Ännu ett jätterån i Stockholm!!



Ha ha, min chef skickar roliga mail!!

Stjärna i kanten!

Det borde jag få.. Jag har kommit ihåg att ringa Babsan idag för en efterkontroll!

Igår åkte Mamsen hem till norrland igen.. Vi följde med och vinkade vid tåget och Monstret deppade då det hade åkt. Hon "sakar momma" och tyckte att det var skittrist att hon åkte hem. Lilla pluppan..

Annars var helgen lugn, M jobbade ju både fredag och lördag kväll med så det var väl extra lugnt bara därför, he he.. I lördags kväll så satt Momma och Monstret och kollade på V75, hoppades på några miljoner men gick iaf 15 kronor plus! Jag insåg att vi måste ta en tur in till Solvalla med Monstret, hon var eld och lågor framför tv:n.. Hon satt och skrek "Kaloppa inte, kaloppa inte!!" till hästarna och när momma sa åt dem att "svara då" så blev Monstret fundersam en stund och sen sa hon "Men momma han kan ju inte svara..? Han har ju ingen mun..", ha ha, jag skrattade så jag höll på ramla av stolen.. Hon är inte klok den här ungen.. Jag har i alla fall lovat Monstret att ta med henne på riktigt trav framöver, det är jättelänge sedan jag var dit och M har inte varit iväg alls, det är ju inte så långt till Solvalla härifrån så man borde ju utnyttja det. 


Mamsen på besök!

Har mamma på besök över helgen.. Har varit ute med Monstret och Ninja på prommis idag och bara tagit det lugnt, skönt väder med även om det blåste lite kallt. Prioriterar bort bloggen lite..

En tumsugare till?

I morse när jag tog upp Ninja låg hon och sög på tummen! Det var nog bland det sötaste jag någonsin sett och hon smaskade på som bara den.. Undrar om hon kan bli mycket mer lik sin storasyster än så, hon som aldrig släpper sin tumme då hon är trött eller ledsen. Monstret kör ju även med "Jag får ingen mat, jag får bara sitta här och suga på min tumme" om hon inte får äta något för att det snart är middag t.ex, med en riktigt ynklig, sorgsen röst.. Ha ha, manipulation på högsta nivå!

Idag skulle vi egentligen varit iväg och vägt Ninja på bvc men Monstret är förkyld och fick vara hemma från dagis så vi ställde in. Känns inte ok att släpa med en förkyld fyraåring till bvc där det är en massa bebisar, jag ringde och fick en ny tid i nästa vecka istället. Jag behöver inte väga henne just nu iaf, hon växer som ogräs så jag är inte ett dugg orolig över henne och Tiina på bvc höll med om att det inte var någon direkt brådska. Kom ihåg att ringa och beställa en ny läkartid hos Adam (Monstrets astmaläkare) på BUMM med, kors i taket. Vi ska inte dit förrän i slutet av året men det är minst två månaders kö för tiderna så det gäller att vara i tid.. Jag ville ha en telefontid med bara för att höra om doseringen nu fram över och det fanns inte ens det förrän den 5:e, så ni fattar vad jag menar?


Mössa?

Ingen som har en rolig sida eller ett märke som har finfula och annorlunda mössor? Skulle vilja ha en både till mig och till småfisarna..
Har funderat på Geggamojja-mössorna men sådana har ju varenda lattemammaunge på sig och då var det liksom inte lika kul längre. Sånt här blir ju viktigt nu när man faktiskt ska vara ute i vinter och knappast lär se ut som folk i håret. Börjar ju bli kallt med..
Ja ja, tips emottages tacksamt!!



Hade ju kunnat funka om jag vore 13 alternativt korkad och blond..


Näe..

Idag bidde det ingen morgonpromenad.. Jag är bara för trött. Har sovit less than 4 hours i natt och varit upp och matat barn en gång däremellan. Ninja tyckte att det var en skitbra idé att vara vaken till halv två i natt och sen kunde jag inte somna. Det är nog mitt största problem egentligen, jag har så fruktansvärt svårt att somna, spelar ingen roll hur trött jag är.. Har alltid trott att det var för att man är så uppe i varv av jobbstress och grejer, men det är jag ju inte nu längre, nu är jag ju mer hjärndöd av att göra ingenting.
Dessutom längtar jag tillbaka till jobbet, för att gnälla lite till.. Är jag den enda mamman i världen som tycker att det är roligare att vara på jobbet än att vara hemma, det kanske bara är ett sådant där tabu som man inte får prata om, det betyder ju inte att jag inte älskar mina barn direkt?
Jag vet ju hur förvånade och nästan lite upprörda en del blir då man pratar om att man inte vill vara hemma i minst ett år utan att man vill tillbaka till jobbet igen, kan nästan bli riktiga "kampanjtal" från en del om bonding till mamman och hur mamman är den viktigaste i bebisens liv. Brukar kontra med att mina barn faktiskt har en pappa som är mer än kapabel att ta hand om dem och dessutom tycker att det är mycket roligare att vara hemma än vad jag gör, är man med om tillverkningen så får man ta sin del efteråt med kan jag tycka.. Har jag fel?

