Ahh.. Helg..

Sa hon med en nöjd suck.. :-) Dagen passerade i mötesrummet. Hela förmiddagen i ett APT och på eftermiddagen fick vi skumpa (alkoholfritt alternativ fanns så klart) och tårta vid kontorsinformationen (oxå ett möte men med alla på hela kontoret tillsammans) för att fira ett stort och prestigefyllt jobb vi har landat, det gäller en rätt stor sak för Stockholm och kommer att synas en hel del i pressen så det är ju jätteroligt för firman. Jag kommer knappast att jobba så mycket med det eftersom jag går på mammaledighet då det startar men å andra sidan kommer det ta flera år innan det är klart så man vet ju aldrig. I eftermiddags när vi kommit hem allihop så somnade både jag och Monstret i soffan, M slappade framför tvn och ingen orkade engagera sig i varken städning eller middag. Så nu är det stökigt och vi åt pizza till middag.. Är det fredag så är det!

Mamma Mia 2

Glömde att jag skulle ju lägga in den andra Mamma Mia-videon med Monstret, synd att den är lite pixlig.. Men det är bara att vränga upp ljudet på max och njuta av skönsången!!

Helgen som var:

Jag lovade ju att jag skulle berätta om helgen när jag mådde lite bättre..
Voilá!! Jag mår lite bättre och här kommer alltså det utlovade.

I fredags bara somnade vi som vanligt, fattar inte vad det är, vi är trötta.
I lördags så gjorde vi en heldag för Monstret, först till frisören som klippte henne och sprayade lila hjärtan i håret och sedan till Barnens hus för en leksaksraid. Det hela avkröntes med McDonalds innan vi åkte hem med ett MYCKET trött litet Monster.

Lilla fisen hos frisören (nu i efterhand har jag sett att hon nog har suttit lite snett då hon blev klippt för håret är lite längre på ena sidan, men det är inget som syns väl om man inte vet om det).


M tog oxå och kapade en bit av håret.. Det såg ut som en mindre hund hade lagt sig ner och dött under hans stol, helt otroligt vad mycket hår han har. Det är riktigt orättvist!!


Monstret visar hjärtat


Lyx med hamburgare!


På söndagen var vi till Väsby centrum och gick lite snabbt i affärerna, apoteket där har ju öppet på söndagarna så det var väl framför allt dit vi skulle. Efter det åkte vi och kollade i affärerna på Eurostop.. Blev lite underkläder till mig och Monstret, och ett par nya handskar till henne med.
Jag mådde verkligen dåligt i söndags också, fick inte behålla någon mat på hela dagen och det gjorde ju inte under för graviditetsenerginivån direkt.. Men sen var jag ju hemma i måndags med som ni vet.

Den här veckan har ju gått otroligt fort!! Men jag har ju sagt det förut? Måndag, Fredag och Söndag..
I morgon har jag ett möte hela förmiddagen, nice avslutning på veckan att sitta och slappa halva dagen.. Ska åka hem med M så vi hämtar upp FisaLisa och äter middag tillsammans innan alla somnar framför Bolibompa.

Sjuk..

Jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg om helgen, men jag mår inget vidare så jag orkar inte. Mådde skit hela dagen igår och mådde extremt dåligt idag så jag har inte varit på jobbet. Fick inte i mig någon mat igår så jag vet inte om det var därför som kroppen bara inte orkade. Det var knappt att jag tog mig hem igen från dagis i morse, ni som känner mig väl fattar hur risig jag var när Monstret blev lämnad på dagis fast jag var hemma. Har aldrig hänt förut. Men jag kom överens med mig själv att hon skulle ha roligare på dagis än hemma med en mamma som är sjuk, sen fick jag sova lite med så jag var lite piggare på eftermiddagen ändå och kunde hämta hem henne.

Jag får göra en längre uppdatering om helgen senare, ska slänga ner mig i soffan igen.

Och!! Jag hade verkligen glömt hur ONT det gör att vara gravid!! Fogarna börjar lossna lite och oh my god vad ont det gör.. Man kommer ju som inte åt det för massage eller något heller! Jag älskar min värmekudde just nu kan jag säga!
Jag tror att jag har känt bebisen lite med men det är ju så vagt.. Man vet ju inte vad det är man känner.. Sen är det ju lite tidigt med, bara vecka 15, så vi får väl ha tålamod. Jag önskar fortfarande att illamåendet kunde ta slut..

