Löneförhöjning

Alltså jag blir så trött på mig själv.. Jag är så sjukt mesig när jag löneförhandlar (enda gången jag inte har varit värsta mesen slutade det med att jag sa upp mig iofs, ha ha, och jag gillar ju mitt jobb nu)!! Men ändå.. Jag hade lönesamtal med min chef i morse och fick 1300 upp även om jag hade bestämt mig för att jag VILLE ha minst 1500.. Men då är han så snäll och förklarar att de har en mindre pott att dela ut på alla i år än i fjol och att företaget har ju bestämt en viss procent med tanke på inflationen (eller nåt) och att han skulle göra allt som gick för att få upp min lön med MINST 1300 för det tyckte han ju att jag var värd osv. osv.. Och då tycker jag att han förklarar ju så bra och det var ju schysst att han tänker på mig liksom så jag säger: "Ja, men det blir nog bra". "Ja, men det blir nog bra"?? VEM säger det när det inte alls är så mycket man ville ha egentligen?? Pust!!
Nu är det ju två chefer till över honom och sen facket som ska tycka till om lönen med och de kanske tycker att det är för mycket så vi får väl se var det stannar, men fan vad jag känner mig mesig. Och det är likadant varje gång.. Måste gå en kurs i det där tror jag.. Nu är det ju en ok höjning iaf och det är ju inte som att jag svälter ihjäl på min lön jag har idag, men man vill ju alltid ha så mycket som möjligt?

SUCK säger jag bara!!

Rekryteringsbonus!!

Min chef kom just in på mitt rum..

Dialog:

Chef: Hej, jag tänkte.. Du vill väl ha lite mer pengar va?
Jag: Ehm.. Tja, det vill man väl alltid ha? (Vad faan menar du nu?)
C: Då får du det!
J: Eh.. va?
C: Du får tiotusen!
J: Ähmen va?
C: För rekryteringen av Martin!!
J: Äh, du skojar? På riktigt?
C: Jajamensan! Det står i det här (räcker fram ett utskrivet mail från über-chefen), man får gratulera!
J: Men tack! Vad coolt!! Fan vad kul!!
C: Ja, grattis!! (Springer ut igen)

Jag har alltså rekryterat en av mina kompisar, gett min chef hans nummer typ, från en annan firma till oss innan jul. Och kommer att få 10000 spänn för det! Really nice!! Kan inte säga att det svider i plånboken att de trillar in så här innan syskon, semester, sommar och allt! BRA DAG!!

Tistel i lokalblaskan

Idag publicerade vår lokaltidning en tistel från mig och Monstret till en "kärring" som var så sjukt nära att köra på oss utanför dagis i fredags morse. Hon backade bakåt i en vid cirkel och stannade ungefär 3 cm från mitt ben, efter att jag hade sopat handen i bilen för att hon skulle märka att vi var där, då först tittade hon bakåt, vinkade lite och körde iväg. Idiot!! Vad faan hade hänt om Monstret hade varit närmast bilen då? Hon hade ju mosat henne!! En del tänker verkligen inte, BÖR man verkligen köra bil om man är så lat (alt. kass) att man inte tittar var man kör..?
Och det var ju inte som att vi gick precis bakom bilen heller utan en tre-fyra bilbredder åt sidan, dessutom var vi ju redan på väg över parkeringen när hon var på väg till sin bil så vi smög inte på henne direkt, hon såg oss ju då? Monstret blev JÄTTERÄDD och fick panik, hon var ju redan så rädd för bilar stackaren och jag blev ju skitarg med förstås, så tyvärr kunde jag inte ens vräka ur mig några väl valda ord eller kasta något efter apan utan fick ta hand om lillfisen istället.

Så här stod det iaf, något tidningsredigerad version av vad jag skickade in:

En stor tistel till damen i den blå bilen som fredagen den 24 april nästan körde på mig och min dotter på parkeringen utanför *********skolan. Du backade fort, vände inte på huvudet och stannade centimeter ifrån mitt ben efter att jag slagit handen i bilen. Sedan körde du iväg utan att förvissa dig om att allt gått bra. Min lilla tjej blev jätterädd - tänk om hon varit närmast bilen och inte jag?
Ida med dotter

Det kommer ett inlägg.

