Halloween

Det firar alla ungar i vårt område ikväll. Inte vi. Det blir lite irriterande när man får avbryta middagen om och om och om igen för att gå och öppna dörren och dela ut godis till snorisarna som knappt tackar efter de har tagit en stor jäkla näve av godiset som vi tack och lov hade hemma även fast vi inte hade en tanke på att någon skulle fira amerikanska ploj-Halloween här i förorten.. Monstret tyckte att det var kul dock, alltid något.

Jag är rätt trött, långa kvällar på jobbet.. och det kommer vara likadant de närmsta veckorna. Jag får nästan utslag bara av att skriva det.

Var tvungen att göra en liten paus här mitt i inlägget och lyssna på lilla Anna från Nyköping som sjöng "Stad i ljus" i Idol. Jäklar vad bra hon var!! Jag gillar ju den låten med.. Synd att jag ogillar Idol så mycket bara.

Var var jag? Jo, jobbet ja.. Det är rätt stressigt nu och jag blir skitsur flera gånger om dagen på en del av dem jag jobbar med för de sinkar mig. Om de inte sköter sitt jobb så sätter de ju mig i skiten som får rensa upp efter deras taffliga försök att göra något rätt.. Positivt är dock att jag har lugna mornar, jag är mycket mindre stressad nu när jag lämnar Monstret på dagis innan jag går än vad jag var förut. Jag kommer TILL jobbet lugn i alla fall, det är ju ett litet steg?

Monstret på dagis i morse, det tog 45 minuter från det vi gick hemifrån tills att jag gick iväg från dagis efter lämningen. Vi hade mycket att titta på och prata om jag och Monstret den här morgonen..

Övertidslandet

Där är jag nu de närmsta veckorna.. Kan bli lite dålig uppdatering här eftersom jag jobbar sena kvällar. Ska försöka åka hem med M i morgon eftermiddag iaf, vi har egentligen halvdag på jobbet men det hjälper ju inte om man har två dagars jobb att göra den dagen. Suck! Det känns ju inte lättare när man vet om att hela nästa vecka ser likadan ut, stressdagar och övertidskvällar hela veckan.. Tänk om de som gör tidplanerna var lite realistiska någon gång. Jag säger bara det, nästa löneförhöjning BÖR vara saftig, annars tänker jag sura!!

Reservdelsman R

Fick ett MMS från R igår..



Tråkig bild tagen från mitt fikarum men poängen var att vi fått snö inatt! Eller "snökaos" som ni stockholmare kallar det.... ;)
Älskade vän, lika vänlig som alltid. Coolt med snön dock!

Dessutom så har han LOVAT med sitt senaste sms att om jag fixar en rar och söt tjej så flyttar han hit (han läser ju uppenbarligen fortfarande bloggen, ha ha) så det är väl bara att börja söka igenom bekantskaperna. Du vet att jag kommer att ta ett kort på det här sms:et och hålla det emot dig i framtiden va? ;-)


Tisdag

Igår hände inte särskilt mycket.. Var på jobbet väldans tidigt, åkte ju med M eftersom farmor och farfar tog hand om monstret. Åkte hem med honom med. Fast vi var hemma rätt sent ändå, och monstret hade saknat oss. Hon kom och kramades så fort vi kom innanför dörren. "Åh mamma, åh pappa.. Åh, jag haaar saaaknat er!" Ha ha, dramaqueen!!

Insåg när jag tog Metron imorse att det var skönt att åka bil igår, tydligen så stod pendeln stilla hela morgonen.


M var iväg och tog bort stygnen ur handen igår, hade börjat bli infektion och handen var svullen och såret varigt.. Rätt äckligt såg det ut. Han fick åka till närakuten med för det, man ska ju egentligen göra det på vårdcentralen men de hade inte ringt upp på hela dagen fast han ringt och beställt tid för det flera gånger!! Urdåligt!

Här i Stockholm är det kallt och dimmigt idag, halt som bara den! Perrongerna är snorhala och all asfalt som varit i skuggan med, man får gå väldans försiktigt. Vi ska se om vi kan få på vintersulorna på bilen idag, de ska ju vara på i helgen i alla fall och det börjar lukta snö i luften tycker jag också.
Har en bild till Bästis, som jag tog från Perrongen där hon bodde förut vid halv åtta idag. Bara för att hon ska få känna hur det känns att slippa stå där i morse på väg till jobbet.. :-)


Känns skönt va Bästis?