Som sagt.. Jag återkommer om helgen.

Mamma Mia

Idag har Monstret varit urpigg.. Uppe klockan sju och mått bra hela dagen! Hon äter fortfarande dåligt men så är hon ju ibland bara.

Hon städade dock upp sina leksaker då jag bad henne mitt på dagen så jag är inte helt säker på att hon är frisk ändå, det har väl aldrig hänt tidigare. Hon sjöng samtidigt med.. Mamma Mia.. Om och om och om igen..

Jag har spelat in henne så ni får se, men jag betalar inga STIM-pengar för att jag använder ABBA-musik om Björn eller Benny skulle råka kolla..

Äh.. Vad synd.. Bara den ena videon har kommit upp än, jag lägger upp det andra sedan då.

Jag tittade på Skolfront (tror jag att det hette) som gick på tvåan halv åtta, det handlade om "byn", den speciella grupp av invandrare de fått dit och de problem som deras religion skapar i skolan. Min morbror är lärare på skolan där och var med i inslaget så det var väl mest därför jag tittade.

Annars så har det väl inte hänt något speciellt idag.. Det är ju den 22:a januari så vad kan hända liksom? Oansenligt datum..

Äh, det är klart att det är en viktig dag!! Idag fyller ju Bästis år!! Tyvärr har ju hon och hennes sambo flyttat bort från oss annars hade hon ju fått ett paket och lite tårta.. Nu får hon nöja sig med ett grattis!! Men vi syns ju snart darling, vecka 7!!


En spya till?

Vaknade vid halv tre i natt av att Monstret kräktes i sängen, alltid lika härligt uppvaknande.. Sen blev det lite i vardagsrummet på väg till toan, på mattan i vardagsrummet, inne i badrummet och lite i duschen. Vi blötte upp lakan och pyjamas, duschade nerkräkta dockor, bytte i sängen (tack och lov att vi har lagt plastad frotté i botten, det är ju inte första gången man måste upp mitt i natten och byta i sängen så man är ju förberedd) torkade barnet, la henne i sin egen säng letade efter en nalle som var tvungen att ligga hos henne också och sjönk sen äntligen ner i våran. Då gick det kanske fem minuter så hörde jag "Mamma jag vill sova hos er" och Monstret som klättrar ur sin säng. Sen "Blurp".. och så var det bara att göra rent i sovrummet på golvet med.

Det var efter det här vi fick användning för den snordyra prinsess-popcornhinken från Globen, den är PERFEKT som spyhink (lite glamorösare att kräkas i en hink med prinsessor på med istället!! Stackars Monstret kräktes väl en fyra-fem gånger till efter det men varje gång i hinken (eftersom jag inte kunde somna om och hörde när det var på väg), tillslut kommer det ju inte ens något för magen är tom och man tycker ju så synd om henne.

Idag har hon varit pigg ändå, men knappt ätit något och druckit pyttelite. Svårt att hjälpa henne med, hon vet ju precis hur hon vill ha det själv och vägrar stenhårt att göra på någon annans vis. Man får muta, hota och locka i henne något.. Tex så gjorde vi lite egna smoothies på eftermiddagen av banan, yoghurt och frusna hallon. Det gick det ner en tallrik av, speciellt då jag berättade att det var hennes favorit-mellis när hon var bebis, det är mycket prat överhuvudtaget om när hon var bebis nu.. Jag antar att det är en reaktion på nr. 2?

Sedan måste jag berätta om det lilla teknik-geniet som Monstret visat sig vara.. Hon sköter numera även datorn själv (påminner om att hon inte ens är 4 år än). Allt från att starta upp, sätta på skärmen och logga in på sin användare till att surfa på Bolibompa-webben och spela spel, kolla på webb-tv och annat som går att göra där. Hon sätter även in ett pc-spel med Pettson som hon har, startar upp och spelar det själv. Jag fattar ingenting, hon minns ALLT jag visar henne, hur man stänger eller förstorar fönster att man ska dubbelklicka på ikonerna för att starta program, hon sköter mediespelaren för att kolla på film.. Fantastisk unge! Jag tyckte att det var nog att hon sköter tv, dvd, stereo, playstation och sånt själv men datorn är ju en helt annan division. Får se var det slutar, rätt som det är sitter man där själv och frågar henne hur man gör saker på nätet.. :-)

Efter lunch..

