Dagens outfit

Glömde att jag måste visa den här bilden med, monstret valde sina egna kläder i morse och varje blogg värd sitt namn måste ju ha med en dagens outfit.. :-)

Rockbrutta of the day!


Svarta kalasisar
Nya röda kjolen
Maiden t-shirt
Glittercardigan med en röd stjärna på


Är hon inte ursöt!!??

Youtube visar idag:

Har lite videos åt er idag! Starring Minimonstret såklart!!

Först lite målning (notera blivande regissörstilen med avslutpipet i slutet):


Sen vill hon också se.. (här har hon utvecklat sina regissörskunskaper på slutet)


Här vill hon asolut inte kissa utan sjunga och mamma börjar bli less.


Och lite mer sång, tyvärr är inte hela filmen med för slutet är sjukt kul men ni får hålla till godo!

Segt

Det är allt jag har att säga.. Seg, seg dag..

Monstret var så ledsen i morse. Jag vet inte riktig vad det är med henne, hon har varit så deppig länge nu tycker jag, iaf hela den här veckan. Kanske är trött? Vi ska vara lediga i tre veckor i jul hon och jag så då blir det massor av vila. Vi behöver det båda två. M ska däremot jobba i jul men då kan han istället vara ledig i påsk så vi kan åka upp till Norrland och få lite vårsol, pimpling och frisk luft. Finns mycket lite som slår vårsolen i Jämtland!!

Vi skaffade lite överraskningar på väg hem för att pigga upp lillfisen. En ny kjol (röd såklart), ska visa den senare, nya strumpbyxor, nya tuschpennor och en mamma mu-bok (som pappa läser då hon ska sova). Hon älskade kjolen, det blev soppa på den vid middagen tyärr så vi fick tvätta den ikväll, det är därför jag inte kan visa den men jag tror jag ska ta en till likadan fast en annan färg eftersom hon tyckte så mycket om den.

Monstret använder nya pennorna


Fick hem hennes nya stövlar jag beställde på nätet idag med, jättefina och mycket billigare än i affären. Beställde dem direkt från kavat. Det som ser beige ut på bilden är en reflex på Monstrets men annars ser de ut så. Passar jättebra till Didriksonoverallen eftersom den inte har något snöstopp i benen och stövlarna går upp en bit på benet.

Vilken j-a morgon

Monstret var helt på tvären i morse, inget var bra och hon bara tjurade för allting. Behöver jag säga att det var en rätt svettig och stressig mamma som tillslut fick ner ungen i vagnen och började plöja snövallar med ynkliga-hjul-vagnen? Kallt var det med, men vi har faktiskt haft 11 minus inatt. Riktigt kallt med Stockholmsmått mätt. Annars så kom ju "det stora omslaget" idag och nu är det faktiskt några plus. Typiskt, först snöar det en massa och sen smälter skiten ner till någon grå-brun sörja som man ska fara och klafsa sig igenom istället. Suck!

Snö + dagisbarn = ?

Jisses vad snö det har dimpit ner.. Vi fick ta pulkan till dagis igår. Borde ha gjort det i morse med märkte jag när man försökte få sulkyns ynkliga små hjul genom plogvallarna..

På väg hem från dagis igår, taskig bild bara eftersom vi hade lite bråttom.. (tydligen lever vi i en regnbåge med eller nåt..)


Så här trött blir man av att rusha runt på dagis i snön.. Så man somnar på köksgolvet innan maten hinner dukas fram..

Snökaoset har anlänt!

Det som är riktigt, riktigt bra med snön är att man kan åka pulka!! Monstret var helt galen i pulkabacken idag, vi har sån tur att vi har en backe inte långt från där vi bor och där huserade vi idag!

Längst ner i backen..


På väg upp..


Qutiepie!!!


Rätta till vantarna..


Börjar vara redo...


Och så bär det iväg!!



Tillslut var Monstret så trött att hon kröp upp för backen för sista åket och efter hon åkt ner så lade hon sig i snön och ville gå hem och fika istället för att åka mer.. Så söt så det inte är sant!! Men hon var jätteduktig idag och gick upp för den långa backen dragande på sin pulka alldeles själv!

