Working girl

Full fart är det på jobbet, fick börja min första dag igår med att packa upp min nya dator och två gigantiska skärmar.. VARFÖR är det så mycket sladdar till datorer? Fel att plutta ihop alltihop till EN kabel och så är det bra? Men man börjar ju ha gjort det några gånger nu så det är ju inget problem.. Bara irriterande..

Annars så klev man rakt in i hetluften.. Hjälper Bästis med några av hennes jobb så inte hon har så mycket att göra stackaren.. ;-)

Har beställt ett gymkort med, på gymmet rakt över gatan från kontoret, rätt smidigt eftersom man kan pila över under dagen då. Jobbet betalar ju allt sådant, ingår i friskvården. Vi har beställt en provträning om två veckor där de går igenom maskinerna och hjälper en att göra ett program efter vad man vill få ut av träningen. Kul!

För M går det bra hemma, lite ovant kanske men det är ju bara första dagarna, gäller att vänja sig vid att vara hemma så kommer det att flyta!

IRRITERAD!!

Vår lägenhet är utlagd på Stockholms Bostad nu.. Gissa vilket inflyttningsdatum det står? JAPP.. Första effing juli!! Inte ett ord om att vi vill ha en tidigare inflyttning fast vi bad speciellt om det, j-a Sigtunahem och deras j-a löjliga regler!! Om de bara skrev ut att det var inflyttning den första juni så skulle ju bara de som kan flytta in då söka lägenheten och VOILÁ.. Problem solved!! Meen nejdå.. Här ska allt göras på deras sätt. Jag blir så SUR!!

Just det.. Den som ligger på första plats för vårt lilla hål i väggen har stått i kön i tio år.. 10 ÅR!! Vilket slöseri..

Sista dagen..

Min sista föräldraledighetsdag.. På måndag är det jobb!

Sitter och klurar på en "Att göra"-lista inför flytten.. Det är MYCKET som ska göras, paniiik, tur att det är länge kvar. Bara att packa alla grejer, rensa ur all skit som man sparar på, kommer ju ta en evighet.. VARFÖR sparar man på allt? Vi har så mycket crap! Och det efter en ordentlig flyttrensning då vi flyttade hit för tre och ett halvt år sedan.. Suck!

Stackars Monstret!

Jag var på femårskontroll med Monstret i måndags och hon fick sin tetravac- (samma som man får när man är bebis) spruta.. Hon var jätteduktig men blev lite ledsen, klart det gör ju ONT? På natten fick hon precis som när hon var bebis hög feber och hela axeln svullnade upp.. Nu är febern borta men i en radie på runt 5 cm runt sticket är det fortfarande jättesvullet (hon ser ut som en liten bodybuilder) och illrött, tydligen ganska vanlig biverkning, dessutom är hon superöm. Stackars liten, så synd att hon reagerar så mycket på vaccinet. Men å andra sidan, HUR sjuk skulle hon bli av den riktiga sjukdomen då? Får se hur hon mår i morgon om det blir dagis då, hon har varit hemma nu i två dagar redan..

Utöver det så tar vi det lugnt, Ninja krälar runt på golvet och bllir skitförbannad för att hon inte kommer framåt men ser jättenöjd ut så fort hon hittar en leksak eller nappen att stoppa i munnen.. Jag har officiellt fyra dagar kvar innan jag börjar jobba (yay!) och M lika länge innan han blir pappaledig, vi har fått en massa papper och nya VISA från banken, inbjudan till överlämnning av lägenheten den 14 maj, uppsägningspapper från fastighetsbolaget vi har nu med mera.. Tydligen så går vår lägenhet ut i Stockholmskön istället för den interna så vi lär ju få en miljon människor på visningen.. SUCK!! Fråga mig inte varför.. Kanske bådar gott inför "vi vill bli av med lägenheten tidigare"-datumet men samtidigt läste jag idag att VI fortfarande är ansvariga för lägenheten om något skulle hända den månaden mellan någon ny flyttar in och vårt kontrakt går ut.. HUR kan det vara så? Vi skulle ju inte ens bo här längre? Tänk om det flyttar in värsta psychot och trashar stället då, ska VI stå för det? Helt sjuk regel.. Jag hatar Sigtunahem!! Ska bli så skönt att slippa dem!!

Oh, jag har glömt! Min rariga mams har virkat mössor åt oss girlies i familjen! Monstret fick en som var rosa, lila, vit och svart-randig, Ninja en liten rosa, lila och svart och jag en i samma färger som jämtlandsflaggan!! Sjukt nöjd, de blev superfina! Får väl vara försiktig i min fina blå, vit, gröna mössa i AIK-land Solna bara, någon kan ju missa det blå.. Ha ha!
Jag fick en stor virknål av mamsen med så jag ska bara införskaffa garn och försöka mig på en egen! De var ju superlätta att göra och sitter skitbra! Man vet ju aldrig hur många mössor i olika färger man kan behöva!

Visste ni?

Att det tar 7 billioner partiklar av dimma för att fylla en tesked?

Tänkte bara att jag skulle dela med mig av det.. Sånt onödigt som tar upp plats i mitt huvud..


Här händer det grejer!

I fredags kväll kom mamma hit och vi har firat Monstret lite till i helgen. Sen igår så kom Ms föräldrar upp från Nyköping och firade lilla fröken de med, mysigt!

Idag så har vi varit på bvc på femårskontroll och vaccination innan vi vandrade ner mot centrum och gick lite i affärer. Klämde in en fika innan vi gick hem och jag åkte med M till banken och fixade det sista med lånet innan vi åkte och sa upp vår lägenhet. Handpenningen på nya stället är betald (med hopskrap av sparpengar, ruggigt generös gåva av mamsen och lån av Ms föräldrar) och resten av lånet är uppgjort med banken.

