Lite fix för Monstret

Idag åkte mamsen hem, konstigt vad tomt det blir bara för att man blir en person mindre här hemma..

Vi har knappt gjort något alls idag, var ut och åt lunch efter att ha slappat oss igenom förmiddagen och passade på att handla lite på Maxi. Köpte de allra, allra sista sakerna inför bebisankomsten, nya nappar till flaskorna (om det nu behövs flaskor) och blöjor. De är så söta de där minsta blöjpaketen!! Egentligen hade vi inte behövt köpa det redan men det är säkert rätt skönt när vi kommer hem från förlossningen att det redan är gjort?

Eftermiddagen gick åt till att piffa på Monstrets rum.. Vi har slängt ut en del crap som hon inte leker med längre därifrån och stoppat in lite nytt som t.ex. bordet och stolarna vi har målat och nya tavlor. Jag har klistrat upp dekalen på hennes skåp med, det blev riktigt bra och jag skulle gärna sätta upp fler sådana någonstans!

Monstret var väldans nöjd över sina nya möbler! Söta stolsdynor med va?


Skåpsdörrarna, sån skillnad mot att bara ha dem helt vita!




En ny matta med där inne behövs också, men det får vänta, jag har dock sett ut en på Rusta. Eller jag väljer mellan två, en avlång rosa eller en stor rya som också är rosa, vet inte vilken som passar bäst. Ryan lär ju bli rätt smutsig men den är mycket coolare.. Svårt..

Sigtuna deluxe

Idag har vi varit i Sigtuna och vandrat runt lite, ätit megaräkmacka på Våfflan i hamnen (dyyyr 119:-, men gud vad god) och ätit glass på mocca uppe i stan. Vi har varit runt lite här i byn med och glott också såklart, varför ändra ett vinnande koncept?

Begärde föräldraledigheten för kommande veckor idag med, fram tom september ut, och insåg att min inkomst kommer att sjunka med 10 000 i månaden. TIOTUSEN i månaden! Fatta vad mycket mindre pengar.. Jag får lite panik nästan faktiskt, även om jag vet att det kommer att gå bra ändå och M har ju kvar sin lön liksom så känns det rätt trist.. Shoppingfrenesin är över kan man ju säga.

Vecka 38

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.
Vikt 3 200 gram.

Då var det dags då.. När som helst nu..

Jag vet att så var det med Monstret, jag började vänta vid 37+0 (vecka 38 alltså) och sedan gick vi över nästan två veckor vilket betydde att jag gick runt och väntade i fyra veckor i onödan. Nu anser jag att den 17 augusti är det datum vi siktar på som tidigast.

Idag har jag mått rätt dåligt, lite darrig och yrslig, ont i huvudet. Funderar på om jag håller på att bli sjuk eller om jag bara är trött.. Det visar sig väl så småningom.

I torsdags var vi till Babsan för sista gången med, nästa gång är den 12 augusti och då har hon semester så det är till en annan barnmorska men då har vi ju å andra sidan redan varit till läkaren inne på KS och man vet ju aldrig vad som händer innan dess. På besöket gick vi allihop, riktig "turkfamilj" med mamma, pappa, barn och mormor i släptåg, ha ha ha!! Men det var ju ingen som varit med överhuvudtaget förut och jag ville att Monstret skulle få höra bebisens hjärtslag, dessutom var ju mamma ändå här och då var det ju precist att kunna passa in så hon också fick höra!
Alla värden var bra och magen hade växt som den skulle, vi skrev ihop förlossningsbrevet och lade ihop journalen.. Nu ska jag bara packa väskan med så jag har något att lägga den i då det är dags!!

Maggen idag! Faktiskt ännu större än förra veckan, man märker det när man ser det på bild liksom, även om jag känner det i höfterna och benen.

IKEA och annat

Igår spenderades på IKEA.. och dämit IKEA varför handlar man alltid så mycket där? Jag höll på att få hicka i kassan när det var betalningsdags, ha ha. Men vi hittade allt som var kvar till bebisen, inklusive lite reakläder som vi hittade på lindex och kappahl innan, känner mig rätt förberedd beträffande saker nu, vi har allt vi sagt att vi skulle ha..