Snö, stockholmare och Barnens hus

Igår så skulle jag egentligen åkt hem med M vid halv fyra men kom inte hem förrän halv sju eller nåt.. Och då var det KALLT!! -7 och blåste.. Dessutom hade det snöat lite uppepå isen så det var riktigt snorhalt.. Skönt att komma hem..

M har fått leka majonäshora på jobbet den här veckan och de hade tydligen haft en del att göra så han var trött igår.. He he.. Till och med chefen fick svida om och hoppa in i gamet och trampa lite.

Men så lördag.. Det har snöat ännu mer inatt och var en riktigt fin stockholmsvinterdag!


Sopa bilen måste man ju..


Vi åkte på Barnens hus igen, måste ha en overall till monstret. Det blev en ny Didrikson, likadan som hon hade ifjol fast svart. Och vi struttade runt lite och kollade vad tomten kommer med i jul..

Sen kan jag flika in ett svar på frågan varför man kör jeep om man bor i storstan..
För att kunna parkera var man vill såklart, vem behöver en parkeringsruta?!!


Monstret ville ha typ halva butiken.. Men kassaapparaten var poppis.


Och dockhuset.. Men en liten fågel har viskat att ett sånt kommer tomten skicka via mormor på julafton.


Vi köpte en ny pulka med, rosa såklart, eftersom monstret bara har en bebispulka sedan innan och det lär ju fortfarande vara pulkaväder i morgon. Nästan alla som gick ut därifrån hade faktiskt en pulka med sig, det är som vanligt här nere där alla väntar till sista sekunden med att köpa det man ska ha (t.ex. en overall)..

Monstret provkör i hallen..


Vi var upp till Eurostop en sväng med för att handla lite, blev en korvpaus. Monstret ska alltid ha en korv då vi är där, även om vi just har käkat innan vi åker dit..

Tofsprydd..

Min kära sambo har gjort en "Anders Borg" (finansministern för er okunniga stackare som inte vet vem det är) och börjat ha håret i tofs. Han skyller på att det är bekvämare så på jobbet men jag tror i hemlighet att han har längtat efter det ända sedan han klippte av sig håret för en massa år sedan.. ;-)

Han har jobbat över idag (ombyte förnöjer) så jag har både lämnat och hämtat Monstret på dagis, det medför att jag hunnit jobba 6 timmar och går alltså back idag. Men det händer ju typ aldrig så jag överlever nog.. Hann ändå med massor, en leverans till och med..

Ska bli skönt med fredag i morgon.. Den här veckan har gått så jäkla fort har den inte? Jätteskumt..

Sitter och chattar med mamsen nu.. Dumsurfar lite under tiden.. Är det inte lustigt att jag kan sitta hela långa dagen framför en sådan här burk och ändå sätta mig framför den då jag kommer hem? Men det är ju lite av en sorts avkoppling med, sen hinner jag ju inte alltid kolla tidningarna och mail och allt under dagen. Eller jo.. Men kanske inte alla tidningarna och alla mailen.. He he..


Wonder Winterland

Det har snöat lite ikväll.. Tyvärr är det ju så larvigt lite men det är ändå kallt och blåser, fick riktigt flashback hur det var att gå hem efter basketträningen hemma i norrland på vintern i snön..

Jag har fastnat som bara den i Photoshop nu, det är ju såå kul!! Hittade en sida www.moderskeppet.se som har en gratis basic-kurs på sin hemsida och efter den kan man hjälpligt ta sig fram i programmet faktiskt. Den var värd den tiden det tar att gå den, superpedagogisk (han som håller den är lärare "på riktigt") och lättförstålig. Hmm.. Är "lättförstålig" ett ord? Det såg så konstigt ut.. Säger man bara så kanske.. Äh, ni fattar..

Faran med det är ju att man inser själv hur ful man är i verkligheten.. Ha ha, inte alltid bra att man kan manipulera bilderna.

Ska visa..

Kolla vilken extrem skillnad det är mellan bilderna.. Och då har jag ändå inte gjort speciellt mycket.