Skrivarproblem = hemfärd

Det finns en del positivt med att skrivarna på jobbet vägrar fungera.. Man kan åka hem tidigt med gott samvete! Åkte hem med M idag, hans föräldrar kom ju förut ikväll med så då är det lite skönt att inte komma hem jättesent. Badade Monstret innan Bollibompa, eller rättare sagt hon badade sig själv och halva badrummet..


Så nu sitter man och surfar lite med en latte i handen.. Man kunde ju ha det sämre minsann! Vann en auktion på tradera igår, ett par nya byxor, har blivit lite tradera-biten. Det är svårt att låta bli det, man KAN ju missa något bra liksom.. Ha ha!

Smsar med Reservdelsman R med.. Försöker övertala honom att komma ner och hälsa på så jag kan få honom att trivas och inse att han ska flytta hit! Och det är inget litet projekt kan jag säga, han är djupt rotad i de djupa norrländska skogarna. Han behöver nog träffa någon rar och söt tjej här nere som får honom på bättre tankar? Kanske borde lägga ut en liten kontaktannons? Ha ha! Och sen byta ut telefonnumret, han läser ju bloggen och det lär ju ta hus i helvete så? Eller?

Årets bästa Måndag!!

Första arbetsdagen efter omställning till vintertid... Ljust, inte trött och äntligen går klockan rätt igen!!!

Jäkla Clas Ohlson!

Jag fattar inte.. Det är som IKEA! Man bara går in där och tittar men kommer ut med en massa skit som man inte tänkte köpa.. Idag skulle vi dit och köpa dvd-skivor för att göra recoveryskivor till nya datorn, hade bara cd-skivor och då måste man ha 20 (!) stycken vilket inte kändes helt lockande. Vi kom iaf ut med: dvd-skivor av två olika sorter eftersom vi inte fattade vlken vi skulle ha, ett litet mobilsmycke till Monstret (som inte ens har en mobil), en svart mobilväska (jag köpte en vit i fredags som jag ska ha på jobbet så jag slutar lägga ifrån mig mobilen överallt, men vill hellre ha en svart så nu får M ta min vita), ett bluetooth-headset till moi och en ny hemtelefon eftersom de vi har haft var heeelt värdelösa. Den här nya var jättesöt! Funkar som en slidemobil typ..

Vi träffade på en av M:s nya arbetskamrater , David, i köpcentrumet med, både han, M och M:s chef Fredrik bor här i närheten fast jobbar ända borta där jag jobbar. Alltid kul att träffa de som M jobbar med.

Vi tänkte gå in och kolla på skor med men Monstret strejkade och det blev hemfärd istället. Hon är precis som sin pappa, är hon trött eller hungrig så är det helt kört att försöka snacka med henne eftersom hon bara gnäller.

Resten av kvällen (som kändes lång gjorde den inte, heja vintertid) har vi städat i Monstrets rum och resten av lägenheten. M:s föräldrar kommer hit i morgon kväll och ska ha hand om Monstret på tisdag då dagis har planeringsdag och det var rent snuskigt inne på hennes rum där de ska sova. Hon är en liten gris det barnet! Jättegulligt förresten att de åker hit så slipper vi ta ledigt från jobbet när dagis stänger så där!

Har fixat lite med datorn oxå ikväll, recovery skivor som sagt och uppdaterat prenumerationen på viruset. Ska sova nu iaf, klockan är ju mycket och det är måndag i morrn!

Gino

Vilken slapparlördag!! Vi har inte gjort något vettigt överhuvudtaget.. Sov länge, åt brunch, duschade och åkte och handlade på eko-coop. Det är ungefär så mycket som vi hunnit göra idag. Sen blev det biff, bea, strips och fräscha grönsaker till middag.. Very nice!

Det blev dessert idag med.. Lite 80´s meets the 90´s.. Gino och en Latte. ;-)
Klassiska desserter är de bästa!

