Minusgrader..

.. var det i morse.. Sjukt kallt!! Fast jag tror att det kommer bli jättefint idag så det blir nog varmare längre fram på dagen, då kommer man väl svettas i sin vinterjacka. Lite skumt att skrapa rutorna på bilen (jo, det får jag göra fast jag inte kör) på morgonen och svettas som en gris i pendeltåget på eftermiddagen..

2 st "Kom ihåg":
Jag måste köpa en ny jacka!
Jag ska till tandäkaren idag!


Father and daughter

Passade på att ta några bilder av M och minimonstret igår när vi var ute ju och tänkte visa dem för er.

Finn fem fel..


Ha ha, det syns så väl vad hon tänker.


Monstret gungar jättehögt!


Pappan..


Father and daughter love..


Söta va? Hoppas att det blir några fler sådana där fina höst-dagar till innan vintern tågar in!!

Shoeshopping and fika

Vad gör man en söndag som denna?
Vi var iaf tvungna att åka till Computercity IGEN för att hämta en kabel som de glömt att skicka med externa HDen då M var och hämtade den efter att service-folket tömt vår gamla burk på filer. När vi ändå var i närheten svängde vi in på Rusta med och skaffade lite nya mattor, blev asbra med ny matta till nya soffan! Nu måste jag bara byta gardiner och lampskärmar i vardagsrummet med så är vi hemma.

Vi skulle även fixa ett par överdragsbyxor till minimonstret idag och i morse förkunnade hon att hennes skor var för små och att hon hatade dem (hon hatar det mesta nu, det är ett nytt ord hon har kommit på) så vi fick ju skaffa nya sådana med då.

Här nedanför är minimonstret inne på Deichmanns och surar för att någon annan har tagit de bästa sittplatserna framför "svampbob fyrkant"-dvdn som går kontinuerligt på en tv där. Rätt smart drag, håller ungarna lugna och på ett och samma ställe i en timme lätt (jag vet för jag har provat).


Resultatet från skoshoppandet:
Ett par bruna stövlar med rosa hjortar eller nåt på och ett par grova skor i läder perfekta att leka i på dagis. Gissa vilka som är från "tjejhyllan" och vilka som är från "killhyllan"..


Efter en shoppingansträngning behöver man energipåfyllning!


Minimonstret gick dessutom på offentlig toalett för första gången i sitt liv idag med! Stor stund för en stolt mamma.. :-)


Minimonstret shoppar kläder på HM.


Vi var tvungna att byta köpcentrum för att hitta en storlek som passade Monstret av "My little Pony"-tröjan här under, lite galet men vad gör man inte? Vi hittade lite fler tröjor med och ett nytt fleeceställ, men inga överdragsbyxor trots att det var det vi EGENTLIGEN skulle ut och köpa..


Eftermiddagen spenderades utomhus.. Ska se om jag kan kasta ut lite bilder på det imorgon, måste krama kudde nu om jag ska orka med den här veckan.. Fast jag ska bara kolla lite på tradera först, har blivit lite biten av det efter mina första vinster. ;-)

Minimonstret shoppar

Minimonstret är på Barnens Hus och förhandlar till sig ett smyckeskrin som spelar Für Elise. Kan hända att mamma köpte det bara för att jag också älskar de där små smyckeskrinen som har en dansande ballerina..


Vi passade på att köpa en My little Pony-ryggsäck som minimonstret ska ha på dagisutflykter i höst/vinter och en vattenflaska av stål som hon också behöver till det. De ska ha ett sittunderlag med, men det ska vi ha någonstans så något nytt sånt blev det inte..

Botemedlet

Jag har upptäckt att det fanns ett botemedel mot min extrema trötthet..

Slutade tidigt och åkte in till stan med Nilo för att gå och fika på Vetekatten..
Vi tyckte att vi var värda det efter veckans leveranser och extrema stress, dessutom har vi gjort ett skitbra jobb mitt i allt kaoset..

Här är fröken Nilo.. Alltid skrattande, kan man bli annat än på bra humör?