Jag gjorde om Mattias lite med.. :-)


Fick hem min nya stegräknare idag! Den förra var skitkass så man använder den ju inte. Den här är röd, rund och sööt!


Insåg efter bildmanipuleringen att jag behövde en ny.. ;-)
Även om jag faktiskt går rätt mycket så skadar det ju inte att ha ett "samvete" på höften som tvingar iväg mig en liten bit till..

Sedan till något mycket tråkigare.. Jag berättade väl för rätt länge sen att min kusin skulle ha barn? Tyvärr visade det sig på ultraljudet att fostret hade ett väldigt allvarligt hjärtfel och de beslutade sig för att avbryta graviditeten. Hemskt, hemskt tråkigt och orättvist känns det, de förtjänade verkligen inte det. Usch..

Långsam uppdatering här nu..

Har haft en massa annat som har tagit tid..

I torsdags hade vi inget internet, eller telefon heller för den delen, så då kunde jag inte lägga ut något.
I fredags var jag sååå jäkla trött så jag vet inte vad, känns att man har en rejäl förkylning i kombination med sömnbrist som ligger och lurar. Jag är helt slut, orkar inte jobba för högtryck, orkar inte umgås som vanligt och orkar inte hålla upp humöret överhuvudtaget. Jag skulle lägga Monstret i fredags och somnade med henne, M väckte mig efter en timme eller så och då gick jag ut till soffan och somnade om. Gick och la mig i sängen efter ytterligare någon timme och sov läääänge.
I lördags sov vi länge allihop faktiskt, Monstret är superförkyld med så hon har oxå sovit som en liten gris. Senare på dagen var vi på Barnens Hus och köpte en leksak till henne, hon blir numera mutad för att bajsa (sorry att jag tar upp det) på toaletten. Vi har gjort i ordning en bajskalender som sitter på kylskåpet där hon får sätta ett klistermärke varje gång hon gör nr 2 på toa och vid tre klistermärken får hon en leksak. I-landsproblem i en liten ask.
Igår snöade det här, riktigt STORA lappvantar ramlade det ner, äntligen!!
Monstret konstaterade att vi måste köpa en ny pulka, hon har ju bara en bäbis-pulka och hon Citat: "Är ingen bääääbis lääängree ju"! Och vi håller på leta ihjäl oss efter hennes jäkla overall, vet inte var vi gjort av den, men den måste vara nerpackad någonstans eftersom den var på gränsen till för liten i våras. Vi får investera i en ny Didriksson istället, den var ju så sjukt bra ifjol!

Det snöar!!


Monstret tittar på snö!!


Vi skulle iväg och tvätta bilen igår egentligen, men fastnade i "byta-lampa på bilen"-träsket. M har ju en aning hett temperament och det går inte alltid perfekt ihop med att byta lampa i trångt motorutrymme, blötsnö som ramlar ner och en nyfiken, ford-älskande granne som berättar hur dålig vår Saab är jämfört med hans Ford. Ha ha, jag och Monstret tog och gick tillbaka in och fikade istället.. Monstret konstaterade att "Pappa är så jädra sur" på vägen hem och jag är böjd att hålla med henne.. ;-)

Idag är vi hemma jag och Monstret, M ska få ta passet i morgon, hon är dyngförkyld med lite feber och jag tycker inte att det är schysst att kasta in henne på dagis då. Hon skulle aldrig orka hänga med i tempot och vi måste sätta upp hennes pulmicortdos på max i två dagar i alla fall så att hon kommer igenom det utan att det drar ut på flera veckor. Pulmicorten funkar rätt bra på henne, hon blir fortfarande mycket förkyld men det blir normala förkylningar istället för veckor i sträck av hostningar, spyor och slem..


En liten dagisfröken!

Monstret får plocka fram sina egna kläder nu, varje kväll letar hon fram vad hon ska ha på sig nästa dag och resultatet är väl lite varierande. I morse var det ett par svarta kalasbyxor, en brun kjol, en t-shirt från Kolmården med en stor noshörning på och en rosa fleecejacka. Men det spelar ju ingen roll, hon får ha kläder hon gillar och vi slipper bråka med henne på mornarna.


