Alla mammors dag!

Den här helgen har varit som veckan.. Galen! Jag är helt slut i kroppen, lite huvudvärk (antagligen för att jag druckit för dåligt i värmen) och tycker att det ska bli lite skönt att gå och lägga mig snart. Dessutom vill jag inte se ett kontoutdrag på den här helgen, det har nog seglat iväg åtskilliga tusenlappar, men det mesta var sånt som vi MÅSTE ha och en del sånt som vi MÅSTE unna oss.. Ha ha!

Igår var vi uppe tidigt och åkte till Väsby för att köpa skor och kläder till Monstret, efter en evighetsprovning godkände hon äntligen ett par lila (vad annars) skor och vi snabbshoppade lite på HM innan vi fortsatte till Eurostop och käkade lite på en av restaurangerna där. Vi tog ett sommarklädesshoppingvarv inne på Lindex till Monstret och M hittade en ny favoritaffär att köpa byxor i, tre par hittade han (och tog världens längsta tid på sig :-D).

Jag var sjukt svullen i fötterna och benen när vi kom tillbaka hem, kunde inte ha skorna jag köpte i Väsby 2 timmar tidigare ens, och det är nästan lika illa idag faktiskt. Nästan så det spänner i skinnet..

Lite senare var det Coop och matshopping på schemat, eller mat och mat, det var inte så mycket mat utan mer sånt som varit slut länge och behövde fyllas på. På kvällen så bakade jag tårtbotten till födelsedagstårtan jag skulle göra idag, en annan kommer ju ett år närmare 30 i morgon och med tårta skall sådant firas!!

Idag vaknade jag efter en sovmorgon till nästan tio av att Monstret kom inspringande med en stor blombukett och ett paket (som hon öppnade åt mig) och ropade "Grattis på alla mammors dag". M hade skjutsat henne för att köpa blommor på morgonen och de hade köpt med sig nybakt bröd och massa god frukost. Så ska en mamma vakna på Mors dag minsann!! Ha ha!! Lyxigt att få sova ut ordentligt med, det är inte ofta man är lite mosig i hjärnan när man vaknar för att man sovit så mycket nu längre..
Efter en dusch så styrde vi kosan mot Plantagen för att slåss med pensionärerna om lite blommor till krukorna och balkonglådan vi har på baksidan. Monstret fick bestämma färger på blommorna så nu ser det ut som en palett har exploderat där ute, jättehärligt är det!! Monstret har hjälpt till och plantera så allt är alldeles perfekt. :-)

Jag har sett ett område där jag vill bo med, så jäkla härligt ställe med stora nybyggda hus och golfgreen-gräsmattor runt de stora trädgårdsmöblerna och studsmattorna. Det enda som är synd är att husen läggs ut för typ 6 miljoner och uppåt och att vi bara var där för att köpa en gräsklippare och inte för att gå på visning.. Men vi gjorde ett klipp (he he) och fick med oss gräsklipparen som var nästan ny för en "billig" peng åtminstone.
Ikväll har vi varit på pizzerian och käkat för ingen orkade laga mat, däremot har jag födelsedagsbeställt risotto och lubbfilé till middag i morgon och den tummar jag inte på, och sen har jag lagt ihop tårtan. Jag hade tänkt göra tårta till jobbet med men jag hinner inte, bortprioriterat blev det, och när jag skulle börja göra MMF för att täcka den här tårtan med och göra dekorationer av så ångrade jag mig och vill ha en jordgubbstårta istället. Eftersom det är min födelsedag så får jag bestämma själv och jag vill absolut ha en jordgubbsgräddtårta, precis som vanligt! Fancy-schmancy-tårta får vänta till någon annan gång.

Skönt med helg!