Synd att bilden blev dålig, som vanligt, det var så mörkt där inne..

Och Vetekatten.. Jag vet inte om det finns ett bättre fik än så, intimt och mysigt med härlig personal och gott fika.


Ser det inte ut som lindring för själen?


Sen när jag kom hem så hade M dragit igång grillen.. Behöver jag säga mer?

Freeeeedaaaag!!

Tur är det att det är helg snart.. Tror inte jag hade orkat att kliva upp en dag till.. Ha ha, jag är så trött!! Känns som jag har sprungit ett maratonlopp typ, helt matt i kroppen och seg i hjärnan. Behöver nog sova lite.. :-)

Synd att man alltid är pigg på kvällen bara för man går ju aldrig och lägger sig och att man är såååå trött på morgonen att det känns helt omöjligt att kliva upp.

He he, sitter och lyssnar på folk här utanför mitt rum på jobbet, de ska flytta om lite platser i kontorslandskapet och receptionskärringarna är osams.. De är som tre-åringar de där.. Blir sura på varandra och springer och låser in sig på toa.. Ha ha, tur att man är så vuxen och mogen själv!! ;-)

Cancer

Jag är så jäkla rädd för att få cancer.. Det har vuxit till någon sorts galen paranoia eller något, jag kan inte tänka mig något värre överhuvudtaget och ändå kan jag inte låta bli att frossa i alla möjliga berättelser om människor som har det eller dött av det. Jag undrar om det inte grundar sig i att jag är så orolig över vad som skulle hända med Minimonstret om jag dog. Är det normalt? Blir man så när man blir förälder? Man kan inte sluta tänka på allt hemskt som kan hända en.. Undrar om det inte är någon sorts dödsångest?

Måste sluta läsa allt skit som står om föräldrar som dör eller mister sina barn.. Jag mår ju skitdåligt av det..
Jag minns te.x. efter tsunamin så skrev tidningarna om en pappa som klängde sig fast i en palm nere i vattnet tillsammans med sin tvåårige son. Tillslut orkade han inte hålla i längre utan var tvungen att släppa pojken för att inte båda skulle drunkna.. Hur gör man då? HUR bestämmer man sig för det? Skulle jag göra så? Skulle jag någonsin förlåta M om vi hade varit i samma situation? Skulle inte tro det.. jag hade aldrig kunnat förlåta mig själv ens.. Men det är SÅ hemskt!! Jag drömmer fortfarande mardrömmar om just det här än idag, det berörde mig så djupt..

Men i alla fall, jag har en blogg jag följer som handlar just om en mamma som har fått cancer. Hon jobbar som vimmelreporter på Se och Hör och pratar mycket om just det här med dödsångesten. Jag vet inte om det hjälper eller stjälper mig men vilket medlidande jag har.. Hennes första inlägg i bloggen handlade just om att hon var så rädd för att dö och så får hon cancer.. Läs den för hon är så bra!! http://vimmelmamman.blogg.se/

Pizzadag!

Imorse när jag och M åkte hemifrån så var det så vackert ute!! Jag ska visa lite bilder..
Tyvärr är de ju tagna med mobilen från bilen på motorvägen så det är ju sisådär kvalité men ändå.

Dimma vid golfbanan, man ser det inte på bilden men det var väldigt låg dimma och kullarna på golfbanan stack upp som öar mitt i dimman, såg hur jättehäftigt ut..


Man ser nästan hur det luktar utomhus.. Friskt och kallt!!


Soluppgången var välkommen kan jag säga.. :-) Minns inte sist jag såg solen!


Sen såg jag en så rolig grej i morse.. Vid infarten till området där jag jobbar så finns det jättestora informationsskyltar från fastighetsbolaget där de skriver ut vad som händer eller så. Oftast så står bara klockan och temperatur där men i morse hade de ett annat meddelande, synd att det syns så dåligt..


Det står "BACK TO THE OFFICE".. Ha ha, någon har humor på det där stället..

