Julen 2008

Ja julen.. Vad var karakteristiskt för den här julen? Alla har varit jätteförkylda och ingen var sugen på julmat, Monstret trotsade nästan ihjäl oss, tomten var generös och vi slappade och myste.

Jag har nästan svårt att hitta något att skriva om julen för vi har gjort så lite.. Vi skulle åka ner till Nyköping på Annandag Jul men på natten till fredagen blev Monstret supersjuk med jättehög feber så det ställdes in. Iofs så var hon hur pigg som helst då hon vaknade men det var ju inte resten av oss efter en sådan natt. Dessutom fick jag bekräftat igen att jag absolut aldrig mer ska ge henne flytande alvedon eller liknande, hon kräks ofelbart varje gång precis som sin mamma, hädanefter blir det bara krossade tabletter istället.

Annars så har jag lite bilder åt er..

Monstret är uttråkad och vill att tomten ska komma, notera att klockan är typ ett eller så och hon kommer att tjata i ett par timmar till.


Hon fick faktiskt öppna ett paket lite då och då under dagen med bara för att vi skulle få lite lugn och ro.


Han är HÄR!! Monstret öppnade dörren när det knackade och blev först alldeles tyst och jag trodde hon skulle börja gråta innan det kom ett "Det är TOMTEN!!" och hon vände om och sprang in till julklapparna.


Det var sjuka mängder julklappar till Monstret, högen blev väl tre gånger det som ligger där på den här bilden.


Ja, just det.. Tack snälla Monstrets morfar som gav Monstret ett munspel.. Hela familjens öron tackar och det djupaste.. Ha ha ha, fan, vad vidrigt!! Men Monstret gillar det och hon ska få visa Morfar sina färdigheter i munspelsspelande nästa gång vi hälsar på dem!! ;-)

Julklappsöppning! Monstret tyckte synd om Mormor med som missade tomten för att hon hämtade en väska i bilen precis när tomten kom.. Typiskt!


Ett dockhus fanns ju som sagt bland klapparna och då måste det ju ha innevånare.


Och någon som monterar huset..


Den efterlängtade kassaapparaten var också med förstås.


Personligen så fick jag mitt livs finaste julklapp någonsin.. Monstret hade tryckt en egen duk på dagis och gjort ett paket till Mamma!


I övrigt har vi som sagt mest slappat..
Varit i centrum och åkt Barbiebil och fikat (notera raggarminen).


Sen är det ju Nyårsafton idag då och vi har varit ute och gått en sväng, lekt lite med Tomtebloss och ätit gott. Ser fram emot ett nytt år, hoppas att det blir lika bra som det förra året.


Nu ska vi ta och klä på oss så vi kan gå ut och titta på fyrverkerierna. GOTT NYTT ÅR till er allihop så ses vi år 2009!!

Tänkte bara..

flika in en kommentar att julen har varit jättebra och jag kommer med bilder och kommentarer senare. Vi är bara lite trötta och rätt sjuka så det ligger på is än så länge.. Men den som väntar på något gott? ;-)

Dan före dan före..

Snart jul.. Jag som hade så mycket julfeeling i år har tappat allt.. Nu känns det inte alls som jul längre. Dessutom har någon liten skitunge snott vår fina dörrkrans vi hade på dörren så nu är jag mest bara sur. Vem stjäl någon dörrkrans liksom? Vi vet inte ens när det var för vi märkte det igår och kunde inte påminna oss om när den försvann.. Men vi som köpte den där när vi flyttade in i Rosers och har haft den sen dess, riktigt guldig och kitschig var den med.. *mutter*

Idag har jag, Monstret och Monstrets mormor varit ute på stan och ätit lunch och julshoppat lite. M jobbade ju idag så vi flög solo här hemma.. Rätt skön dag! Tyvärr så är Monstret tokförkyld igen så jag tycker lite synd om henne, men hon höll igång bra ändå idag och tog en siesta i vagnen efter lunch. Jag hoppas att hon får sova ordentligt i natt bara så hon inte är så grinig i morgon.

Länge sen sist..

Vi har haft väldigt mycket att göra och bloggen har inte blivit prioriterad.

Idag har vi i alla fall varit i Sigtuna på julmarknad och på Barnens hus och köpt de sista julklapparna till Monstret. Klämde in en fika på kondis därefter med, supermysigt! Dessutom är Monstrets mormor här nu, vi plockade upp henne vid tåget igår och efter att Monstret tjatat hela dagen om att vi skulle åka och hämta Momma så missade hon det då vi väl var där eftersom hon sov som en liten gris hela tiden..

Skrapa rutorna innan man åker någonstans idag.. Notera fusket med ice-remover innan!


Julmarknadsfika, grillkorv och varm choklad!

Luciamorgon har guld i mun..

Det var luciafirande på dagis i morse. Gud vad söta de var.. och duktiga!!