Hon har tuggummi-knalligt rosa nagellack med, väldigt viktigt, och jag har samma.. Mamma ska oxå ha!!! Blev omåttligt poppis på jobbet..


Idag har de pysslat på dagis! Monstret sprang och mötte mig i dörren när jag kom hem för att visa det..


Fint ju!!

This is not a good day..

Har varit sjukligt risig i magen inatt.. Vaknade av och till för jag hade så ont i magen och vid två kunde jag inte ligga kvar i sängen längre. Har (utan att berätta för mycket) suttit på toan hela natten och läst allt som finns att läsa där inne. Resultatet är att jag idag mår rätt illa och fått tre jävligt dåliga timmar sömn vilket medför att jag känner mig bakis och lite skakig. Kan inte vara hemma heller, har för mycket att göra på jobbet och massa möten som inte går att flytta. Ska bara sitta här och tycka synd om mig själv idag..

Måndag igen..

Går inte veckorna extremt fort nu? Jag tycker inte ens att det blir tisdag, onsdag och torsdag.. Bara fredag och måndag. Helgen ska vi inte ens prata om, man går hem på fredagen och vaknar på måndag morgon igen..

M har haft en vidrig dag idag tydligen, chefen hade kommit på att de skulle ha fylld flundrafilé och att de skulle göras från scratch.. Lägg till det att de har ungefär 500 gäster så fattar ni vilket jobb det är. Ha ha!! Men man ska ju jobba för lönen väl? :-)

Själv har jag haft det galet som vanligt.. Intet nytt under solen!

I morgon så har Monstret Billy på dagis. Det är lite som Skogsmulle för er äldre som hade det.. De har en docka vid namn Billy som tar med dem ut i skogen och lär dem om djur och natur. Hon ÄLSKAR det! Pratar om det hela veckan innan!

Det är storm här med.. galet med regn och blåst. Och vad händer då? Jo, såklart så går inte tågen! Klart pendeln bli sen om det blåser lite.. Ha ha, helt värdelöst!

Vart tog helgen vägen?

Fast jag har redan svaret på rubriken.. Jag har sovit bort den.. Och det var skönt!

M var ju ute igår? Kom hem två i fin-fin form.. Ha ha!! Tog några vackra bilder.. ;-)

Men först några från hans kväll. De är lite suddiga, jag antar dock att fotografen tyckte i sitt suddiga tillstånd att de var skarpa som en knivsegg då de togs..

Fördrinksmingel..


M:s kock-kollega D och café-tjej P


Cafétjej 2, S


Cafétjejer x 2


Och så herrn då han kommit hem.. Fri sprit och restaurangpersonal har väl aldrig varit en bra kombination? Jag fattar inte ens hur de vågar ha så.. Bättre sätt att ruinera ett företag finns väl? Så synd att man inte riktigt ser att skjortan hänger utanför med.. Ha ha ha!!!


Lite vätskeersättning mot bakfyllan innan sängen..


I övrigt har vi mest firat farsdag idag.. Sovit länge, slappat, och ätit god mat.. Ätit tårta så klart..

Ny granne!

Eftersom det här är mitt utrymme på nätet och jag gör (i stort sett) vad jag vill med det.. Så kommer det ett privat meddelande till en ny granne vi kommer att få här i början av december. ;-)

Hon har inte sett huset de ska flytta in i än.. så jag och Monstret var upp dit idag och fotade lite..

Huset sett från vårt hus..


Framsidan..


En tom lägenhet.. Kan det vara den här ni ska ha kanske? Det borde vara en trea..
Jag vet att det bor barn i den lägenheten som man ser till vänster där med.


"Framsidan" på baksidan från "vägen" jag pratade om..



Längre bort på baksidan..



Vårt hus sett från ert.. Vi bor på baksidan.. Och du skymtar dagiset som ligger mitt i området mellan snedtaket på cykelboden och vårt hus..


Ser så trist ut när det är så här grått.. Borde ha varit sommar så det ser lite roligare ut! ;-)

Monstret frågade varför vi tog kort på huset när vi gick runt där och blev jätteglad när jag berättade om E..

Vi hörs raring!

RSS 2.0