Angående dagens rubrik så åt vi pizza till lunch idag.. Ruggigt onyttigt och dietförstörande, men jag orkar verkligen inte bry mig om det idag.. egentligen inte på hela veckan.
Har varit en usel nyttighetsvecka, kan det vara för att jag slutat snusa?
Valet stod iaf alltså mellan en två dagar gammal fisklåda eller en pizzalunch med Nina. Mikrad gammal fisk i matsalen eller slapparlunch ute med pizza, lyssna på receptionskärringarna klaga på hur "vaaaansinnigt" stressade de är eller prata skit om receptionskärringarna för att de klagar så jäkla mycket när de bara behöver öppna dörren och svara i telefon?? Är det någon som skulle valt annorlunda?

Hur man hittar till tanto..

Ha ha!! Fan vad svårt det är att åka från mitt jobb till tanto!! Jag förstår mig inte på hur i helv**e man hittar på söder!! "Men det är ju inga problem" säger de som vet.. "Bara man kör på ringvägen så kommer man ju överallt" Jo visst, så kanske det är.. Men hur faan kommer man till Ringvägen då??? :-)
Jag och Nina åkte fel två gånger på väg dit, först vid münchenbryggeriet, sen vid zinken (vilken fantastisk tur det är att vi sitter i en S80 med firmanamnet över hela bilen, det underlättar ju för alla som vill ringa och skälla på våra regelvidriga u-svängar).. Sen hamnade vi på baksidan av stadshagen på något sätt på väg hem så det blev en sjukt snygg vändning där med.. :-)
Efter den pärsen var vi "tvungna" att stanna på statoil och slappa i bilen en stund med tillhörande cola och en chokladbit.. Och det var inte alls för att vi inte ville åka tillbaka till jobbet.. *ehrm* INTE ALLS... Men vi firar ALLTID varje leverans med en bit choklad så man känner sig uppskattad!! Ha ha!!

Köpte nytt SL-kort idag med, eller rättare sagt eftersom jag inte får lön förrän i morgon så har M köpt ett nytt SL-kort ÅT mig. Det är helt sjukt vad dyra de har blivit.. 690 spänn!! Men de har gjort dem höst-fina orangea (och lite suddiga).. Kolla bara här nere..


Har lite dåligt samvete för jag kommer hem så sent om kvällarna nu, minimonstret saknar sin mamma.. Men det tar ju ändock minst en timme hem från jobbet, så även om jag bara jobbar till fem är jag hemma typ tio över sex.. It sucks!
Jag vill ha en ny lägenhet och det bums! I bagis tack, om någon tänker skänka mig en.. ;-)

Kolla sötaste minimonstret i badrock och pappas sommarhatt med!!
Sånt här får en ju att undra vilka gener som egentligen skapades i krocken mellan mig och M, en heeelt knäpp lite sötfis som den här ungen.. Hur gick det till? :-)


Nice leverans!!

Den här dagen verkar bli riktigt bra!!
Vi har just gjort klart en riktigt stor leverans på jobbet och lagt den på posten.. Känns som en tyngd har släppt verkligen, det har varit fruktansvärt stressigt med den här deadlinen.
Resten av dagen ska jag mest åka bil inne i stan (jo, man kan få betalt för det).. Vi måste till en kund som sitter vid Tanto och fixa lite grejer och ska passa på och äta lite lunch och så när vi ändå är där.
Men det var verkligen skönt att bli av med det här jobbet så man kan hoppa på nästa etapp, vi börjar nästan vara ikapp tidplanen nu.. :-)

Tandläkare och höst

Känns lite som bra eller bu med den rubriken.. :-)

I morse var vi iväg till tandläkaren med minimonstret. Hon var SUPERduktig!! Gapade fint och svarade på frågor.. tandsköterskan ville att vi skulle visa hur vi borstar tänderna hemma och så stilla har monstret aldrig suttit vid en tandborstning.. NÅGONSIN!! Men vi fick med beröm godkänt och monstet fick ta med sig tandborsten och ett klistermärke med två hundar på hem. Hon var extremt nöjd med sig själv och upprepade "Jag är väldigt duktig" om och om igen hela vägen till dagis.