Jag ska fixa ett inlägg om festen och om helgen som var, men jag är så fruktansvärt trött på kvällarna att jag bara inte orkar.. Jag orkar å andra sidan knappt kliva upp på mornarna heller så det blir ju inget då heller och jag är ju trött hela dagarna så det blir inget då heller.. Ha ha! Kan man slå fast att jag är vansinnigt trött tro? Sover lite och sover dåligt, det rimmar sisådär med att kliva upp 5 och jobba till 17 komma hem tidigast 18, äta middag och försöka hinna resten som ska hinnas innan man ska gå och sova 22 för att gå upp 5 och jobba till.. Ja, ni fattar.. Den här veckan så slipar vi nog lite på flexen och jag åker hem med M då han åker halv fyra, jag orkar helt enkelt inget annat.


Vecka 25

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Det sparkar, hickas och har sig i magen.. Jag har rätt ont i benet, alltså själva skelettet, från vänster höft och ner en bit på benet. Hade ju lika med Monstret så jag antar att det är lite fogar som gör sig påminda, annars mår jag bra, halsbränna förstås men annars bra.

Lövsprickning!!

Träden börjar vara ljusgröna!! Wiee!!

Världens coolaste fest..

Det var en FANTASTISK kväll igår.. Jag hade så galet kul. Ska berätta mer och kasta upp bilder sen men jag orkar inte idag, dessutom så får det nog vänta lite med bilder tills de officiella kommit upp på intranätet eftersom det var en fotograf anställd för att gå runt där hela dagen och kvällen som lär ha en del bra bilder att visa.

Myggmat?

Just nu när jag skulle börja skriva så kom min hatbild fram på tv.. Det är Bolibompa på (även om Monstret faktiskt sitter i badet och tittar inte) och Hjärnkontoret, de pratade om nåt myggvapen som ska användas i Afrika och hade en bild på en mygga som sög på någons arm. Det är DET jag inte fattar.. HUR kan man sitta där lugnt med en mygga sugandes på armen? Jag har försökt några gånger men får alltid panik och slår ihjäl den. Skönt är det att vi knappt har myggor här, har väl fått kanske 10 myggbett sen jag flyttade bort från Norrland, men här vimlar det ju av äckelfästingar istället.. Hur det skulle gå om jag fick en fästing vågar jag inte ens tänka på, jag skulle nog få tokpanik och bita av mig armen eller nåt..
Fy fan, jag har inte ens tänkt på att det är dags för insektssäsong snart.. Stora flygfän och megaspindlar.. Usch..

Anyway.. Idag har det varit en helt vanlig dag, har inte hänt något speciellt, vanligt jobb, vanligt tjat.. Monstret hade ätit lunch ute på dagis, spagetti och köttfärssås, de gör det ganska ofta nu när det börjar bli bättre väder. Senare på sommaren är de knappt inne överhuvudtaget, går ut efter frukost och går in om det regnar eller helt enkelt när de går hem för dagen. Behöver jag säga att Monstret brukar vara den brunaste av oss på somrarna? Det enda man inte får glömma att ta med till dagis är solkräm, viktigt, viktigt..

Oh!! Det HAR ju hänt något viktigt idag förresten!! De har ÄNTLIGEN varit här och fixat kylen, så nu har vi mer normala 5 grader i kylen istället för minus 6.. Man tackar, började bli irriterande att ALLT i kylen frös..


Vecka 24

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.
Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.
Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 700 gram.

El sparko lever om som bara den i magen, har massor av hicka vilket känns lite skumt, klickar så konstigt i magen liksom. Monstret hade knappt någon hicka alls så jag kände inte riktigt igen det först, men nu känns det väl, rytmiskt klick (ungefär som om man är väldigt dålig i magen och det bubblar och knorrar fast bara en gång snabbt) med typ tio sekunders mellanrum.
Jag har rätt mycket halsbränna och samlar lite vatten på eftermiddagen, ser skitkul ut när man drar av sig sockorna på kvällen och det har blivit ett djupt spår efter resåren..
Monstret är jättesöt och ligger och lyssnar och klappar på magen. Hon längtar tydligen tills hennes "bebistjej" kommer ut så att de kan pussas och bebisen kan pilla på hennes öron (så som hon gör på våra då hon suger på tummen). Hon är fortfarande övertygad om att det är en tjej och vill absolut inte ha en lillebror, finns inget som kan övertyga henne om annat.

