera) och massor av grejer från IKEA. Såklart behövs det lite kläder och sånt med även om vi har kvar allt efter Monstret, men en del går inte att använda, en del kommer att vara för varmt och en del vill vi bara inte ha.
Det skönaste var ändå att få tag på ett babyskydd som känns bra och vi har självklart köpt ett nytt, chansar inte med ett begagnat, och det har bas, är lättare än det förra (som jag knappt orkade bära) och känns smart. Jag säger bara att det är tur att det är 8 veckor kvar för vi har ju knappt fixat nåt alls, lever lite i förnekelse och tycker att det är hur lång tid som helst kvar. Iofs så har vi semester i mitten på juli och innan semestern räknar jag inte med att hinna något alls utom att jobba så det är väl tur att vi inte ska åka någonstans.

Idag har vi varit till Väsby på apoteket helt i onödan eftersom de inte hade Monstrets medicin i lager (första gången det någonsin hänt på apoteket, att de inte har det man vill ha), varit och fikat, handlat, fixat marsvinens klor, fixat mat, ätit mat, slängt ut en bokhylla och bäddsoffan på blocket, bakat chokladbollar och kollat på Bolibompa. Och nu är jag trött.. Och i morgon är det Måndag.. igen..

Monstrets nya byrå, som hon valt själv..


Sicko people at home..

M och Monstret är hemma, M är dödssjuk (han är ju karl och förkyld, he he) och Monstret är lite svajig, hon har ju varit halvförkyld länge och kan behöva vila. Jag däremot mår som en pärla, lite täpp i näsan men what´s new där liksom, och har en rejält fulltecknad dag! Kontorsmöte klockan nio, gruppmöte direkt efter till typ ett, lunch, kontorsmöte igen klockan två och halv fyra åker jag och min grupp till Grönan med efterföljande middag på Hasselbacken. Är väl hemma runt elva, halv tolv i kväll.. En hel dags "betalt för att sitta och lyssna", kul kväll med trevligt folk och förhoppningsvis en kort dag i morgon, jag lär ju vara rätt trött.

Anledningen till att det är tusen och åter tusen kontorsmöten idag är att vi byter it-miljö från vår tidigare statliga till eget "icke statligt" och det är en massa info runt det.

Aurora

Så har vi varit där igen.. Inte alls lika jobbigt den här gången utan mer skönt. Den här gången fick M prata mycket mer om hur han upplevde allt och vad som hände när jag inte var där. Mycket av det är ju sånt som jag inte har koll på eftersom vi inte har pratat om det överhuvudtaget.
Berättelserna vi hade skrivit (gjort hemläxan, duktiga är vi) fick vi läsa upp högt, men varken jag eller M kommer ju ihåg så mycket av det där kaoset. Efteråt så sa Birgit (barnmorskan) att vi skulle "gå varvet" redan då, alltså gå tillbaka i våra egna steg från fyra år sedan, även om hon inte brukar göra det så tätt på efter starten av samtalen men att efter vi hade berättat igenom allt kunde det vara bra att se det med. Vi gick hela vägen ut till utanför dörren till förlossningen, in i förundersökningsrummet och salen vi var på då, upp till operation, till neo och till BB-avdelningen.
BB-avdelning C23 (rum nummer 7, vissa saker glömmer man aldrig), jag fick rysningar av att bara gå in där, hela stället är bara dåliga minnen och jag mådde inte bra av att se det igen och känna den där lukten av gammal brunsås som middagsvagnen ger ifrån sig. Konstigt det där att det var så kymigt att gå in där för när vi var in på neointensiven där Monstret ändå låg och var SÅ sjuk, kändes det ändå bara bra, tryggt liksom. Och nere på förlossningen var det som att se allt för första gången nästan, jag kommer absolut inte ihåg hur det såg ut. Iofs så har man ju en del annat att koncentrera sig på just då man är där, men jag minns ju att förundersökningsrummet hade beige, målad vägg med vita flygande svanar som bård, även fast det är ommålat nu. Däremot minns jag inte inte att vi gått två korridorer bort till förlossningssalen (som var pytteliten, bara hade en dörr som inte alls satt där jag minns den och hela rummet var mycket mysigare än jag hade för mig). Konstigt hur man sorterar i minnet..
Jag fick ju även se rummet där M fick sitta ensam med Monstret i kuvös, medan jag skjutsades till uppvaket, där hon blev så superdålig och fick åka upp till intensiven istället. Jag har ju aldrig fattat att det inte var i förlossningssalen han satt utan i ett jäkla slussrum, själv, på en kontorsstol, med sin alldeles nya bebis i kuvös och sin sambo någonstans på operation utan en aning om hur det gått där. Dessutom hade de mage att ställa in "landstingsbrickan" åt honom då han satt där, precis som att det skulle vara något att fira just då.. Usch, jag hade nog bara satt mig och gråtit om jag hade blivit lämnad så där..

Vecka 31

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.

Spark, spark, spark, vänd, spark, vänd... Så har jag det.. heeela dagarna.. Sen är det lite olika hur den ligger där inne, ibland högt, ibland lågt (kissa på sig varning) och ibland på bredden. Det som är roligt är just när man går och lägger sig och kan se verkligen hur det sticker ut en fot eller hur den vänder sig i magen. Men jag mår jättebra, halsbränna som sagt när den ligger högt upp och att benen svullnar rätt mycket emellanåt. Märks på vågen med om man har samlat vatten eller inte.. Förra veckan gick jag upp tre (3!!) kilo på fyra dagar, hmm.. nog för att vi åt glass men.. Och idag har jag gått ner 1,5 sen igår.. He he, kan det vara vatten kanske? Blir värre om det är varmt ute, men så kanske det är? Jag har ingen direkt erfarenhet av det eftersom Monstret är född i mars. Men jag mår väldigt mycket bättre än jag gjorde med Monstret, då hade jag ju så ont i svanken (får jag iofs nu med om jag sitter länge, har lagt en ihopviken fleecejacka på stolen) och stelnade ju helt i händerna. Men det är iofs nio veckor kvar.. eller är det åtta? Jag blir aldrig klok på det där med räkningen..

He he, kom just ihåg att med Monstret så satt jag ju på två kuddar när jag jobbade, minns du det Bästis? Skulle nästan behöva det nu med..

Idag ska vi på Auroramöte 2 oxå, skrev ihop förlossningsberättelsen igår kväll, men jag minns inte så mycket. Farmor hämtar Monstret på dagis iaf så vi kan sitta där i lugn och ro och prata, får se hur det går.


Åh, vilken sugig daaag!!

Undrar om en dag kan börja mycket sämre än så här? Har bytt i en nerkissad säng, duschat barn, letat ett par byxor som inte var blöta, gjort frukost, suttit och tittat på barnet medan det åt frukost och bussarna gick en efter en, gått till dagis med barnet i snigelfart, blivit nerskvätt av en buss, suttit otroligt illamående på ett  försenat tåg, köpt jättedyr (men god) frukost för jag glömde min hemma, glömt att ta med lunch.. SUCK!! Just ja.. Det regnar med... Suuug!! Jag blir galen!

Stackars lilla Monstret med som är superförkyld och har sovit skitdåligt (men skulle ändå promt gå till dagis), drömde att hon gick på toa i morse och vaknade av att hon kissade i sängen. Lilla pluppan.. Hon blir såå ledsen när det händer något sånt där..


RSS 2.0