Crazy week

Helgen har varit rätt rörig.. M åkte på Ålandskryssning med sitt jobb fredags och passade på att skära bort fingeravtrycket på höger långfinger precis innan, asäckligt såg det ut och fick åtgärdas med 7 stygn innan han kunde åka (det var ju inte nog anledning för att stanna hemma "akut-van" som han är). Det var en glasskärva i diskhon hemma som skar rakt genom fingertoppen så hela fingeravtrycket typ hängde löst, rena blodbadet i köket.

I lördags då han kom hem bytte vi bara av och så åkte jag hem till en kompis i Barkarby på filmkväll, bra film och gott sällskap!

I söndags så hann vi knappt ses heller för då åkte M och jobbade på eftermiddagen medan jag och Monstret satt i soffan hemma och åt taxfree-godis.. :-)

Den här veckan kommer att bli rätt hektiskt på jobbet med så det blir nog rätt snålt med kvalitetstid ännu. Vi har ett möte i morgon som jag inte vet hur lång tid det tar och på torsdag ska jag ner till södertälje hela dagen och traska på spåret. Eller ja, inte PÅ spåret utan vi ska in i skåpen och rodda men det betyder ju fortfarande att jag inte hinner jobba med det jag borde utan att jag får ta igen det innan och efter. Det är därför jag sitter på jobbet nu och några timmar framåt, förhoppningsvis så får jag undan lite skit medans det lugnar ner sig här. Det är ju halvdag på fredag på grund av Valborg med så då lär man ju inte få särskilt mycket gjort. Kanske passar på att jobba fulldag istället så jag plussar på flexen lite, tror jag ligger någon timme minus fortfarande. Jag vill vara på plus i sommar då man blir så mycket latare och inte orkar jobba fulla dagar!

Ninja kryper!

Lilla Ninja har börjat krypa! Jag har en film på hennes första kryp, eller ja ål egentligen då hon ser ut som en liten ödla när hon tar sig fram, men den är hemma och jag är ju inte det så. I två dagar har hon kravlat sig fram ordentligt nu och hon blir snabbare och snabbare! Ska försöka komma ihåg att lägga ut filmen ikväll.

Hon pratar massor med, hutt hutt hutt och bap bap bap konstant! Skriker och slår med grejer för att "göra ljud" och sedan skrattar hon som en toka för att hon låter så högt.. Knäppa unge.

M fick ta med henne till bvc för kontroll idag och ny längd och vikt är:

Längd: 71,5 cm
Vikt: 8720 gram

Stora tjejen!


Med pappa på bvc! Sötaste!



UPDATE:

Tydligen så ställde sig Ninja upp idag!!! Hon hade bara krypt fram till M, tog tag i hans ben och hävde sig upp.. Men så gillar hon att vara upprätt mer än att vara på golvet med.. :-)

Här är filmerna på krypot!




Paus

Sitter på jobbet och håller på med de jävligaste ritningar jag har gjort på flera år! Kan ju inte gå in på det här men ta mig på orden och tyck lite synd om mig? Måste bara ta en paus innan hjärnan får överbelastning och vad passar väl då bättre än att uppdatera er lite? Det blir ju rätt sällan numera.. Måste till lite skärpning.

Jag var i alla fall tillbaka på jobbet i fredags efter min monsterförkylning och fick lämna det lite tidigt eftersom det skulle saneras.. mot mal! Fråga mig inte hur det har kommit hit men tydligen så hade de sanerat systerkontoret för bara några veckor sedan så man kan ju gissa?

Helgen bjöd inte på något spännande, M jobbade i lördags och vi andra slappade. Spacklade lite lister som varit trasiga och vi försökte få bort tuschen som Monstret skrivit på sin tapet med, note to self: Målartvätt fungerar INTE, vi fick ta till aceton tillslut. Resultatet blev vitskrubbiga fläckar (acetonet tog bort färgen ur själva tapeten med) och det ser lite skumt ut, men vi kommer nog att fejka ovetande och hoppas att det går igenom ändå. NORMALT SLITAGE.. Jajamen..