Har just ätit lunch och ska börja ta tag i jobbet igen.. Sitter dock och prickar av ritningar på en lista lång som trappan ner till helvetet, jobbet är inte direkt stimulerande.

Jag var till Läkaren och till Babsan för cellprovet i morse? Fick vänta huuuur länge som helst innan, prata med läkaren (som var jättetrevlig) om vikten, förra förlossningen, kommande förlossning, mitt depp efter förra gången, den onda kotan i ryggen och hur jag vill ha det nästa gång. Hon tyckte att det lät bra att jag antagligen vill ha en vanlig förlossning eftersom det är bättre för kroppen och att man ska komma ihåg att om de kommer att sticka i ryggen (för EDA tex.) så ska de akta kotan som är broke, tydligen så sticker man en kota upp från mitt onda ställe iaf så det var ju bra.

Cellprovet var ju (som den kvinnliga delen av läsarna vet) lika mysigt som vanligt. Det är verkligen inte kul..

Men, men.. Jag ska ta och ta tag i mina ritningar så jag får något gjort idag eftersom jag kom hit så sent med.

Sunday, bloody Sunday!!

Jag har sagt mer än en gång att veckan består av inget mer än Måndag, Fredag och Söndag. Den här veckan var inget undantag.. Dagarna var långa och veckan var kort, helgen som vanligt extremt kort.

Den här veckan har innehållit lite fejkskumpa (pommac eftersom vi har nolltolerans för alkohol) för att fira loss det nya bolaget som bildats av mitt gamla jobb, en heldagskurs i ett dataprogram jag har kunnat i tio år och som inte innehöll något nytt, ett åksjukepiller varje morgon för att jag ska ta mig till jobbet, ett samtal med min chef för att berätta att jag kommer att vara mammaledig från i höst med Monstrets lillasyskon (jag har en VÄLDIGT förstående arbetsplats som inte har några problem med att alla är föräldralediga från och till så han bara gratulerade och sa att jobbet är ju flexibelt så det är ju bara att bestämma mig för hur länge jag vill vara borta så ordnar det sig) och förstås många, MÅNGA tupplurar framför Bolibompa.

Idag har vi varit till Lillebror söder om stan med julklapparna (här har vi inga tidsbegrepp) och kakor från i julas, jag bakade ju rätt mycket kakor i julas men av någon anledning så åt vi ju nästan inga alls, vi är inga kakätare här om man säger så. Julklapparna blev uppskattade och jag och M fick den ultimata julklappen, biobiljetter med tillhörande barnvakt, himmelriket för två utschasade småbarnsföräldrar. Det ska utnyttjas lite längre fram!!

Vi har faktiskt lyckats dra ihop det jäkla databordet vi köpte förra helgen idag också och det måste vara IKEAs mest stadiga möbel någonsin!! Herregud vad skruvar i detta ynkliga bord!! Men nu är det klart iaf.. Det gamla får nog flytta ut på balkongen och bli "något att ställa all skit därute på", denär ju inglasad så det förstörs ju inte ändå.

Beträffande bebisen i magen så får den sin blivande mamma att må SKIT!! Men gud kan illamåendet och den här bedövande tröttheten släppa någon gång? Dessutom är jag så svullen att jag ser ut att vara höggravid, i vecka 14!!! Visst finns det många meter tarm där inne och varenda liten centimeter måste ha svällt till sin dubbla storlek för valross-stuket beror inte på att jag har ätit för mycket om man säger så.

Vi är ju alltså enligt Babsan i vecka 14 (jag har valt att gå efter hennes uträkningar att beräknad födsel är den 24 juli, känns trovärdigare att utgå från än något från nätet) och då ska livmodern vara som en grapefrukt och bebisen som en halv banan, fråga mig inte varför alla "gravidkalendrar" gör jämförelser med frukt men det är väl kanske lättare att ta åt sig än centimetrar?

Har stulit lite info från gravidsidorna om bebisen:
Den kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. De yttre könsorganen syns och är helt utvecklade till flicka eller pojke, de mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Är det inte galet att det går så fort? Ni ska få se en bild med, det är nog en av Lennart Nilssons från början men tagen från nätet av moi, den ska visa fostret i vecka 14.. Ser ut som en liten rymdvarelse inte sant?