Idag har vi (jag och M) sovit till nästan elva, helt sjukt skönt!! Sen har vi varit till Stinsens köpcentrum och ätit lunch, shoppat på Deichmanns och lite annat, hittade bland annat en blomdekal på Panduro som jag ska klistra på Monstrets skåpsdörrar. Desutom är all målning av minimöblerna klar och lilla babybyrån är klar den med, ska se om jag kan få fram några bilder sedan, är för trött nu.

Prommis

En promenad till centrum och tillbaka är allt vi tagit oss för idag, gick dit, fikade, snabbis genom ÖB och hem igen. Lite tungt med magen på slutet faktiskt, den börjar vara ordentligt tjockis nu. Vi träffade även på en av Monstrets dagiskompisar som fick en lillasyster i maj, ursött litet pyre!

Vi har målat lite mer och slagit ihjäl typ femtusen tvestjärtar, äckliga små äckeldjur att vara äckliga!! Fy faan!! Dessutom är det ju så extremt många och vi får även in jättespindlarna igen.. Samma som förra året.. Blä!! Jag vill flytta till en lägenhet som ligger en bit upp från marken igen, jag hatar verkligen insekter!!


I målartagen

Igår var vi till Barnens Hus och köpte de sista grejerna därifrån till bebisen. Vyssan Lull-fötter till spjälisen, en ståbräda till vagnen (om vi ska långpromenera och Monstret inte orkar gå), en babybox som jag beställt, en spegel att ha i bilen så man ser barnet där bak då det sitter baklänges och lite annat obebisrelaterat. M beställde en skötväska från nätet igår med, en skip hop, olivgrön. Perfa!

En av försäljarna på Barnens Hus gjorde en megatabbe igår med, vi stod och pratade om att få köpa ett demoex av en liten barnhammock de har där till nedsatt pris eftersom demoexet var så smutsigt, stått uppe hela sommaren, och de inte hade några fler kvar. Det hör till saken att det satt en vanlig prislapp på hammocken som sa 599:- och även en röd realapp där det stod 499:-..
När mormor började diskutera att han skulle sätta ner den med en hundring till så kunde vi ta den, pillade försäljaren BORT realappen och sa att han kunde gå ner 150 kronor på den, TILL 445!! Men VA?? Den kostade ju 499, det är ju 50 kronor nersatt bara på världens smutsigaste leksak?? Då kom han med argumentet att det reapriset var slut redan och att det var ordinarie pris som gäller, dessutom var den ju inte smutsig och hade ju bara stått uppmonterat ett litet tag.. Ha ha ha, jävla idiot!!! Behöver jag säga att vi INTE köpte den?? Vem faan pillar BORT reapriset MITT FRAMFÖR OSS och sen försöker påstå att han gått ner massor i pris, dessutom ljuger han oss rakt i ansiktet om hur länge den stått uppe? Helt jävla dum i huvudet.. Suck, en del borde lära sig att se skillnad på företagets pengar och sina egna!
Det slutade med att Monstret köpte en dator för pengarna hon fått från gammelmormor och gammelmorfar istället, det var alldeles säkert ett bättre köp iaf!

Idag har vi varit på loppis, till djuraffären och köpt hö och strö till Lars och Krister, till SIBA och bytt ut en massageplutt som inte funkade, till Rusta och köpt färg, till ÖB och köpt insektsspray, till Willys och köpt fika (eftersom alla fik stängde då vi var fikasugna) och sedan hem igen.. Monstret har ju fått mina gamla leksaksmöbler som jag hade i lekstugan då jag var liten, problemet var ju bara att de var knallröda, så nu har vi påbörjat operation måla om! Stolarna ska bli lila och bordet rosa, Monstret har bestämt, dessutom så har jag äntligen målat om lilla byrån vi köpte på IKEA då Monstret föddes (nej, jag är inte snabb) och den blir vit eftersom jag inte vet vilken sorts bebis som ska ha den.

Monstret i målarmundering


Målarstjärt!!