Den här veckan har varit galen.. Och inte blir det bättre ju närmare semestern vi kommer. Tydligen så har mitt ena projekt lagt in om att det behövs "extraordinära insatser" för att hinna leverera i tid, övertid alltså.. Och samtidigt har vi ett av de största projekten firman har som skall dellevereras innan semestern.. Heja mig, friskt humör!! Eller nåt.. TUR att jag har såna fantastiska energireserver att plocka av nu då.. *ironi*

Helgen är fullspäckad, kommer att behöva varje minut om vi ska hinna allt..

AC-service

Vi har lämnat in bilen för att fixa AC:n.. Billigt!! *not* Men behövligt senare i sommar..

Vecka 29

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.

Oj, tiden går så fort!! Bebisen sparkar, knölar, buffar, sträcker sig och gör ALLT för att det ska vara så obekvämt som möjligt för mamman som är runt omkring! Men det är det enda "besväret" just nu.. Jag mår skitbra, faktiskt!! Blir lite stel i rumpan (typ sittbenet vad det nu heter) och benen somnar när jag sitter länge på jobbet bara, men då är det ju bara att höja skrivbordet och ställa sig en stund så går det över.

I måndags var jag ju till barnmorskan och tog lite tester, allt var bra, blodtrycket fint och magen har växt tre cm till SF-mått 26 och Nummer 2 hade en puls på 150. Gömde sig lite långt bort på högersidan när Babsan skulle hitta hjärtat den lilla buse-bebisen. Jag var ju in till labbet med och tog sockerbelastning och sköldkörtelprover, sockret var bra och det andra har jag inte fått svar på än..

I övrigt så väntar vi ivrigt på att höra hur det gått för en dagiskompis till Monstrets mamma som fick åka in till förlossningen i morse!! Jag träffade henne i måndags och då var hon JÄTTEstor och hade gått en vecka över..


4 dl socker

Jag skulle ju berätta om det vidriga.. Glukosbelastningen gick till så att man får ta ett stick i fingret och se vad man har för socker (över 7 får man inte göra testet), jag hade 4,2 vilket är helt normalt. Sen får man dricka 4 (FYRA!!) dl sockerlösning som inte är så dumt vid första klunken och en mardröm innan man har fått i sig allt. RIKTIGT äckligt.. Jag mådde otroligt illa efteråt, man har ju inte ätit något innan heller ju så det finns liksom inget som håller ihop det.. Men två lååånga timmar senare får man ta ett stick till och se vad man har för värde då. Jag hade strax över 7, vilket är normalt! Bra resultat, äckllig väg dit..


Glukosbelastning

Måste vara ett jävulens påfund.. Blä!! Berättar mer om jag får tid ikväll..

Just ja..

Jag ska ju på den dära glukosgrejen i morgon bitti och får alltså inte äta något mellan åtta idag och efter att testet är taget. i morgon vid tio- halv elva någon gång.
Här har jag en fråga.. VARFÖR blir man så hungrig så fort man inte FÅR äta? Känns som om jag ska svälta ihjäl (vilket verkligen inte är fallet) och jag är sugen på allt möjligt.. Ha ha, det är ju skitlöjligt.. Ska dricka lite vatten för det får jag faktiskt göra, i små mängder.

Grr.. såpbubblefläckar!!

Idag var det slapp hela förmiddagen, sen åkte vi och jagade en klädinsamlingslåda som inte var proppfull (fick åka till gamla macken i Rosersberg innan vi hittade en) och handlade lite på Coop. Monstret skulle ju på kalas idag igen så hon och pappa struttade iväg dit vid två och jag som mått rätt dåligt idag (tror jag håller på att bli sjuk eller nåt) hade planerat en städning idag eftersom det inte blev av igår men jag orkade inte utan sov en timme istället. Sen ringde M och hade en trött, gråtande lillfis i bakgrunden som ville ha sina såpbubblegrejer och snäll mamma som man är packade jag ihop dem och gick upp till lekparken här i området där de var.. Men vilka fläckar det blir av dessa j-a såpbubblor!! Hur får man bort dem? Jag blir galen!! Det är den tredje tröjan som blir förstörd av de där skitbubblorna, i morgon ska vi åka upp till järnaffären och köpa galltvål och sen på affären och köpa nåt tabort oxi-grejs som skulle vara bra enligt någon husmorsrådstant på nätet. Nåt måste ju funka?

