Hemmamys

Holy hell vad det snöat! Hela eftermiddagen igår var det ren snöstorm.. Ok, jag har haft värre stormar än så, jämfört med 35 sekundmeter i fjällen var det inte så mycket mer än en svag bris, men jag gillar det inte ändå.. Dessutom så har Monstret hostat och mått lite risigt på sistone så hon fick vara hemma idag, M mutade henne med en ny film för att hon inte skulle tjura över att missa dagis. Ninja hostar en del hon med, även om det låter urgulligt med hennes små "öhö, öhö" så är det lite jobbigt, hon är ju så liten..

Igår fick hon sin första hemmagjorda mat med, vi åt tikka masala-kyckling och ris så jag plockade undan lite kyckling, ris och grönsaker innan vi kryddade och gjorde mos med mixerstaven. Hon åt som en liten gris, precis som Monstret när hon var liten verkar hon gilla hemgjord mat bättre än "håller i all evighet"-barnmatsburkarna. Nu är hon lite liten för kryddning än, har ju precis börjat äta annat än grönsakspuré och jag vill att hon får smaka råvarorna som de ska smaka innan man spär ut smaken med kryddor, men är hon som Monstret så kommer det bli mer av det snart. Hennes bästa mat när hon var liten var ju currygryta och lamm i tomatsås med massor av vitlök.. Det är alltid lättare att göra egen mat nu när de kan börja smaka kött, bara att plocka undan innan man saltar något och sedan går det ju superfort att mosa med mixerstaven, praktiskt!

Rekryteringsbonus?

Jag kommer inte åt mina lönespecar på jobbet nu eftersom jag är hemma, blev lite jobbigt nu när jag fick se kontot då lönen ploppar in och jag ser att det är på tok för mycket pengar! Efter ett samtal till löneavdelningen där jag försökte förklara att "ehm.. jag tror att ni har satt in för mycket pengar på mitt konto den här månaden, hur betalar jag tillbaka?" så fick jag veta att det var rekryteringsbonus för Bästis! Man tackar! Jag önskar dock att någon kunde ha sagt något så hade jag sluppit våndan över att ha pengar på kontot som jag inte borde ha..

Tack för bonusen Bästis!! :-)

Måndag igen..

Går inte veckorna fort? Jag tycker det knappt hinner bli fredag förrän det är måndag igen.. och sen onsdag igen och sen fredag igen.. och så måndag igen.. och så onsdag igen.. Ja, ni fattar?

I lördags jobbade M kväll och vi som var hemma fick besök av min lillebror. Monstret var något uppmärksamhetskrävande och han fick leka med henne i flera timmar, hon är något förtjust i sin morbror den donnan.. Och Ninja blev modigare ju längre in på kvällen det blev, i början grät hon så fort han kom i närheten av henne, men tillslut så stod hon precis brevid i sin gåstol och tuggade på hans hand. Hon gick inte med på att bli upplyft, tydligen var morbror för läskig för att sitta i knät hos men handtuggandet gick bra och han hade ju ett sånt spännande armband!

Igår gjorde vi absolut ingenting.. Slappade i soffan allihop, hela dagen.. Behövdes, vi är trötta..

Shoutout

Måste bara tipsa om en helt fantastisk tjej som gör världens finaste namnsmycken! Jag köpte julklappar därifrån (har jag redan berättat om för er som minns det) och de är flera hundra kronor billigare än de mer kända designerna som finns på nätet.. Tittar ni in på sidan så finns mina tjejer med bland fotoberlockerna (längst ner i vänstra hörnet på bilden) och de två sitter på ett halsband som mamma fick.

Hon var supertrevlig och jättesnabb, jag håller precis på och funderar om jag inte behöver något mer därifrån, det är ju så fina grejer.. Länken ligger nedanför..

Lokatt

Tatuering och The Black Dagger Brotherhood

Jag är astrött.. Verkligen fruktansvärt trött.. Jag vill ha sommar så man får lite sol och varmt, de här vintermånaderna skulle jag kunna lara mig helt utan faktiskt, fattar inte varför jag bor i ett vinterland ibland. Tänk vad skönt det skulle vara att alltid ha sommar? Eller rättare sagt, kallare sommar och varmare sommar istället för vinter och sommar.

I alla fall, igår så var M till tatueraren och fortsatte på sin arm.. Den är förlängd ner till ungefär en dm under armbågen nu och ska bara fyllas i helt så är den klar sedan. Han kan ju inte dra den längre ner än så eftersom han bränner sig på armarna mycket i jobbet. Men den kommer att bli superfin! Ska höra om jag inte får sätta ut en bild sedan när den är klar..

Dessutom så har jag en ny bokserie jag läser nu, The Black Dagger Brotherhood, och den är SÅ bra.. Det går inte sluta läsa, fick hem böckerna (7st) i torsdags kväll och är mitt i den sjätte nu.. Jag rekomenderar starkt så länge du är i rätt ålder (de innehåller en del..ehm.. ej barnvänliga scener av varierande sort) och inte har problem med att de inte finns på svenska!