Där bredvid syns ju lilla byrån som nu är vit men väntar på en strykning till och en av de röda stolarna också.

Dag ? på semestern

Känns som att man börjar komma in i semesterlunken nu.. Idag har vi varit i centrum en sväng, handlat lite, varit på systemet och ÖB. Ingen direkt rafflande shopping. Vi var och fikade en sväng.. Rätt slött!

I eftermiddags kom mamma och lillebror och vi har inte direkt gjort många knop efter det. Monstret är överlycklig och har gått och lagt sig i mommas säng, ligger och sover som en liten gris där inne nu.. I morgon är det barnmorskan och lite andra ärenden som ligger på agendan, både MOnstret och M ska följa med dit den här gången, ingen av dem har ju varit det än.. Har helt glömt vad det var mer vi skulle göra, får väl fråga M som vanligt..

Magen vecka 37

Lägger bara in en bild så jag vet tills senare hur det var nu.. Eftersom den har ramlat ner såpass mycket så är det rätt skönt att vara gravid igen, förutom att höfterna/fogarna (speciellt den vänstra då) håller på att ta livet av mig. Känns som att någon sprakar mig då jag vrider benet i vissa ställningar, eller som att man klämmer sig (tänk klämma fingret i en låda) och smärtan är ögonblicklig, stickande och häftig liksom.

Den har sjunkit enormt maggen (jämför bara med förra veckan), hoppas att det är ett gott tecken!! Nästa vecka skulle vara en exceptionellt bra vecka att få barn eftersom mamsen kommer att vara här.. Hör du det lilla skit!! Ut med dig nu!! Ha ha!!


Sigtuna

Idag har vi varit i Sigtuna och promenerat runt lite, ätit glass och lite annat sånt vi gör varje gång vi är där, nästa gång tänker jag däremot inte äta glass utan en räkmacka.. Seriösa räkmackor serveras på Våfflan, har inte sett dem förut bara för man blir förblindad av glassen. Vi skjutsade in M:s föräldrar till bussen inne i stan efteråt och nu sitter vi bara och slappar. Äter popcorn (Monstret), ostbågar (M) och Salt- och vinägerchips (jag), vi gillar olika saker som synes och det är lika hopplöst om vi ska köpa lösgodis eftersom vi absolut inte gillar samma godis.

Just ja, igår åt vi rabarberpaj med vaniljvisp och färska jordgubbar till efterrätt. Seriöst gott!! Me make good pie and eat it nice too!!

Vecka 37 och Aurora

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.
Vikt 3 kg.

Ja, hur jag mår skrev jag ju om igår.. Pain in the ass, bokstavligen..

Vi var till Aurora idag och det var inget märkvärdigt, vi pratade om hur det kändes nu inför nästa och hon fixade en läkartid för att se om vi får igångsättning. Tiden är inte förrän den 10 augusti, en vecka innan vi är beräknade, och skulle lillfisen välja att komma ut innan dess så är det väl så då och då går vi ju iaf inte över tiden som jag är lite orolig för. M hoppas att den ska komma ut nästa vecka och jag håller med, fullständigt, jag är skitless på den här tunga magen och speciellt nu när det börjar göra ont med. Efteråt var vi ut och åt lunch på tu man hand för en gångs skull, vi drog till Sumpan och M:s gamla stammissunk Greens Bar (vilket jag går till från jobbet lite då och då, så numera är det nog mer mitt), åt tipset vilket fortfarande är samma som det var då han bodde där (Fläskfilé Oscar). Skönt att bara sitta och prata skit över lite mat ensamma en stund, det är inte speciellt ofta nu längre.

Lilla Monstret var så ledsen när vi skulle åka idag, hon ville inte alls vara hemma med farmor och farfar utan följa med oss och hon grät och grät och grät.. Hoppas att det inte är så den dagen vi ska in till förlossning, då kommer jag nog inte åka in alls utan krypa ner i sängen och hoppa över alltihop. Som tur är vet jag ju att det går över så fort man kommit utanför dörren och att hon klarar sig alldeles utmärkt utan oss, men det är fan så jobbigt!! Det här är anledningen till att det inte är jag som skolar in på dagis i den här familjen..

