Så det är smart hon är?

Hade en uppenbarelse idag, ha ha.. Monstret är inte konstig.. Utan smart!!

Vi har suttit och spelat spel på Bolibompasidan idag och hamnade efter en hel hög med tråkiga barnspel på en med kluriga pussel och memoryspel. Memoryt började med fyra "rutor" och fördubblade antalet varje gång man klarade att lösa det och det blev MÅNGA rutor på slutet, Monstret har ett minne som är helt galet! Det gör ju också att det är väldigt lätt att lära henne saker, t.ex. så lär hon sig att sköta datorn bara genom att titta på hur jag gör (jag behöver bara göra en viss procedur en gång framför henne så gör hon det själv nästa gång), jag är likadan och det är excellent att ha sådant minne i skolan sedan. Kul att se sig själv i henne så där!
Sedan provade vi pusslen, de var av sorten 3D, alltså tänk att man har ritat upp säg en blomkruka i 3D och sedan kastat den i golvet och så ska man sätta ihop bitarna igen. Det var SVÅRT, damn it!
Alltså en del människor har ju svårt att ens se 3D, ännu mindre pussla ihop 3D-grejer.. Jag JOBBAR ju i stort sett med sånt och tyckte ändå att en del grejer var svåra, men Monstret hade inga problem.. Trodde faktiskt att hon bara hade tur i början, men så började det komma svårare saker och då såg man hur hon provade sig fram metodiskt (t.ex. började med pipen på en tekanna eller ena hörnet på ett golvur) och så plockade bitarna eftersom. Hon är ju väldigt bra på logiska grejer (vilket jag är också, iq-test och sådant som egentligen bara visar hur logisk man är), labyrinter, pussel, data och teknik och sådant. Men det här var så avancerat? Ska bli spännande att se vad det blir av henne då hon växer upp som är så sjukt logisk redan nu.. Bara hon kan lära sig hantera sitt temperament och sluta vara så jäkla otålig med grejer så skulle det här kunna bli kul!

Kommentarer
Postat av: Mams

Klart att hon blir smart med såna gener...:-)

Puss å kram

2009-11-03 @ 21:03:01
Postat av: Lilian

Får hon fortsätta "leka sig fram" med såna grejer så kommer hon bara att bli duktigare och duktigare :o)

2009-11-04 @ 10:27:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0