Den konstiga inställningen till det är dock att då är han "duktig" som tar hand om sina barn medan det förväntas av mig att jag ska göra det för att jag är mamma. Försäkringskassan har ju till och med infört "jämställdhetsbonus" till föräldrar som delar på ledigheten och det är ju knappast för att få mammorna att vara hemma mer? Världen är sned ibland..

Skitväder..

Regn.. Finns det något så extremt jobbigt som att kränga på ett barn galonisar, stövlar, reflexväst, ryggsäck och SEN komma på att hon glömde kissa i morse så vi måste välja mellan att kraänga av allt igen eller försöka hasa ner brallorna nog mycket för att gå på toa? Ska vara de sura jäkla kassörskorna på ica då.. Undrar ibland om de är anställda för att vara otrevliga? Det här var ingen rolig dag..

Kan berätta att vi valde det senare alternativet med nerhasningen.. Inte helt ultimat på dagis enkvadratstora toa..

Facebook

Så har det hänt.. Jag har blivit mainstream och gått med i Facebook. Jag som varit så emot det! Men trägen vinner och jag ger efter för tjatet! ;-)
Kan bli kul iofs för jag ser en massa gamla kompisar som jag inte har träffat eller pratat med på evigheter! Ska bara lära mig använda det nu bara så kanske jag till och med börjar gilla eländet.. Ha ha!!

Prinsessa!

I morse när jag kom ut ifrån toaletten efter Ninjas första blöjbyte möttes jag av en alldeles nyvaken prinsessa! Monstret hade hunnit upp ur sängen och i prinsesskläderna fortare än vi hann byta en blöja, funderar på hur länge vi var där inne egentligen..





Idag har det inte direkt hänt något annars, Ninja har varit en snäll bebis och sovit hela förmiddagen och var vaken mellan två och ja.. egentligen till alldeles nyss, med några små powernaps emellan. Hon fick ligga på lekmattan i eftermiddags och träna huvudet lite, var så söt och sparkade som en galning. Sen ser det ju så kul ut när hon tappar balansen och vickar åt sidan.. I och med att huvudet ramlar så följer hela kroppen med runt, som en liten säl!

Jag tränar!!

Ny design..

Gaaaah!! Nu äntligen har jag lagt in den nya bloggdesignen för vintern.. Jag behöver lite utomlandshavsfärg (långt ord)! Dessutom var jag ju tvungen att trycka in den nya familjemedlemmen i headern!

Lyckades byta ut en del rader i koden som inte skulle ha bytts ut, därav "gaaah":et, det blev lite tjaffsigt att få till igen.. Ha ha!! Men nu så.. Blått bidde det!

Svenska Hollywoodfruar

Jag har verkligen försökt se det nu.. Men det är så j-a löjligt att jag inte klarar av att se på! Det kvalar in precis bredvid "Bonde söker fru" och "Ensam Mamma söker" i mitt usla-tvprogramsbottenskikt.

Idag har Monstret och Ninjas kusin och faster varit här och hälsat på, snusat bebis och umgåtts lite. Mysigt!

Finbesök och långa ögonfransar

Idag har min pappa och lillebror förärat oss med ett besök.. Vi gick en sväng och stannade och lekte i lekparken, eller Monstret lekte med lillebror och vi fick tid att surra lite. Det är ju det jag har sagt förut, vi bor liksom för nära för att vi ska träffas ofta annars så det är kul att hinna umgås lite. Ninja var inte sådär superkul att besöka kanske eftersom hon lade sig och sov precis då de klev in genom dörren, men å andra sidan så kan hon ju inte tillföra sådär supermycket annat än att ligga och vara söt än heller så det gjorde nog inget, ha ha!