Jätteinspirerande väntekorridor.. sjukhus sucks..

Aj..

På bebisfronten börjar det vara smärta.. Magen har sjunkit ner en hel del och det gör EXTREMT ont i vänstra höften i vissa ställningar (tex i skräddarställning på golvet) och jag säger bara stackars, stackars de som har foglossning hela sin graviditet för FAN vad ont det gör! Idag har det känts som om benen gnager mot varandra varenda steg jag har tagit och en lång promenad till centrum var kanske inte den bästa idéen i det avseendet, men det var samtidigt så skönt att komma ut så det övervägde.. Men konstigt att det kan vända så där över en helg bara? Jag mådde ju bra förra veckan och har ONT den här veckan? Hoppas det blir lite bättre..

I morgon ska vi till Aurora igen och på torsdag ska vi till Babsan. Busy baby-week!

Monstret är bekymrad över att vi inte har ett namn klart än och filosoferar konstant ihop egna innan hon blir skitsur för att jag inte kan säga vad bebisen heter eftersom den inte är född än.. Hittills är Fia och Sisquo stora förslagsfavoriter hos henne men jag vet inte om jag är böjd att hålla med faktiskt.

Kan dessutom berätta att jag hade mer på lager att berätta men Nummer 2 ligger och hickar i magen så jag kan inte koncentrera mig och har glömt vad det var..

Bjussar på en bild från idag, vi är nästan hemma efter prommisen!!

Ahh.. Ångestfria Måndag!

Så här ska en dag vara.. Vi sov till nästan tio, klev upp och mumsade frukost, duschade och tog en promenad till centrum, åt lunch på caféet, handlade lite, traskade hem, slappade, åt middag, slappade.. Ja, ni fattar? Skönt bara, inget jobb.. bara skönt!!

Vi kommer att få bilder från festen lite senare så jag har några fina på partyprinsessan, M:s syster hade fått en massa fina bilder från deras kusin och bland dem fanns tydligen fina på Monstret som vi skulle få (hur många gånger kan man skriva fina i en mening?)! Men för att ni ska få en föraning så har jag en från innan vi åkte.. Nyduschad och i dansklänning!


Hittade lite fler i vår och i farfars kamera..

Visar upp de nyinköpta dansskorna!


Lilla plånis var med..


In action!


Väntar och väntar.. på med musiken igen..

Partyprinsessa

Jag har fått en inblick i framtiden, en sisådär 14 år framåt i framtiden när jag har en tonårsdotter som kommer att vara ute och springa på disco..

Vi kom hem från Nyköping idag lite möra efter kalaset igår, det var JÄTTEtrevligt, tack så mycket för det!! God mat, trevligt sällskap och bra musik!

Monstret blev utsedd dansprinsessa of the evening, så fort musikerna började spela så sprang (och jag menar sprang) hon upp på dansgolvet och stod kvar där tills de slutade!! Hon dansade alltså mer än en timme i sträck oavbrutet och stod kvar helt ensam ute på golvet och väntade mellan låtarna, jag skojar inte om jag säger att jag har VÄRLDENS FINASTE BARN!!! Tyvärr så har jag inget kort på henne eftersom vi inte hade kameran med men jag ska se om jag kan få tag på ett av de andra tusen korten som togs så ni får se discodrottningen .. En av killarna som spelade sa i pausen mellan två låtar att "de hade en sådan söt liten prinsessa som stod och dansade framför scenen" och att han tyckte att hon var så duktig att de spelade "Idas sommarvisa" en gång mitt i alltihop eftersom musiken skulle vara för alla (han kan ju inte veta att hon dansar till såväl schlager som Thåström hemma). Monstret stod och dansade mitt på golvet medan alla tittade på och efteråt när det var paus och jag hämtade henne för att hon skulle få lite tårta så viskade hon: "Mamma, jag är duktig på att dansa.. de sa att jag var en prinsessa..!!"
Åhh.. lilla gumman det är för att du ÄR det!!! Mammas hjärta.. Sötaste lilla vännen!! Och trött var hon med, vi åkte hem efter fikat (klockan var runt 22:30-23:00) och hon somnade som ett slocknat ljus på en gång, tro jag det när man är bara fyra år och ute och rumlar på dansgolvet sent på kvällarna.