Just ja.. Vi har fått en ultraljudstid den 26 februari, i källaren på KS precis som förra gången. Känns bra att tillhöra Karolinska, de är så oerhört kompetenta människor de som jobbar där, behagliga att ha att göra med och man känner sig.. ja, jag vet inte.. säker och omhändertagen på något sätt? Man är ju på rätt ställe om något skulle hända liksom, vilket vår förra kaosförlossning visade. Monstret skulle ha transporterats dit i ilfart om vi hade varit någon annanstans, men nu var det bara en våning upp istället eftersom vi var på rätt ställe från början. Ska komma ihåg att göra en ny patientbricka när vi ändå är där med, min gamla har ju fel adress.

Kallt...

Jag fryser!! Fryser, fryser, fryser.. vi har väl -12, 13 eller så.. och jag FRYSER..

Fick ett sms från Reservdelsman R i morse, han bor ju hemma i "byn", och hade -34 och blåst i morse.. Helt plötsligt känns det lite bättre att frysa här nere istället. Jag överlever..

Det kommer ett längre inlägg framöver.. Har haft jättemycket att göra på dagarna och är väldigt trött så jag somnar tidigt på kvällarna så jag har inte hunnit lägga in något, men det kommer..

På plussidan skriver jag in att det börjar ljusna på mornarna nu iaf!! Härligt!!!


Just det ja.. Grattis till M syster B idag med som fyller 40!! :-)

IKEA

Idag tog vi oss till Uppsala och IKEA..
Jag har velat ha ett par knalllila tjocka sidengardiner, som jag sett där, hur länge som helst.. Problemet var bara att när jag väl var där insåg jag att det inte alls var där jag sett dem.. utan på Åhlens.. Skit också!! Jag minns även att de var superduperdyra, den fantastiska prydnadskudden som hörde till kostade 600 spänn tex., och jag blir så suuur!!
Ja, ja.. Nu är ju IKEA fortfarande IKEA och man åker ju knappast därifrån tomhänt ändå. Det blev ett nytt databord (även om jag egentligen inte gillar dem), lite ramar till tavlor som numera sitter i köket (Mamma: De blev skitfina! Förutom att det VAR 4 och inte 3 som jag trodde, men det får ändå bara plats 3 i köket så det gör inget..), några nya lampskärmar och lite annat skräp som man plockar på sig på vägen som vanligt.. Jag var också ute efter en stor ris-golvlampa som jag sett i en annons och tyckt var så fin till hallen, men när jag såg den på riktigt var den asful och absolut inget klipp.

Jag börjar ju jobba igen i morgon efter den gigantiska julsemestern och jag har ingen lust alls.. Jobbet är ju kul så det är inte det utan mer att jag inte har någon lust att börja åka hela vägen dit igen.. Suck!!
Men det är ju bara för ett halvår förhoppningsvis.. ;-)

Så åker glada julen ut..

Idag har vi först varit ute och gått, bl.a till centrum en sväng för att köpa godis till monstret. Det var rätt skönt ute, varmt men lite blåsigt.

Eftermiddagen gick åt till att städa ut julen.. Det är konstigt vad less man blir på alla tomtar och pynt på bara några veckor, det känns riktigt fräscht att få tillbaka sina gamla vanliga gardiner och lampor igen. Monstret har hjälpt till bra också, plockade bort julgranspynt som en galning mellan sina vanliga vredesutbrott och plockade fram tomtar som man inte visste fanns..

Vi passade på att flytta Monstrets säng idag med när vi ändå stökade omkring så mycket, vi har varit tänkta att göra det rätt länge men det har inte blivit av. Hennes säng har ju stått precis bredvid vår i sovrummet för att det ska vara lätt för henne att komma upp till oss på natten (och för att den helt enkelt inte får plats i hennes, vi behöver verkligen en större lägenhet) men nu har vi flyttat den till andra sidan rummet och flyttat ut de två byråerna vi hade där i vardagsrummet istället. Lite förberedelse inför kommande spjälsängsplats med iofs, rätt bra att få det gjort redan nu, och plus för att vi får mer plats i sovrummet OM vi inte skulle hitta en större lägenhet och måste få plats i samma rum allihop om ett halvår.