Älskade helg

Är det inte det skönaste som finns att efter en stressig dag och vecka somna i soffan framför Bollibompa på fredag kväll? *ha ha* Ljuvligt!

Idag så har det varit lite rörigt, ute och sprungit mycket i jobbet, mycket mail och skrivartjafs och en långlunch med Åsa, M2 och M2s kompis. Sen var det ett stressigt snabbt besök hos min beställare innan jag skulle träffa M för att åka med honom hem och hämta monstret. Lite rörigt som sagt.. Men det fungerar skitbra att lämna monstret på dagis om mornarna, jag blir mindre stressad nu än jag blev förut för jag vet att jag kan inte påverka tiden något. Att lämna monstret tar den tid det tar, det är ingen mening att jag stressar för det går inte fortare för det..

Till bästis kan jag säga att Åsa hälsar! Till er andra kan jag säga att bästis och Åsa har jobbat tillsammans förut, då vi allihopa satt på samma firma och att det är därför hon hälsar.

Toklång dag

Den här dagen har varit jätteseg och lång som attans. Kom hem runt nio förut ikväll, jobbade över lite så jag kan åka hem med M tidigare i morgon eftermiddag istället. Fast jag fick inte så jättemycket gjort ikväll, satt mest och surrade med de andra som var kvar sent. Man måste ju få göra det ibland med..

Tänkte jag skulle visa hur monstret tillbringade sin morgon innan dagis idag.



Slappandes i soffan med bäbisflaska välling och morgon-tv. Det är ett något så utomjordiskt vidrigt barnprogram halv sex på morgonen med, Binkley Bonks eller vad det nu heter, utklädda fantasigubbar i fantasidräkter i en fantasiskog.. Blä! Men Monstret gillar det, är väl lagom intellektuellt på morgonen.

När vi ändå pratar morgon måste jag passa på att klaga på en förälder som lämnar sina barn samtidigt som jag lämnar Monstret på dagis på morgonen. Han är så djupt opedagogiskt den pappan.. Hans äldsta barn är lika gammal som Monstret och funkar hur bra som helst. men lillebror hatar dagis och skriker som en stucken gris så fort de kommer in genom grinden. Och pappan bara ignorerar honom, knuffar in honom genom dörren typ och springer därifrån. Det här hade jag inte brytt mig om i vanliga fall men det förstör för alla andra som är där, ta Monstret som exempel, hon tycker att det är jättejobbigt att han skriker och att pappan bara går utan att ens vinka hejdå och blir alltid jätteledsen av det. Hon ber mig stanna kvar tills han har gått och pojken lugnat sig lite innan det är ok att jag går "Mamma, gå inte än. Han e så lessen".
Det skulle ju inte bli bättre om pappan stannade längre, det vet jag ju av erfarenhet, men kunde han inte lämna av dem lite lugnare och på ett mer behagligt sätt än att knuffa in dem genom dörren bara, stänga igen den framför näsan på lillebror och springa iväg själv? Lämna över i famnen istället så kanske det går bättre? Jag blir så irriterad, vi åker dessutom samma buss så han behöver inte stressa för att hinna med den det vet jag ju? Jag hinner ju lämna Monstret efter att han gått? Vi får det lite lugnare och hinner säga hejdå ordentligt och kramas.. och vinka genom fönstret.. och skicka massor av slängpussar hela vägen ut genom grinden.. Sånt som gör att man får en bra start på dagen båda två?

Kompislunch och möteseftermiddag

Hela förmiddagen gick åt till att försöka hinna det jag skulle hinna på hela dagen idag.. Eller i ärlighetens namn så surrade jag bort en del tid med min arbetskamrater med och mailade en massa, men framför allt "hinna allt man skulle hinna".
Sen kom en gammal arbetskollega från mitt förra jobb över till stadsdelen jag jobbar i nu och lunchade med mig och M2 (som oxå jobbade på den firman förut men jobbar där jag jobbar numera), på M2s förslag, det var kul att träffa honom igen! (He he, 5 stycken "jobb" i en mening..) Men samtidigt så känns det lite att man sitter på konkurrerande firmor, man kan inte riktigt prata skit som man brukade förut och det är lite lustig stämning.