Nu i eftermiddag har jag suttit och överfört gamla foton från skivor in på den externa hårddisken, tänkte att jag skulle göra lite fotoalbum framöver och dessutom så ville pappa ha lite foton av tjejerna på en skiva så jag ska fixa en sådan med. Jag har ju tyckt att Ninja är så jättelik Monstret då hon var liten men efter att ha sett de gamla fotona tar jag tillbaka det. Hon var väldigt lik de första bebisbilderna men inte nu längre. De har lika långa ögonfransar, även om Monstret har nästan svarta (fuskigt) och Ninja har ljusa som mig så är de otroligt långa, men både jag och speciellt M har väldigt långa ögonfransar så det är nog ärvt.

Det ser nästan lite konstigt ut eller hur? Då hon har ögonen öppna når de till ögonbrynen precis som det var för Monstret..
 

ZZZZZZZZZ

Är sååå trött.. Ninja ville inte alls sova i natt utan tog och skrek fram till ett istället och då hon äntligen somnade! Glad över att äntligen få lägga mig och sova smög jag in i sovrummet och lade henne i sin säng, då självklart M snarkade så högt att hon vaknade igen innan jag ens hade hunnit få av mig kläderna! Mitt ej oändliga tålamod tog slut på en sekund, jag greppade min kudde och stegade ut till soffan under en lång rang av svordomar där bland annat några skarpa hot mot sambons liv ingick..
Så där har jag och Ninja sovit inatt, med paus för mat vid fyra och sedan vaknade vi vid sju (hon vaknar fortfarande fem i sju varje morgon) då Monstret också kom upp. Kan ju säga att halvligga i soffan med en bebis på armen var inte direkt det ultimata sömnpillret och det känns som om jag har blivit överkörd idag..

Slött, skrik och panik..

Det sammanfattar rätt bra hur det är just nu.. Några riktigt slöa timmar på förmiddagen då Ninja sover som en gris och jag inte orkar lyfta ett finger (förutom att ta en långpromenad) eftersom det är så vansinnigt rörigt då Monstret är hemma. Hon är galen nu. Eller så är det bara för att det är så lugnt här hemma då hon är på dagis som det känns så..

Men faktum är att jag är rätt trött och kan ju som sagt inte sova på dagen, så jag tar mig de där timmarna, slappar, läser och tar det lugnt för att orka hela dygnet runt med vanlig fart. Inte klokt vad trött man blir av att inte göra något! Dessutom börjar jag vara rätt ehm.. ja, jag vill inte säga uttråkad, men rastlös på att gå hemma.. Jag är inte riktigt gjord för att gå hemma föräldraledig det känner jag tydligt, börjar längta till jobbet, jag vill ha min vanliga fart och saknar att vara där! Jag tycker helt enkelt att det är aptråkigt att gå hemma, det är skönt att vara ledig på sitt sätt, men olidligt tråkigt.. Jag skulle bli en skitdålig lyxhustru det är då ett som är säkert, ha ha! Men jag ska in och hjälpa till en dag på jobbet i början av oktober i alla fall och det ska bli så skönt, jag är väldans ivrig! Men det är lite lustigt för M är superless på sitt jobb och vill gå hem och jag är superless då jag är hemma och vill åka och jobba, vi kommer nog byta "föräldraledig person" tidigare än vad vi tänkt om det fortsätter så här. Men än så länge är planerna att vi byter i påsk, när nu den är, jag är dock lite tveksam om jag vill vara hemma så länge. Vi får se om det kanske ändrar sig längre fram.. När det blir vinter och mörkt.. och trist.. och tråkigt.. Ha ha ha!

Fast det är klart.. Jag slipper ju åka pendeltåg i vinter i och för sig, det kanske väger upp?

Twilight - igen

Hmm.. Inser efter lite blogghoppande att jag är defenitivt inte den ena som har fastnat i den här vampyr-världen, jeezuz vad många det är!! Skönt att veta att man inte är den enda som har tappat hjärnan ändå..

Ska gå och lägga mig i sängen och börja om på böckerna igen, blev så tomt efter de var utlästa, och längta lite till 20 November då nästa film kommer ut på bio.. Sorgligt men sant.. Behöver dessutom en frivillig tjejkompis att släpa med på filmen då, inser att M kommer att vara helt värdelös att ha med sig dit, han kommer bara att lägga en massa ironiska kommentarer om allt och förstöra den för mig!
Kan man kanske få med sig en bästis? Om jag bjussar popcorn? Kan följa upp med en pubrunda efteråt dessutom, jag lär behöva det, massor av öl och en hög servetter att torka dregglet med.. Ha ha!! Låter som medicin det!

Skulle behöva ett slag i huvudet istället kanske så det går över!?

RSS 2.0