Önskar att vi hade köpt en vit säng till Monstret när vi köpte den hon har nu, modellen är svinbra men furu.. Suck!! Den var ju billig iaf.. Ser ni den bruna fläcken på stödplankan (som BARA finns i vitt, inte i furu)? Där satt det ett stort klistermärke som jag rev bort och då följde färgen med!!! Jäkla skitkvalité av IKEA!!! Jag brukar aldrig vara missnöjd med IKEA-grejerna men den här alltså.. Dessutom är det jättelänge sedan jag köpte den så jag har ju självklart inget kvitto att klaga med heller..

Monstret och pappa ska läsa saga och Barbiesarna är självklart med i sängen!


Jag trodde att det skulle se jättekonstigt ut med byråerna i vardagsrummet men det gör det inte, de är ju i björk och det är ju alla andra möbler där inne med. Det enda som blir knivigt är var vi ska ställa julgranen nästa år eftersom byråerna tog den platsen, men å andra sidan så bröt M av granen då vi skulle packa ner den i lådan (det mest logiska ÄR ju förstås att försöka böja ihop granen helt istället för att kolla om den kanske var i TRE delar och inte i TVÅ när den inte får plats på längden i lådan) så vi har ju ändå ingen. Dessutom kommer han sura nu för att jag "lägger ut allt dumt han gör på bloggen", men min enda respons är: Sluta gör så jävla mycket dumma grejer då!! Speciellt när det är så roliga dumma grejer.. ;-)

Vi var ju och fikade förut i veckan (tisdags) på ett mysigt fik i Upplands-Väsby och jag hittade en bild på Monstret därifrån. Hon äter en leverpastejmacka (vad annars) om ni undrar vad det är.


När vi skulle gå in i bilen och åka därifrån fick vi se en smitning med, en blond sak i för stor bil som skrapade upp bilen bredvid vår när hon inte kunde parkera och sedan åkte därifrån!! Vilken kärring rent ut sagt, och korkad måste hon ju ha varit för M stod ju 2 meter framför hennes bil och tittade på.. Vi tog reg-numret på henne och ringde han som ägde den skrapade bilen så han visste det. Vissa är bra fräcka alltså.. Men så är det ju i den här stan, finns ju knappt en enda bil som inte har en buckla eller åtminstone lite färgskrap någonstans.

Förresten när vi ändå pratar om bilen.. De hittade inget fel på den!! Bytte termostat ändå och servade upp den. BRA nyheter!! Blev en räkning på strax under 5.. Tackar!!
Men shit när vi skulle hämta den, jag och Monstret mötte M vid stationen och hade då 50 min på oss att gå dit, det är ju en bra bit så det var ju bara att börja traska. Det var en del uppför om man säger så.. Konstant brant, brant uppför i en halvtimme.. Man kan ju säga att vi flåsade en del innan vi var där, ha ha, men det är ju nyttigt med lite motion..

Nej, nu måste jag gå och natta lite.. Det är alldeles för sent..


Bilen

Glömde berätta om bilen.. Vi lämnade in den till verkstaden idag..
Den är lite ledsen och antingen är det (med reservation för felsägning då jag chokades av priset så jag inte lyssnade riktigt på felen) termostaten (hoppas, hoppas) eller så är det toppen som måste planas (toppen som aldrig ska gå på saab säger de som "vet", to hell with you).. Eftersom det typ skiljer 8-9 tusen mellan de här felen så känns det som en dödsdom vi får i morgon. Räkning på 5-6 tusen för felet lagat inklusive stora servicen eller en räkning på 9-10 tusen och felet lagat utan service. Här pratar vi även M:s kreditkort eller mitt kreditkort eftersom vi har olika limits..
Jag har inte dragit mitt än sen jag fick det och känner inte för att göra det i morgon heller. VARFÖR är det ALLTID så här att ha bil?? Kan man inte bara få ha den och den går utan problem, får lite bensin ibland bara, lite spolarvätska och olja? Ihålig jäkla sparbössa det är vad det är!!!! Jag har ju inte ens något körkort än och ändå får jag betala bilreparationer.. *mutter*

Jag ska ta det jäkla körkortet bara därför, och köra sönder bilen!! Så man åtminstone har något vettig anledning att ha skiten på verkstaden jämt..