Efter lunchen så blev det bråttom till ett möte vi hade på eftermiddagen, klev in några minuter sen som vanligt och där satt man sen på sin stol.. HELA eftermiddagen.. Sjukt jobbigt! Fast ändå lite givande.. Som alltid!!
Problemet var liksom bara att då hann jag inte klart med allt det där jag skulle hinna och blev tvungen att vara kvar en extra timme efter jobbet, gjorde sällskap till tåget med M2 efteråt iaf så man slipper åka själv men fy f*n vad mycket folk det var på tåget. Tydligen så är det lövhalka i år igen (surprise) vilket betyder att tågen är sena jämt och att det blir massor av folk i vagnarna. Bara att stå upp och trängas hela vägen hem.. Fast man somnar ju inte då iaf..

Vad jobbigt..

..det är med tonåringar på morgonen.. De är så.. bah, typ, liksom, fett bah.. Meeen guuuuud!! Iiiiihh!!

Skitjobbiga och högljudda! Kan de inte tänka på oss andra gamlingar som inte orkar med de decibeltalen på morgonen? Ha ha, de borde förbjudas!

Äckelvarning

Igår var jag hemma hela dagen, orkade ingenting.. Sjuk, trött och hade ont, idag är jag piggare men mår fortfarande skit. Jag har iaf jobbat idag, det är så rackarns dyrt att vara hemma från jobbet. Jag önskar dock att jag hade lite mindre samvete och hade slängt iväg monstret på dagis igår för det är verkligen skitjobbigt att vara dålig själv när hon är pigg.

Sen ringde M efter tio någon gång och hade just kommit ut från akuten på KS, nysydd. Nyslipade knivar och en paprika i maskopi med en kyckling var orsaken till 7 fina blå stygn i höger hand. Ser inte helt skönt ut.. MEN!! Det var ju inte i pannan den här gången i alla fall, han gör framsteg kocken.. ;-)



När vi ändå pratar om honom så kan jag nämna att han just kom hem från föräldramötet på dagis med lite skvaller om området vi bor i. Vi har några grannar som har tre stora, äckliga as till hundar som de inte har någon kontroll överhuvudtaget över. De har tydligen blivit polisanmälda nu iaf.. Antar att det har något med hundjävlarna att göra.. Hoppas de blir tvungna att avliva dem, de är otäcka och jag går aldrig i närheten av dem med monstret när de är ute. Hell, jag går inte i närheten själv heller, det är bara en fråga om tid innan de anfaller någon och jag tänker inte vara den någon i alla fall..


City Sunday..

Idag har vi varit inne i stan och struttat runt lite, letat en jacka till Monstret och fikat.. Massor av folk fast det är söndag, men det är ju det som är kul med stan? ALLTID något att göra!!

Synd bara att det kostar tio spänn att gå på toa numera, ÖVERALLT. Priskartell minsann.. :-)

På väg in till stan, Monstret älskar pendeltåg..


Monstret köpte (läs: tjatade åt sig) en snöglob med Mumintrollet i på Åhlens City (där vi oxå hittade hennes jacka).


Man kan ju bli less av att vänta på pappa när han provar jeans med.. I Gallerian utanför Topman.

Tandagnisslan, gråt och... shopping?

Idag har vi sovit länge, ätit frukost, blivit osams, gapat, skrikit, gråtit och blivit sams igen på förmiddagen (det går jag inte närmre in på än så).. och shoppat hela eftermiddagen (det kan jag dock gå in på)..

Vi har varit på Plantagen och köpt nya krukor till Monstrets paprika-odling och till växterna i köket. Små lila blev det till paprikorna (4 st) och två stora fyrkantiga turkosa till köket, jättefina och billiga! Det blev även en liten köttätande växt som står bland paprikorna för att förhoppningsvis käka upp alla blomflugor som de drar till sig, problemet är bara att monstret blev skiträdd för den och vägrar titta på den överhuvudtaget, hon tror att den ska bita henne. :-)
De hade massor av fina julsaker med, den här familjen har lite pippi på julsaker så det stannar vi alltid till vid, fast en del kan jag bara inte förstå.. Som den här granen tex, VEM vill ha en sån? Ha ha!!