Ninja

Idag har vi varit hos bvc igen..

Ninja är numera:

7508 gram tung och 67,2 cm lång, vilket betyder att "kurvan" planar av lite.. Men långfis!

Hon fick sin andra vaccination idag med och grät bara lite grann innan hon var all smiles igen men nu har hon lite feber och är rätt grinig, alvedonar ner febern och hoppas att den ger med sig tills i morgon!

Julgransplundring

I lördags var vi till mitt jobb på julgransplundring, de hade ordnat det jättebra med dans runt granen, fika, trollkarl, lotterier och fiskdamm. Monstret var i sitt esse och rumlade runt som en galning, hon satt på första raden framför trollkarlen och skrattade och pratade hela tiden, HÖGT.. Ha ha, jag hörde henne ute i korridoren när jag gick runt med Ninja i vagnen. Jättebra dag för barnen och rätt mycket folk, kanske 50-60 vuxna och massor av barn!

Shopaholic

M skulle svänga in i Väsby på vägen hem från jobbet igår och köpa en skrivare, har behövt en länge, så irriterande att inte kunna skriva ut nu när man inte är på jobbet längre.. Men tydligen fick han ett anfall av shopoholicism och kom hem med en ny tv också! Så nu är vi uppgraderade igen, skönt att ha något större och skarpare att lägga ögonen på.. Note to self: Följ med nästa gång det ska köpas elektroniksaker!

Ninja sitter!

Jajamensan! Idag har lilla fisen suttit själv för första gången! And I've got the pics!









Var tvungen att göra ett litet inhopp och rädda huvudet där efter den sista bilden.. Dessutom var det en storasyster som blev lite avis för att jag inte tog några bilder på henne så hon tog helt enkelt och hoppade in i bilderna. Störde lillasysters koncentration lite.. Men hon har suttit själv någon minut flera gånger idag innan hon vänder sig eller något och tappar balansen! Stora tjejen!

Annars sitter hon mest i gåstolen och är väldans nöjd med sig själv, drar ut sladdar ur tvn och stereon, kastar leksaker och dregglar.. massor..



Sen måste jag bara visa hur uttråkad Mnstret är hemma nu när hon inte har gått på dagis.. En dag så knöt hon ihop sig med Ninjas gåstol och körde häst och vagn genom vardagsrummet fram och tillbaka.



Hon knyter förresten ALLT nu, knyter ihop dörrar, stolar, gåstolen med det mesta och sig själv med allt annat. Förbannelse över släkten som bär med sig knytgenen!!


The Host

Jag fick ju The Host i julklapp av Monstret och Ninja (ok, jag köpte den själv men det STOD att det var från dem på paketet iaf), det är samma författare som har skrivit Twilight, och den är skitbra! Den är nog nästan bättre än vad Twilight är, väldigt annorlunda, men jag gillar den som tusan. Hoppas att de gör film av den här också, har läst det någonstans men då var det inte bestämt än, tydligen ska det komma ut fler böcker och göras en serie av denna med och jag ska defenitivt ha dem!



Annars är det rätt kallt nu, trist för det går liksom inte att släpa ut ungarna och få lite luft om luften är 25 grader kall.. -26 var det som kallast igår..

Jag vill ha en ponny!!

Ha ha, Bästis har förstört Monstret.. Vi hälsade på i hennes och Anders stall idag och jag är rädd att jag har förlorat min dotter till den onda "häst-tjej"-genen! Hon såg en liten ponny (ponnysar är the Devil himself) i en av hagarna och har inte slutat prata om den jäkla lilla hömoppen på hela kvällen! Ok, hon pratade om deras hästar med men ponnyn fastnade hårt, M är övertygad om att hälften av hans framtida löner kommer att försvinna i stallavgifter och hästgrejer, kvällarna kommer att spenderas skjutsande till stallet och frysande i något jäkla ridhus i flera timmar..



Närå, skämt åsido.. Det var jätteroligt att se stallet och hästarna, Monstret hjälpte till att rykta, gav godis, tjurade (seriöst ungen tjurar för att hon får saft i fel glas så varför skulle en tripp till stallet vara annorlunda?) och klagade lite på att det luktade äckligt i "ladugården", men jag var rätt imponerad ändå att hon inte var rädd för dem fast de är så stora. Till och med Ninja skrattade sitt galna lilla bebisgiggel då hon tittade på hästarna och hon fattar ju inte ens vad de är..

Annars har vi bara varit i extremt slapparstämning den här helgen, släpade oss till affären och tillbaka igår men det är allt, har varit skönt!

Ninja gurglar på i vanlig fart, hon snackar en massa, skäller på leksaker, rejsar runt i gåstolen, dregglar, spottar, suger på tårna.. Bara smarta saker.. Har verkligen stora förhoppningar på hjärnkirurg som yrke hos henne, ser redan min tidiga pension på min privata ö som hennes jättelöner har betalat åt mamsen framför mig..
Men hon kan snart sitta! Behöver bara pyttelite stöd, håller man inte i henne så tar det bara några sekunder innan hon ramlar åt sidan, men det kommer!



RSS 2.0