Minimonstret i väntrummet hos tandläkaren (de hade ett akvarium, därav exhalteringen)


Inne hos tandläkaren med den nya tandborsten i handen (ignorera den slitna mamman)


Efter tandläkarbesöket och lämningen på dagis åkte jag med M en bit på väg och hoppade på pendeltåget där han jobbar, det är lite närmre mot stan och jag behöver inte åka lika långt för att ta mig till jobbet. Dock klev det på tre skolklasser i samma vagn som jag (smarta lärare som inte tar olika vagnar i alla fall) och resan blev väl sisådär angenäm, hade det inte varit för att jag strax innan varit in på pressbyrån och köpt världens största latte hade jag bergis varit sur som ättika.. När jag äntligen (tro mig efter 20 minuter tillsammans med typ 50 st 13/14-åringar ÄR det äntligen) kom fram till min station och praktiskt taget sprang av tåget och upp till min buss.. Kan man inte då ge sig fan på att ungarna (jodå, alla 50) skulle med samma jäkla buss med?? Tur att jag bara åker några minuter med den.. PUST!!

I alla fall.. Lång dag med skitmycket att göra innan klockan var fem och man fick gå hem.. Det var ju en riktigt fin höstdag idag!! Jagade ut hela familjen på en promenad efter middagen eftersom jag inte gått mina vanliga steg under dagen och ville ha sällskap..
Tog en bild med mobilen under ett träd på väg hem.. Är den inte härlig? Jag gillar hösten faktiskt! Synd att det alltid blir vinter av den bara..


Just ja, måste berätta om middagen!! M använde oss som försökskaniner idag och provade nya grejer..
Ungsbakad sejfilé med tomat- och kesellatäcke kryddat med citronsest och fläderte stod på menyn. Till det hemgjort citron-potatismos och rårivna morötter. Lite skumt men väldigt gott!! Man är så ovan att krydda med te (det är tydligen något nytt och hett?) men det ska vi prova fler gånger!

Ingen bra dag..

Mår inte så bra idag.. Trött och mår illa, ont i magen.. Känner mig som en uppblåst ballong redo att spy när som helst!! Blev lite bättre efter att jag gick en halvtimme i morse, men nu mår jag risigt igen. Dessutom är jag ju fortfarande förkyld, och ordentligt förkyld, precis som resten av Stockholm..

Ska bara gömma mig bakom dataskärmarna idag.. Mörkt i rummet och så bara morra lite om någon närmar sig dörren, då brukar jag få vara ifred här inne.. :-) Det är tur att dagarna går så fort, kommer snart vara kväll och jag får åka hem..

Bara för att skryta lite kan jag säga att jag nu har gett bort den sista snusdosan till Nina (kommer nog mer om vem hon är senare någon gång) och den var nästan oanvänd så jag känner mig lite duktig!! Men det var inte särskilt jobbigt att sluta den här gången, kanske för att jag redan då jag började igen bestämde mig för att det var just bara ett återfall och inget annat..? Nikotinfri med andra ord, känns bra!

Food on a stick

Idag har vi bara slappat.. Minimonstret förkunnade att hon ville slappa och äta godis idag, så det är vad vi har gjort. :-)
Vi har handlat lite med, mat till veckan och en ny mascara till mamman. Båda tingen var synnerligen behövliga..

Till middag idag så var det kycklinglår med ris, grönsaker och basilikasås.. Sjukt gott! Och det kvalificerar in sig på minimonstrets lista över food on a stick så hon åt fyra kycklingklubbor. Hon äter nämligen bara klubban och hoppar lårbiten. Jag vet inte varför men hon äter enorma mängder om maten sitter på en pinne (eller ett ben)..
Ett exempel: Hon är halvsjuk och vill inte ha någon mat (högst normalt scenario). Vi ska äta tex köttfärsbiffar, vilket hon i normala fall skulle vräka i sig men inte gör om hon är sjuk eftersom mat då tydligen är lika med döden i hennes värld, och hon vägrar alltså att äta något överhuvudtaget. Om man då tar fram en vanlig grillpinne och gör ett köttfärsspett av biffen, då går det huuur bra som helst. Förklara det för mig!! VARFÖR kan man äta exakt samma sak om det sitter på en pinne men inte om det ligger på tallriken?? Ja, ja.. I alla fall, kycklingklubbor ingår alltså i monstrets version av food on a stick och äts med galen aptit, otroligt roligt att se urtidsgenerna slå till sådär.. ;-)

Latinska citat

Jag har en förkärlek för latinska citat, det är ju så vackert!!