Monstret köpte sig ett nytt tärne-ljus med, men det har redan pajat.. Dålig kvalitta på de där ljusen. Men vi hinner nog igenom några fler innan lucia.. Dessutom så blir det nog lite fler snöglober (ni vet sådana man skakar så det snöar?) i jul, plantagen hade jättefina och både jag och monstret älskar dem.


M gillar julsaker minst lika mycket som vi gör fast går inte igång på samma grejer.. inte glittrigt och kul utan töntiga tomtar i alla dess former.. Ha ha, sorry att jag outar dig lite här nu men sanningen är hård ibland.
Dessutom blev han kompis med en gubbe som gillade hans hink idag, hur man nu kan få igång en konversation så? Jag ville att han skulle komma och titta på marschall-hållarna de har (apsnygga klot i smide som ska hänga i en kedja) och när jag vänder mig om så står han inte alls bakom mig som jag trodde utan pratar hink med den här gubben som kommit ingenstans ifrån, ha ha. Här ser man även de turkosa krukorna under vagnen såg jag just..


Sen bar det upp till Eurostop för att käka och för att hitta en varmare jacka till Monstret, den hon har nu är för kall och vinterjackan är för varm, så skumt väder nu. Men hittade ingen jacka alls tyvärr.. Eller vi hittade massor av jackor men bara en hon gillade (och här är det viktigt att hon gillar den redan i butiken annars går det aldrig att få på henne den utan en massa gnäll hemma) och den fanns inte i rätt storlek. Vi funderar på att åka in till stan i morgon och leta efter nåt roligt där.
Vi hittade en hel del annat dock! En jacka till mig, en svart parkas från HM, eftersom parkasen jag beställde från ellos inte passade och mamsen tog den istället så behövde jag ju fortfarande en. Och överdragsbyxor till monstret på samma kedja, hon hittade dessutom en kjol, ett par kalasbyxor, en liten väska, ett par rosa velourbrallor och en supergullig vintermössa där med. Sen fortsatte vi in på nästa kedja.. Kappahl.. Ingen jacka.. Monstret köpte ett par söta svarta lackskor.. (vi börjar bli nervösa för vad tonårskontot på den lilla damen kommer att kosta) och sen kollade vi in Lindex med samma resultat.. nada..

Medan M sprang in på Stadium för att leta nya mysbyxor så stannade jag och Monstret utanför i lekområdet och här fick jag mig en lektion i bad parenting. Det var två familjer från vad jag gissar Iran eller Irak vars barn var helt sjövilda och man fick säga till dem hela tiden, de praktiskt taget klättrade över de andra barnen och mammorna stog vända åt ett annat håll och pratade och pappan (såg bara en) bara stog och glodde på ungarna istället för att göra något. De hade en bebis med oxå som klättrade upp i stegen och stod där och gnällde för att han inte kom längre, då sprang en av mammorna dit och lyfte upp honom mot rutschkanan. Vad händer då undrar man ju? Kanske att ungen kryper fram till kanan bara för att inte fatta att det går utför och studsar på huvudet ner? BRA TÄNKT!!
Jag tog med mitt monster och gick därifrån, vi var inte där för att uppfostra andras barn och inte heller för att titta på hur föräldrarna missköter dem.. Det är ju inte heller helt svårt att gissa vad det blir av sådana där ungar sedan, som blir släppta vind för våg och aldrig blir tillsagda att de gör något olämpligt?
Men det händer rätt ofta i just sådana där lekområden i köpcentrum, föräldrarna bara dumpar sina ungar där och går iväg och handlar själva.. Men om de gör illa sig då? Eller gör illa någon annan? Jag fattar inte att de vågar..

I alla fall.. Monstrets inköp ja.. Hon visade upp dem för kameran förut i kväll.


Vi var såklart in på Maxi en sväng med då vi ändå var där.. Skulle ha lite skruvar och betongkrokar.. och smink! Köpte ett IsaDora mineralfoundation-puder. Får se om det är bra, men det ska ju inte täppa igen huden iaf, jag har fått extremt dålig hy nu och hoppas att det ska hjälpa lite att byta ut sminket (för så mycket pengar borde det hända något iaf)..

RSS 2.0