Världens sötaste tärna!


Har man tränat på att hålla sin kompis i handen då man ska gå lussetåg så gör man det.. i en hel kvart innan de skulle gå ut.




Monstret syns pyttelite i sin svarta mössa bakom tjejen med overall och tomteluva.


Ni ser väl lilla söta tärnan i mitten?


Frukost inne på avdelningen efteråt.


Och lite trött blir man ju..

Barnkalas och stenhård knäck

Monstret har varit på barnkalas idag. Hon var så söt när hon skulle iväg och så förväntansfull, vi hade ju lovat att stanna hos henne men när hon väl var där så gick det alldeles utmärkt att vi gick en sväng. Vi hann iväg till centrum en sväng och shoppade lite skräp.. och ischokladformar på Willys, de har varit slut överallt!! Nu fick ju fisen användning för sin Nobelklänning med på kalaset eftersom det inte blev något i veckan.

Lite blöt i håret efter duschen fortfarande.. Diademet byttes dessutom ut mot tärneglitter innan hon åkte.


Dansar lite, bra sväng i kjolen.


Fast vi fick bara se rumpan efter hon kom hem, vägrade bli fotad. :-)
Schyssta "Fem myror är fler än fyra elefanter"-undies va?


Vi hamnade rakt på ett luciatåg när vi kom hem från affären förut med, till häst!! Superkul, de hade julmusik och traskade igenom hela området.


Sen tänkte jag smygvisa M i värsta sunk-högform.. :-) Mysbyxa a'la förort!!


Sen har monstret fotat som en galning ikväll, bland annat på sin teckning som hon har klistrat snöflingor på och är väldigt stolt över och på mammas finger.



Vi har gjort ischoklad och knäck ikväll. Ischokladen blev som vanligt, god de tre första och sen är man less, och knäcken kokade för länge (var så tjafsigt att få över den till formarna) så den blev stenhård. Fast hellre för hård knäck än för mjuk i min värld..

Julfest och "The cold from hell"..

Igår var jag på julfest med jobbet! Vi var på tvålpalatset inne på Söder vid Mariatorget och det var skitkul! Lokalerna är jättefina, perfekt stora för runt 100 personer och lite till. Festen bestod av fördrink och mingel, buffé, sång, prat, dans.. Allt det där som hör till och lite mer. Fruktansvärt kul! Synd att det var en torsdag bara för man måste ju åka så tidigt.. Och idag kan man väl säga att det har varit rätt lugnt på kontoret, segt och lugnt..

Jag är dessutom så galet förkyld, riktigt jävla jobbigt..

Skumt..

Inlägget nedanför gjorde jag igår, men det hade tydligen inte gått ut ordentligt.

Idag kom jag iaf hem till en trött M och en pigg monsterunge, så det blir jobb och dagis i morgon.

VAB

Det kan ju inte finnas något som omkullkastar ens planer som när man helt plötsligt måste plocka ut en VAB-dag. Tyvärr kan man ju inte göra något åt det utom att bara acceptera läget. Monstret är dyngförkyld så jag har varit hemma med henne idag och M tar i morgon, sen hoppas vi att hon ka

Monday, sucky monday!

Viiilken skitdag!! Sur morgon, sur dag och sur kväll.. Dessutom har vattnet varit avstängt här idag så när vi kom hem fanns det inget varmvatten. Jag hade fått ett riktigt utbrott om det inte funnits kallt heller men det gjorde det ju tack och lov. Tänk egentligen vad handikappad man blir så fort inte allt fungerar som det ska, elen eller vattnet är borta, man glömmer mobilen eller pengarna hemma.. I-landsproblem javisst men visst fan är det ändå irriterande?!!

Nu sitter jag iaf med en kopp Grönt te och nöjessurfar en stund innan det är dags att snarka, mjuk avslutning på en hård måndag.

Monstret blickar framåt

Lilla fröken har fått sitta framvänd i bilen för första gången idag. Vi insåg att hon FÅR BARA INTE PLATS i sin gamla stol längre utan får ont av att sitta tio minuter, hon är ju dessutom nästan fyra (vilket är "den magiska gränsen") och väger mer än vad man ska för att sitta framåt. Hon tyckte det var lite läskigt i början men det gick över fort och större delen av resan idag satt hon och kontrollerade om M körde när det var grönt eller inte.. Det var lite "Uhou, pappa sjöde gjön" eller "Fyyy, pappa sjöde jåsa. Gå jaka vägen till fängelse", ha ha, hon är sjukt kul den ungen.

Precis som när vi skulle åka från Barnens Hus (ja, vi var där idag igen och den här gången tillsammans med resten av Stockholms norrortsbor) och M sa "Hoppa upp och sätt dig i stolen nu så ska vi åka" och hon svarade sjungandes "Sätt dej på bocken och håll mej i jocken" och hoppade upp och satte sig. Ha ha, jag höll på skratta ihjäl mig..