Galltvål har jag tänkt köpa länge ändå för det ska vara så bra på "bebisfläckar" som tomat och sånt..


Garderobsrensning

Idag har M och Monstret varit på barnkalas och jag har rensat ur garderoben.. Jag tänkte faktiskt städa, men så insåg jag att det inte gick att ha det så här längre utan att jag måste bort med lite kläder.

He he.. Här är jag inte klar än..


Fyra fulla sopsäckar stannade det på, jag har slängt ALLT det där som jag inte gillar eller som känns fult. Bara sparat kläder jag använder och gillar.. Men det är helt galet, jag hittade TVÅ par byxor jag har glömt att jag hade, ett par oanvända skor och flera tröjor som jag aldrig använt (tom några med lapparna kvar). Jag har sparat de kläderna som är helt oanvända, skorna och de kläderna som jag gillar men inte passar i en låda för att eventuellt sälja dem på tradera senare. Om jag bara fattar hur man gör och hittar nåt bra sätt att packa dem. En del kläder gillar man ju ändå liksom och det känns så tråkigt att skicka det till insamling, man vill ju veta att plaggen "får ett liv" ändå..


Just ja, längst upp i vänstra hörnet ser ni mitt bästa loppisfynd!! Den svarta lampfoten i glas hittade jag på en loppis för 50 kronor!! I love it!! Jag hivade den asfula lampskärmen som satt på vid köpet och bytte sladdar i den, tyvärr har jag inte hittat "rätt" skärm till den än så en från IKEA får ställa upp så länge. Men lampor är definitivt något man ska leta efter på loppis!!

Working 9 to 5

Idag var vi på jobbet, jag och Monstret, hon var faktiskt uppe klockan sex och frågade "om vi skulle åka på jobbet nu?" men vi åkte väl först runt nio-tio. Hon har varit jätteduktig och snäll idag, inga problem att ha med henne heller, åkte både buss och tåg och buss igen utan problem.. När vi kom fram så smet M från maten en stund och kom ner och sa hej innan vi åkte upp till mig, Monstret blev lite blyg för pappa och kände inte riktigt igen honom i kockkläderna i början. När jag vinkade och pekade var pappa var så tittade hon bara lite tveksamt på mig och frågade "Är det där M?". Hon frågade typ hundra frågor om varför han hade de där kläderna på sig och vad han gör på sitt jobb medan vi handlade lite lunch på ica, hoppade in i hissen och åkte upp till kontoret.

Men jag fick faktiskt till och med en del gjort idag medan hon kollade på film, ritade, tejpade och underhöll gubbarna på fikat. Jättesöt! Och en aning sockerstinn, av någon anledning så rensade alla sina skrivbordslådor helt plötsligt och jäklar vad godis de hade i dem, det ser man inte i vanliga fall då alla har äpplen och bananer på skrivbordet och verkar så nyttiga!! Hon blev nog trött av den långa dagen i alla fall lillfisen för hon somnade som en stock i bilen på väg hem och vi fick bära henne sovande runt i affären medan vi handlade, märktes nu ikväll med för hon pendlade mellan supersprallig och jättegnällig hela tiden.

Kristi Himmelsfärd..

Det känns som en icke-högtid gör det inte? Man får en ledig dag men inte är det någon direkt anledning att fira väl?