Och nej då.. Jag är inte bitter.. :-)

Bebis 2009

Tänkte att jag skulle berätta lite om graviditeten eftersom jag var till Babsan, vår barnmorska, i morse på inskrivningen. Hon är förresten samma som vi hade med Monstret så det känns ju bra, hon har jobbat på förlossningen inne på KS (Karolinska) innan och vet liksom vad hon pratar om. Hon tyckte att det var roligt att träffa Monstret också eftersom hon har känt henne i magen och får se henne så stor nu, måste passa på att skryta om Monstret idag med, hon satt helt stilla och tyst i tre kvart hos Babsan idag och sen stod hon och lekte med gem (!!) i en 20 min till efter det. Vilket mönsterbarn!! Ha ha ha!!

I alla fall, enligt Babsans program är datumet den 24 juli men det vet man ju inte lite bättre förrän efter ultraljudet, knappt då ens om man ska se på Monstret som kom elva dagar över tiden. Ultraljudet kommer vi göra inne på KS i mitten på februari eller runt vecka nitton som det kommer att vara då, tror att vi är i 12-13 nu. Jag kommer att få göra ett cellprov nu i januari eftersom det var så länge sen sist och Babsan tjatade om det. Annars är det en del som har ändrats, jag kommer att få träffa en läkare och göra en sockerbelastning eftersom jag har högt BMI, det gjorde man inte förra gången. Det är någon ny rutin de har för alla tjocka mammor (eller om man har fått ett stort barn/ något annat som jag inte kommer ihåg) för att leta graviditetsdiabetes. Det är säkert bra men det känns som ÄNNU en sak som ska ta halva arbetsdagen ifrån mig och äta av flexen.

Sen ska vi se.. I morgon förmiddag ska jag och Monstret tillbaka upp till läkarmottagningen men då för att sitta i kö med pensionärerna och gå på labbet och dra blod till alla triljarders tester de ska göra. Blodgrupp, HIV, antikroppar mot alla barnsjukdomar, alienblod, IQ-nivå osv..

Pratade med Babsan om vår förra förlossning med och hon skulle skriva in allt i journalen och skicka in oss till Aurora-mottagningen inne på KS för att gå igenom allt och prata om hur vi vill ha nästa förlossning. Jag tycker att det är bra, både för mig och M, att få göra det. Jag vill inte sitta där i sommar med paniken tight runt halsen, utan att vi får prata igenom allt och bestämma oss för hur vi vill föda innan. Antagligen så kan vi få ett snitt om vi vill det eftersom det gick så risigt förra gången och Monstret nästan strök med, men jag vill veta hur stor chans (läs:risk) det är för samma sak att hända igen. SÅ kul är inte ett snitt, det är ett stort as till operation, men om vi kan undvika att samma sak händer igen genom det så tvekar jag över vad som är bäst. Bra för mig eller bra för bebisen, jobbigt beslut och bra att få prata med dem där inne. De kommer också att hjälpa oss skriva en sorts förlossningsplan vad jag har förstått, bara för att de ska veta på förlossningen när vi kommer i juli (eller vad det nu blir) vad det är som gäller. Mer om det senare.

Än så länge mår jag jävligt illa, ledsen för svordomarna här men det passar tillståndet, och har svårt att hitta mat som går att äta. För det mesta så fungerar inget av det jag brukar äta och inget flottigt (dvs inget stekt), inget som luktar, inget som är mjukt i konsistensen (något som inte ändrats iaf, ha ha) och inget som man måste tugga mycket på (typ kött). Men fil och flingor, frukt, sallad, soppa, pasta osv ,det fungerar jättebra. Det går åt enorma mängder frukt, man behöver ju äta lite då och då för att hålla illamåendet borta och jag kan ju liksom inte trycka i mig en macka en gång i timmen, så mycket frukt och mycket vatten.
Jag funderar på om jag mådde så här med Monstret? Jag kan inte minnas att det var så..
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra nästa vecka heller när jag måste åka i en timme för att ta mig till jobbet, hittills har jag ju mest bara varit hemma tack och lov, risken är ju att jag måste ta en postafen (åksjuketabletter för er lyckliga som inte vet vad det är) på morgonen för att ta mig iväg överhuvudtaget. Problemet med dem är ju att jag blir så vansinnigt trött och somnar överallt istället. Vi får väl se vad som är värst, spy på pendeln eller somna vid skrivbordet.