Veckans matsedel

Den här veckan jobbar vi på att tömma frysen och handlade billigt på Willys!

Måndag: Spagetti och Köttfärssås, tomatmarinerade champinjoner.
Tisdag: Thai, kycklingwok med nudlar.
Onsdag: Pasta Carbonara med färsk pasta och ärtor.
Torsdag: Havskatt med ugnsbakade rotfrukter och en kall räk- och dillsås.
Fredag: Mamman är på Kickoff, M och Monstret flyger solo (Jag gissar hamburgare).

Hann inte igår..

Tänkte jag skulle skicka in ett inlägg igår kväll men hann aldrig. Somnade i soffan med världens tröttaste minitjej igår efter middagen medan M var och handlade till veckan och sen orkade jag inte. Jag är vansinnigt trött nu.. Sover dåligt på nätterna med, vaknar minst en-två gånger i timmen och drömmer mycket och otäckt. Jag vet att det var så med Monstret med, jag drömde massor av mardrömmar, jobbigt bara att det påverkar de stackars timmars sömn man har så att det känns som att man bara hunnit lägga sig ner och blundat när klockan ringer.

Iaf så var söndagen lugn, vi var och shoppade lite grejer, bar ut Monstret skrikande ur en affär igen (fast den här gången hann jag faktiskt köpa en jacka till henne vilket jag inte gjorde sist) och sen åkte vi ut till Sigtuna och tog en prommis längs vattnet. Tänkte stanna på Våfflan och köpa årets första kul-glarre men det var så satans kallt att det inte gick.

Skrikande barn i affärer..

Idag var jag en "sån där förälder", en som fick bära sin skrikande, ålande, högröda fyraåring ut ur en butik.. Jag tror aldrig jag har varit så svettig någon gång, hon är väldigt tung när hon stretar emot, och jag var inte glad kan jag ju tillägga. Men hela den här dagen har varit sån, sur, sur, sur liten tjej.. Det är så nu, svänger på en femöring gör det med, från glad och trevlig till sur och omöjlig på någon sekund. Vi har inte riktigt vant oss vid det här än och det är vansinnigt jobbigt, gäller att man håller sinnet lugnt själv och det är sannerligen inte lätt alla gånger.

Igår var det iaf jättemysigt, jag och en tjej från jobbet va inne i stan och spatserade runt i ett par timmar innan vi letade upp en restaurang och käkade en sen middag. Här hemma var M och Monstret iväg på pizzerian och åt tillsammans, Monstret bestämde att de skulle cykla dit och äta istället för att hämta hem pizza. Jättemysigt hade det tydligen varit!!


Veckans matsedel

Den här veckan har vi ju inte gjort någon officiell matsedel eftersom det har varit lite stökigt.. Men jag kan ju berätta hur det blev? ;-)

Måndag: Grillad fläskfilé, bakad potatis och grönsallad.
Tisdag: Ugnsbakad falukorv och kokt potatis.
Onsdag: Kinamat och Sushi.
Torsdag: Kycklingdrumsticks med bulgur och kokta morötter.
Fredag: Pizza för Monstret och M, restaurang i stan för mamman!

Tja, lite slarvig vecka.. Hoppas det blir bättre nästa..

Torsdag och läkartid!

Idag har vi varit till läkaren jag och Monstret. Jag för att kolla att lunginflammationen är borta, vilket den var, och Monstret till sin astma-doktor. Hon fick en ny medicin idag, den ska tydligen vara lite vassare än vad den gamla var. Läkaren tyckte att hon har varit för mycket sjuk i vår, typ var tredje vecka, och vill testa något nytt så nu ska vi höras igen per telefon om 6 veckor och se om den nya har hjälpt mot att hon är så vansinnigt mycket sjuk. Den ska hjälpa mot symtomen vid förkylningar så att vi inte behöver vara hemma jämt.. Vi får väl se.. Sjukt dyr var den, över 400 för en liten puffare som innehåller 120 doser, Monstret ska ha en dos på morgonen och en på kvällen. SUCK!! Men vad gör man inte..

Vecka 23

Då har vi gått in i vecka 23 igår och i bebislandet händer följande:

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.
Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.
Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 600 gram

Kan även berätta att det sparkar så jag blir galen!!

RSS 2.0