Tex. citatet uppe i headern? Varium et mutabile semper femina eller "Kvinnan är alltid ett ombytligt och växlande väsen".. Är det inte fantastiskt? Och passande för min rastlösa själ eller vad säger du R?

Eller Memento te mortalem esse, Minns att du är dödlig. Bättre än Fånga dagen eller hur? Fast det har samma innebörd.. Det tänker min lillebror tatuera in, fast den korta versionen Memento mori, kommer nog bli coolt.

Jag skulle vilja ha Omnes una manet nox intatuerat.. Betyder "Samma natt väntar oss alla", det älskar jag.. Så mångbottnat!! Eller Ab imo pectore "Av hela mitt hjärta", också vackert..

Det kan nog hända att det kommer mera sånt här.. Jag blir lite entusiastisk när jag hittar citat som jag gillar.. ;-)

Dyr, dyr dag..

Ja.. det här var ju en sjukt billig dag, ha ha!

Vi var upp på Maxi en sväng och fick tillbaka pengarna för några riktigt dåliga köttbitar vi köpte igår, efter det låg vi faktiskt + i kassan! Käkade direkt korv för att inte vi skulle känna oss rika med så mycket pengar på fickan.. :-)

Därifrån gick det ju mer och mer starkt utför..

Först in på Barnens Hus i Infra City och köpa ett Barbiehus.. Minimonstret har tjatat i flera månader efter ett och vi har "tvingat" henne att spara till ett.. Jag var helt säker på att hon skulle glömma bort det efter någon dag bara men hon har sparat varenda liten krona hon har kommit över. Har man varit så duktig förtjänar man fan (ursäkta språket) att få köpa ett med!! Sen när vi väl var där förhandlade hon till sig en extra Barbie av mamma och pappa med.. Smart brutta det här, blivande börshaj eller nåt kan man ju hoppas. Fast hon får bli vad hon vill, bara hon tycker det är kul och trivs med det hon gör.
I alla fall.. Här är hajen och hennes senaste purchase..


Sedan in på Computer City (det var där M hade varit härom dagen, inte PC-City som jag skrev för någon dag sedan) för att kolla efter en ny dator. Vi träffade på en kille som jobbade där och diskuterade lite fram och tillbaka vad vi ville ha och vad vi behövde. Han var jättebra, inte alls så elgigantig som en del säljare är. Resultatet ser ni nedan, en HP Pavillion Slimline med 320 GB hårddisk och 20 tums widescreenskärm. Till det kommer senare en extern HD på 500GB som vi lämnat kvar där tillsammans med vår gamla dator för att de ska tömma den på våra filer och lägga in dem i den externa istället.. Schysst stil att hjälpa till med allt sånt oxå.. Jag känner mig inte alls lurad (även om man är det) och det kännetecknar väl en bra säljare?? ;-)


Det var rätt smidigt ändå att köpa nytt.. Gå in i affären, skriv på ett papper, gå ut tiotusen fattigare (typ).. Är det konstigt att tv-program som tex Lyxfällan (I love) finns?? Det är ju helt sjukt lätt att köpa på sig en massa skit man inte ska ha, för pengar man inte har..

Lite skvaller med.. Min kusin och hans tjej ska ha en bebis!! Jättekul är det, Minimonstret ska få sin första tremänning!! I början av april är det beräknat, rätt bra tid, börjar bli varmt och ändå i början av året. Grattis till dem, hoppas att allt går bra!!

RSS 2.0