Det här är ju min sista vecka som föräldraledig nu, på måndag tar M över här hemma och jag får komma tillbaka till jobbet igen. Lite tudelat, det har varit skönt att vara hemma, men det ska bli skönt att komma tillbaka igen med!

Stolt HSB-medlem!

Ha ha, det låter så gammalt.. Medlem i HSB.. Rullator nästa!

Vi blev godkända som medlemmar i föreningen, skönt, det var det sista som skulle kunnat stoppa köpet.. Inte för att det skulle finnas någon anledning till att vi inte skulle blivit det men ni fattar?




Houston.. We have a contract!

Nice va? Kom precis hem från mäklaren där vi träffade ägarna och skrev på kontraktet! De var astrevliga (han kom från Jämtland precis som undertecknad) och hade bott i lägenheten i 40 år! Helt galet!

Nu ska vi bara boka en tid hos banken och skriva på det sista för lånet!! :-)



Uhou!!

Mäklaren ringde just och grattade!! Den andra budgivaren drog sig ur och vi ska skriva kontrakt i morgon!!

Risken är ju fortfarande att någon skulle kunna komma och lägga ett högre bud och då måste mäklaren vidarebefodra det till säljaren, men jag skulle bli så sjukt förbannad!! Vad är det för konstiga regler? Som tur är så har ju ingen visat minsta intresse förutom hon vi bjudit mot och bara hon håller sig borta så!!

Klockan tre i morgon eftermiddag skrivs det på om ingen oförutsett händer och sedan är det inflyttning den 14 maj!



Monstret 5 ÅR!!

Jag glömde ju bort det viktigaste!! Monstret blir ju 5 år idag! Stora tjejen.. Inte klokt vad det går fort!!


Jag blir så irriterad!!

Pratade med mäklaren i morse.. Hon hade ringt och pratat med den andra budgivaren och frågat om hon faktiskt hade ett lånelöfte eller om hon bara var med och trissade upp priset, ha ha. Mäklaren gillar oss och ville att vi skulle få den, är det moraliskt försvarbart verkligen, he he? Men det visade sig att det hade hon efter mycket om och men.. Och hade lagt 10 över oss.. IGEN.. Störd..

Så nu har vi lagt vårt sista bud på 900.. Den är inte värd det egentligen, men den skulle ju passa OSS så sjukt bra och då kan jag töja lite på samvetet. Bjuder hon 10 över igen så kommer vi stanna där och säga att vi kan ta en tidigare inflyttning istället, säljaren vill bli av med den så fort som möjligt och vi har ju inget som ska säljas innan vi flyttar in. Kanske väljer de ett tidigare datum och blir av med den.. Vi får ju dubbla hyror men det löser sig nog, vi kanske kan bli av med vår lägenhet fort.. Ja, ja.. Ni vet hur det är, hör av mig när jag vet mer!

Gah!

Vad är det för människor som inte kan buda ordentligt och sluta tära på mina nerver?? Jag blir galen av det här.. Nu har vi iaf högsta budet sedan kl två idag, vet inte riktigt vad jag ska tro eftersom de har höjt sitt bud typ fem minuter efter oss VARJE gång hittills.. Spänningen är olidlig, ha ha!

Lägenheten är en fyra på 102 kvm med en hyra på 4800, skulle ge oss en månadskostnad på runt 7000-7500, vilket faktiskt är typ 3000 mindre än vad en hyresfyra skulle kosta oss.. Helt sjukt!

Bud, bud, bud...

Jag hatar auktioner!! Det är så nervöst att hålla på och buda över varandra.. Särskilt när man inte vet vem man står mot.. Just nu är vi två som budar om lägenheten.. Tack och lov att det inte är fler iaf! De lägger HELA tiden 10 000:- över oss, otroligt irriterande. Jag tog till lite taktik i morse och bjöd så att det blev ojämt tiotusental, alltså om de fortsätter att lägga tio över oss hela tiden så hamnar de på 895 000:- och inte jämna 900, eftersom vi har sagt att vårt tak ligger på 905.. Men vi får se hur det fortsätter. M blev lite hämndlysten och sa att om vi nu inte skulle få den (man vet ju aldrig, det kan ju vara någon med nysålt hus som vill ha den och då är det ju kört) så skulle vi i alla fall trissa upp priset för dem.. He he, livets goda små hämnder..

Men över 900 är rena rånet för den lägenheten egentligen eftersom den är i så dåligt skick.. Hjärtat jobbar mot hjärnan hära nu, jag vill ju ha den jättemycket samtidigt som det är VÄLDIGT mycket pengar för mig som hatar att vara skyldig någon något. Det är så nervöst!

Lånelöfte!

Japp, det är klart! Vi är officiellt med och budar.. ;-)
Tror att det är vi och en till som lägger bud då det har stått på utgångspriset hela dagen tills vi bjöd över, då tog det 20 minuter så låg det ett bud 10000 över oss.. Jag ska vänta tills i morgon och bjuda över dem då.. He he, dra ut på det lite.. ;-)

Banknerver

Jag är nervös.. Tidigare kontakter med banken har inte direkt varit de roligaste och aldrig gått bra. Jag tänker till exempel på i somras när puckot räknade våra månadslöner som årslöner? Sånt händer jämt..

Men tydligen så är hon jättebra den här handläggaren (till och med mäklaren sa det) och hon var jättetrevlig i telefon så vi hoppas på det bästa! Klockan tre ska vi vara där.. Jag berättar hur det gick efteråt!

RSS 2.0