Vi har i alla fall uträttat en hel hög med crap idag. Gungat på dagis (de har fått nya gungor där som Monstret inte hunnit prova på hela veckan så vi hade lovat att gå dit idag), köpt nya byxor (eftersom alla Monstrets byxor helt plötsligt knappt når ner till sockorna), sen har vi varit på Barnens hus och köpt presenter till kalasen i helgen (Monstret ska på ett på lördagen och ett på söndagen), ätit lunch på Donken, rensat rabatten lite, bakat paj och gjort rent i marsvinsburen. Man skulle ju behöva ha en ledig dag mitt i veckan jämt ju!! I morgon är dagis stängt och jag hade egentligen tänkt att jag skulle vara ledig, men jag har så mycket att göra på jobbet inför mitten på nästa vecka att vi nog åker in och jobbar några timmar i morgon ändå, jag och Monstret alltså. Hon får hänga på in och röja lite på kontoret, vi plockar väl med dvd:n och lite ritgrejer eller nåt så hon överlever några timmar och jag får lite gjort.. M jobbar ju vare sig han vill eller inte, vilket fungerar bra för oss i sådana fall eftersom vi kan åka hem med honom då!

Monstret smörar och bröar formen!


Hon sa att "det var ju lätt som en plätt det här"..


Fokus!!


Resultat = Björnbärspaj och vaniljvisp


Lätt recept att göra och gott som bara den blev det!

Vecka 28 (2)

Hittade en bild som visar en bebis efter 6 mån (28 veckor).. Den är snodd från Lennart Nilssons (ni vet han med "Ett barn blir till") hemsida och man fattar ju att det känns när den vänder sig och så, stor nu ju! (tydligen är det kallt med, om man ska gå efter frosten i ögonbrynen och mustaschen, ha ha ha)

6 months.


Vecka 28

Vi äntrade ju vecka 28 igår och nu händer följande:

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.
Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.
Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.
Vikt 1 200 gram.

Magen bubblar och har sig, bebisen är en riktigt liten huligan och det känns jätteväl utanpå magen med. Till och med Monstret har känt bebisen faktiskt även om hon såg lite skeptisk ut. Jag mår superbra nu, även om jag är fruktansvärt trött, och har inte ens haft halsbränna på flera dagar. Kom på att halsbrännan kom direkt om jag äter för mycket satsumas eller apelsin, så nu låter jag bli det och då går det faktiskt rätt bra! Tack och lov får jag inte halsbränna av kaffet än, då hade jag nog dött tror jag, eftersom jag har fått en lätt svaghet för latte och i huset brevid mitt (där M jobbar) finns en Espresso House i bottenvåningen.. He he, välbesökt.. Och *piiiip* vilket gott kaffe de gör, synd att det är så dyrt! Sen får man ju inte dricka för mycket heller, det mår ju inte bebisen bra av, men å andra sidan så måste jag hålla mig vaken hela dagarna..

Vi har i alla fall fått en tid till Aurora-mottagningen på KS, den 2:a juni, och på måndag ska jag göra glukosbelastningen..

Klagomål!!

Kom just på att jag hade ju ett ENORMT klagomål idag med.. Vad fan är det med folk som inte borstar tänderna på morgonen?? Varje gång jag sitter på tåget på väg till jobbet så sätter det sig nån mittemot alternativt bakom som flåsar fram en andedräkt som skulle fälla en tjur. I morse var jag tvungen att flytta på mig för jag höll på att kräkas.. jag försökte en stund att hålla handen under näsan, sen kröp jag ner med näsan i jackkragen och när jag ändå fick kväljningar så var jag tvungen att gå. Jag funderade en stund på att säga åt killen som satt där (ung, snygg, välklädd) att han kanske skulle lägga två minuter mindre på håret och greppa tandborsten istället.. Men sen kom jag på att om hans egen mamma inte lyckats uppfostra honom så varför ska jag? Äckligt var det iaf!!

Snark

Just när jag trodde att jag inte kunde bli mycket tröttare än vad jag var.. så kom den här tisdagen.. HUR ska jag orka ens vara vaken tills jag får gå och lägga mig? Och dessutom så har jag skitmycket jobb som behöver uppmärksamhet för att bli gjort.. Jag får väl göra som en av gubbarna här på kontoret och fejka att jag sitter och läser, men egentligen sitter jag och sover.

Just ja, Monstret vaknade lagom varm i morse, lite sur men inte sjuk..

RSS 2.0