Idag har jag varit på min instruktionsträning som jag missade förra veckan och det kommer att bli superkul! Patrik (kolla Bästis jag skriver upp det så vi minns) som gick igenom maskinerna och gjorde programmet var jättetrevlig och bra, jag kunde ha mycket högre vikter på än vad jag trodde och gymmet är väldigt fint med avslappnad atmosfär. På torsdag blir det den första "riktiga" träningen. Nice! Jag gissar på ruskig träningsvärk på fredag.

Japp, det var väl allt så här långt. Jag gör ett litet inlägg nu efter om Ninja (eller ja, det hamnar ju före förstås), hon har gjort stora framsteg och förtjänar ett eget inlägg idag!

Sjuk.. igen..

Har blivit dyngförkyld.. Gosade med Ninja när hon var snorig och vips! Så var mamma halvdöd någon dag senare.. Igen! Tycker jag just VAR sjuk? Ska vara hemma någon dag till och bli frisk ordentligt innan jag går tillbaka till jobbet.

Igår blev vi utslängda från lägenheten eftersom det var visning på den, rätt ok uppslutning och förhoppningsvis så kan vi bli av med den tidigare. Jag och barnen gick till "vår nya gård" och stannade på lekparken en timme för att inte vara ivägen medan M fick vara hemma och svara på frågor. Monstret är rätt nöjd med att flytta verkar det som, speciellt när jag berättar att hon kan vara ute och leka på gården varenda dag efter dagis om hon vill, dessutom så lockar "ett stort eget rum" väldigt mycket. Och att hon kan stå på balkongen där alla hennes vänner kan se henne förstås.. Ha ha!

Hon har djupa frågor nu med lilla Monstret, om bebisar för det mesta, vi hade en lång konversation i sängen i förrgår kväll om hur bebisar kommer ut ur magen. Eftersom både hon och Ninja har kommit ut "genom ett hål i mammas mage" så undrade hon om alla bebisar gjorde det.. Det började med att nallen i godnattsagan fick en spruta precis som jag fick i ryggen inna operationen och slutade med att jag fick förklara hur bebisar föds, varför bebisar skriker då de kommer ut och varför jag inte fick hålla Ninja för operationstanten direkt efter.. Hon har SÅ MYCKET frågor och det är inte alla som har ett lätt svar.. M hade fått förklara varför bebisar har en navelsträng idag (hon så en bild på en bebis i en bok och den hade "lång svans"), glad jag slapp ta den!

Dessutom har Ninja börjat åla lite framåt nu, jag tror inte jag har berättat det? Hon blir skitarg när hon inte når alla leksaker på golvet och då tar hon sig framåt en bit.. Går på typ armbågarna och tårna på något sätt.. Hemskt söt är hon! Kommer krypa inom en månad tror jag, vi måste flytta pronto! En månad kvar!

Kom på..

Att det är flera dagar sedan jag skrev.. Glömmer bort ibland minsann!

Helgen som var (påsk) tillbringades hemma med att packa lådor, i Nyköping hos farmor och farfar (barnens alltså) och hemma och packa mer lådor! Vi har mycket lådor hemma..

Ninja har fått byta bilstol i bilen till en som är lite större och hon HATAR den.. HATAR!! Hon skrek konstant hela vägen från Nyköping upp till Stockholm. Trodde jag skulle bli tokig!

Dessutom har jag världens värsta träningsvärk! Var på jobbets yogapass igår och AJ, det finns mycket muskler man tydligen aldrig använder.. Som i axlarna och höfterna.. Men det var rätt kul och skönt efteråt! Och jag är mycket vigare än vad jag trodde, tydligt efter igår, en del ställningar är ju helt omöjliga. Sedan att stå i en omöjlig ställning och "andas".. det får man träningsvärk av!!

RSS 2.0