Monstret åker framåt och apan håller sällskap


En annan inte så bra sak med att hon sitter framåt är att hon varenda gång vi åkte förbi McDonalds sa "Titta va ja sej!! Mattonnalls!!" :-)

Badfredag och kalasshopping

Igår plockade vi upp monstret på dagis och åkte till badet. Det var jätteskönt och monstret var jättetuff och hoppade i på en gång! Hon hamnade under vattnet flera gånger med och bara frusthostade lite och studsade iväg igen, inte rädd eller ledsen, det var nog mamma och pappa som fick mest panik då det hände. Hon blev dock supertrött efter allt hoppande och hundsimmande så hon somnade i bilen på väg hem och sov tills i morse. :-) Nästa gång ska vi ta med pyjamasen och byta om direkt där, se till att hon har käkat något ordentligt innan med så vi bara kan bära in henne till sängen. Men det var så kul att se henne, vi badade väl typ en timme och hon blev skitsur när vi skulle gå upp så jag har lovat att vi ska åka dit igen.

Monstret käkar en banan och dricker Mer efter badet, hon frågar just vad det är som låter (radion) det är därför hon har så rolig min.


Den här veckan har gått så sjukt fort, har jobbat massor och därför har uppdateringen varit mer än halvdan om man säger så. I torsdags hade vi jullunch för alla kunder på jobbet och jag stod i en monter och visade ett it-verktyg vi har, vilket gick rätt bra (jag kunde iaf svara på alla frågor jag fick och det räknar jag som framgång). Massor av julmat blev det med, så där så man inte vill se sill, lax eller skinka någonsin igen..

Idag har vi varit i Väsby och köpt en födelsedagspresent till Meja som Monstret ska till på kalas nästa lördag.. Japp, nu har åldern kommit då de ska börja ha kalas för dagiskompisarna. Det är det värsta monstret kan komma på när hon tycker att jag eller M är dumma.. "Då får du inte komma på mitt kaaalaaaas!!!" Jag anser i och för sig att det är ett något tomt hot eftersom det knappast blir något kalas om inte vi får komma, men för henne är det stort. Det ska bli kul, Mejas mamma är jättemysig så det känns inte särskilt jobbigt och Monstret är eld och lågor.

Vi hade lyx-middag idag med som vi varit sugna på jättelänge, (med viss reservation för felstavning) Moules Marineé, färska musslor med strips och aioli. Inte dumt alls! Monstret provsmakade (det gör hon alltid) men tyckte inte att det var någon hit så hon fick köttbullar istället.





Måste visa den coolaste julbelysningen jag sett på länge med, på en gård lite längre bort från oss har de lindat in ett helt, ordentligt stort, träd med vita lampor. Det är så otroligt vackert så det är inte klokt! Synd att man inte kan få det lika bra på bild som det är att se det live!


Ser ut som ett fyrverkeri så här nästan..


1:a Advent

Passerade som en vissling.. Vi har haft massor att göra den här helgen och då går ju tiden fort.

I fredags kom vi hem och var helt slut hela familjen, monstret somnade på mattan framför tv:n halv sju och M sov i soffan mest hela kvällen. Vi hann iaf byta alla gardiner och städa av lite innan energin var helt slut.

I lördags var vi till Jula och köpte nya arbetsskor till M, hans var det typ hål i och de är riktigt gamla, hittade ett par bra med ett överkomligt pris vidhängande. Sen bar det iväg till Stinsen för att hitta en Nobelklänning till Monstret. De har Nobelfest varje år då de är finklädda, äter trerätterslunch och får diplom för något de är bra på. Hon hittade en jättesöt svart (så klart) sammetsklänning med volangkjol och stor sidenrosett på magen. Ska visa den framöver..

Hon hittade en tjej som satt och gjorde ansiktsmålning på barnen sen med och sprang raka vägen dit och fick en fjäril gjord. Hon är så söt då de målar, sitter som ett ljus och rör inte en min. På ett av korten nedanför gör hon samma min som då tjejen målade, helt allvarlig och med händerna knäppta i knät. Det är ju som en helt annan unge.

Suddig fjärilsdonna.


Fjärilsmålarminen


I söndags var vi först på Barnens hus, igen, och köpte lite julklappar till lilla fröken. Vi kommer att behöva åka dit igen men tänkte vänta tills mormor har kommit med att köpa de sista grejerna. Vi tog dock hem en barbiedator för det fanns bara två kvar och en ballerinabarbie som hon har tittat på varje gång vi varit där.
På eftermiddagen bakade jag och Monstret medan M åkte och tvättade bilen.

Sötaste sött!!



Bakar lussekatter




En lussegubbe!


Pepparkakor


Baktroll som smakat på degen!!


Idag har vi jobbat, jobbat och jobbat. Oerhört trist och så kommer nog hela veckan se ut.

RSS 2.0