Snabbis

Jag ska bara lägga in ett kortis här för jag är på väg till sängen..

Idag har det varit fart på byn må ni tro.. Jag var vaken i morse mellan typ tio i fyra och strax efter fem (gravid= obekvämt, varmt och kissnödig..), när klockan var 19 minuter över fyra så hördes en jätteexplosion utifrån och min första tanke var att nu är det nåt j-a pucko som rånar turkis (våran lilla närköpsbutik).. Sedan kom jag på att det kan ha varit från Rosersberg eftersom det är dit bombgruppen på polisen tar sånt de hittar och spränger det, men det borde ju inte höras ända hit (då är turkis troligare).. Tillslut insåg jag att jag inte orkade bry mig och tog upp en bok för att läsa mig trött igen istället.

Det visade sig i alla fall senare att det var några som hade sprängt en bil bara någon km ifrån oss och att det var det jag hade hört, under dagen har det även snurrat en polishelikopter runt, runt här hos oss så jag antar att de letar efter något/någon med. Det var även tre gripna läste jag förut ikväll.. Rafflande minsann!! Och ungarna som var ute på lekplatsen var helt galna av upphetsning när helikoptern var nere och hovrade på bara något hundratal meter ovanför våra huvuden, slog lock i öronen av rotorljudet rent av..
Jag för min del tror att de stajlade lite när det var så mycket folk ute och stod och tittade på dem, poliser har en förmåga att göra sånt ibland av någon anledning.. ;-)

Annars har vi slappat och packat, vi åker till Nyköping i morgon över helgen för Monstrets faster ska ha 80-årskalas (alltså de är två kompisar som fyller 40 och firar tillsammans) på lördag. Sedan är planerna att stjäla med oss farmor och farfar när vi åker tillbaka upp hit på söndag så att de kan vara barnvakt då vi ska på Aurora på tisdag. Praktiskt!

M går på semester i morgon med och jag och Monstret ska åka till hans jobb och bli bjudna på lunch, sen åker vi direkt neråt därifrån då han slutar istället för att han ska upp hit och vända emellan! Får se när jag lägger in något mer, ska socialisera lite under helgen istället..


Polkagrisaxel

Vet inte hur jag lyckas.. Varje år...
Idag så slappade vi på förmiddagen och gick ut efter lunch. Av någon anledning så smörjde jag Monstret med solskydd men glömde mitt eget, jag vet iofs att det var för att jag var tvungen att göra en pajdeg till middagen lite fort innan vi gick ut och då glömde jag att smörja mig efteråt. Nu är det inte så jättedödligt bränt för det gör inte ens ont utan är bara rött, men ändå, jag har ju varit så noga den här sommaren. Crap.. Men jag får väl lite färg bara det röda lägger sig i alla fall..

Vi var som sagt ut och gick till lekparken bara, det var jätteskönt väder ute och Monstret premiärklättrade ända upp till toppen av klätterställningen (vi firade med en glass efteråt)!!


Middagsmaten blev köttfärspaj, extremt god and made from scratch by undertecknad, och kvällen blev slapp..

Det som gör mig fundersam är hur det kommer sig att vi har kört 4 diskmaskiner och två fulla tvättmaskiner idag utan att det märks? VEM är det som skitar ner så jävulst här hemma? Och varför städar densamme inte undan efter sig? Dålig stil att överlåta bajsgörat åt oss..

Oh, och när vi ändå pratar bajs.. Känsliga kan sluta läsa!!
Jag och M börjar upptäcka mer och mer skumma gener som var och en har fört vidare till nästa generation. Min senaste är att jag och Monstret har samma tarmsystem, vi bajsar fort (här pratar vi 1-2 minuter på stolen) och det luktar död (enligt M).. Härligt att veta att man fört något vidare till eftervärlden!! Ha ha ha!!

RSS 2.0