Ni får väl fråga om ni undrar något särskilt annars uppdaterar jag väl detta lite då och då, men närmaste anhalt är om cirka två veckor då jag inte (hoppas jag vid gud, allah, buddah och vad det nu finns mer att tillbe) mår illa längre.

VART tar dagarna vägen?

Jag tycker att jag inte har gjort något den här veckan, men dagarna har rusat iväg. Det värsta är att när jag tänker tillbaka på veckan kan jag inte komma på vad vi har gjort heller. Sovit länge, plockat, fikat.. Men det är ju inget som tar tid? Fast å andra sidan var ju hela tanken med den här semestern att vi skulle få vila, jag och Monstrat. Jag har ingen lust alls att gå tillbaka till jobbet på Måndag heller, speciellt som att jag vet att jag har vansinnigt mycket att göra de första veckorna. Men jag ska prata med min chef och berätta om graviditeten så de fattar att jag måste ta det lite lugnare framöver och inte kan hålla samma tempo som jag gjort hittills för det kommer jag aldrig orka.

Monstret och Djungelboken någon gång i veckan, skön stil. Uppe på bordet..


Just ja, Madde jag har inboxat dig på Familjeliv. Read darling!!

Disney on Ice

Idag har vi alltså varit i Globen på Princess Classics. Showen var jättebra och Monstret satt som ett ljus i två och en halv timme utan att ens vara kontaktbar. Hon klappade när man skulle klappa och vinkade åt figurerna då de vinkade till publiken, sötaste tjejen i världen!!

Tyvärr är det kallt som satan här idag, just nu är det (ska bara kolla i köket) -16 grader och det är kallt om man bor i södra Sverige mina vänner, så på väg in i Globen höll vi på frysa ihjäl. Vi gick väl kanske 200 meter utomhus och det räckte, Monstret frös så hon darrade och kunde inte stå stilla. Men det var det värt!!

Det var en så "kul" vakt i spärren på väg in.. När vi skulle dra biljetterna i grinden så funkade inte streckkoden och vakten kom fram. M gav sin biljett till honom och sa som det var. Vakten tittade noga på biljetten och sa lite surt "Jaha du.. Det här är en sån där du har kopierat och skrivit ut själv hemma eller?". M svarade lite svettig typ "Ehh, ne.. ehh va?". Vakten fortsatte "Så här är det många som gör vet du, men man måste använda tunnare pennor när du gör strecken i streckkoden här förstår du, annars kommer du inte in", la av ett gapflabb, rev biljetterna för hand och släppte in oss. Vakthumor är svår att förstå, jag undrar hur många han kör den där på under en föreställning och tycker att det är lika kul varje gång.

Jag ska visa lite bilder från Globen tänkte jag och det är så många att det kanske blir tungt att ladda upp sidan men det struntar jag i!!

Monstret innan det börjat, man ser även 90-kronors popcornhinken där bakom. Disney vet hur de ska ta betalt de, men popcornen var å andra sidan apgoda!! ;-)


Stjärntrollspöt som Monstret började tjata om redan då vi mötte en tjej som hade ett sånt på väg upp ur p-garaget. Det blinkar gult och låter "Disney-magiskt" om man trycker på en knapp.


Mimmi och Musse presenterar showen. Monstret tjöt "Mimmi" så fort de klev ut på isen.


Hård koncentration.


Aladdin


Törnrosa


Lilla Sjöjungfrun


Det var lite läskigt med onda Ursula så Monstret kröp upp till pappa.


Mulan


Snövit


Skönheten och odjuret


Alla prinsessorna tillsammans


Lite Mimmi, Musse och Långben innan pausen


Tänkte jag skulle visa hur mycket folk det var men de var jäkla snabba ut i pausen, det VAR fullsatt.


Askungen efter pausen


Monstret släpper inte isen med blicken fast hon både äter popcorn och ber om mer att dricka efteråt.


Vad är väl en bal på slottet?


Onda styvsystrarna provar glasskon.


Bara Askungen kan ju förstås ha den och sen blir det bröllop och bal såklart!!



Titta nu M!! Jag gjorde ett helt inlägg om Globen utan att säga en enda gång att du backade in i en pelare i parkeringsgaraget innan.. eller.. hmm.. Ooops!! ;-)

RSS 2.0